BLOG | NORBERT KOOPEN

VINDEN

17 maart 2024 – Leestijd 2 minuten

Hoe zorg je ervoor dat een bezoeker op je website op zijn vraag de juiste informatie krijgt? Hoe help je hem of haar aan die eerste kleine stap zonder gelijk een dienst aan te bieden.

Niet echt commercieel. Ik weet het. Maar niet alles hoeft naar geld te worden vertaald. Soms is het gewoon fijn om iemand te helpen.

Ik maakte de afgelopen jaren steeds meer kleine monumentjes door te schrijven. Waarom? Gewoon omdat ik er ontzettend veel plezier in heb. Het helpt mij om onder woorden te brengen wat mij zo raakt in wat ik lees, zie, beluister of voel. En in het schrijven leer ik en vaak krijg ik een nieuwe blik.

En juist dat wat ik daarin ervaar, deel ik graag.

En regelmatig dondert er een illusie in elkaar, kantelt mijn perspectief en soms denk ik mezelf en de wereld ietsje beter te begrijpen.

Hoe kan je die verhalen nu het beste ontsluiten? Wat gebeurt er als iemand mijn bericht niet leest of het hier in mijn feed mist? En wat gebeurt er als iemand in de grote hoeveelheid niet meteen het juiste kan vinden?

Om die reden maakte ik 39 collecties met 6 thema’s waarin een bezoeker kan zoeken. En ik selecteerde ze natuurlijk niet zomaar:

1. Onder de noemer communicatie koos ik de 6 stappen uit de contactcirkel. Omdat je met die stappen elke interactie tussen mensen en elke gebeurtenis kunt ontleden: contact, hechten, intimiteit, afscheid, rouwen en betekenis.

2. Daarnaast mochten de primaire emoties niet ontbreken: angst, plezier, woede en verdriet.

3. Je staat van zijn is een van de meest cruciale elementen in je ontwikkeling. Je blik op jezelf en de wereld verandert als je eenzaam of gestrest bent. Onder het thema energie vind je dan ook: aandacht, beweging, gezondheid, natuur en de meest natuurlijke manier van helen: wandelen.

4. Onder de thema verwondering de middelen: artikel, boek, documentaire, film, muziek, podcast, serie en video.

5. En in het begrip leiderschap enkele belangrijke elementen om onderdeel te zijn van de groep of de groep juist te leiden: authentiek, avontuur, coaching, kwetsbaarheid, persoonlijk leiderschap, reizen in jezelf, teamontwikkeling en transformatie. Meer: https://bit.ly/3HisRKS

6. En als laatste koos ik gevoelens die cruciaal zijn voor gedragsverandering en persoonlijke ontwikkeling. Schaamte en schuld zijn in de juiste context richtingaanwijzers van nieuw gedrag. En je moet altijd iets van rust, liefde, kracht en moed hebben om het avontuur aan te gaan. En daar loop je altijd tegen grenzen aan (conflict) en kom je jezelf tegen (eenzaamheid). Meer: https://bit.ly/3O3jy5j

Natuurlijk is het niet volledig. Maar ach, het is een ingang waardoor je mijns inziens op een natuurlijke manier kunt zoeken.

Een versie van dit blog verscheen op LinkedIn op 17 maart. Alle blogs kun je terugvinden op deze overzichtspagina.

MEER BLOGS

Zwembadetiquette

“Hem moet je er ook uit halen!”, zegt een man van middelbare leeftijd luid tegen de badjuffrouw van net 20. Ze probeert hem…

Paniek

Ik raak haar niet. Mijn woorden landen niet en glijden van haar af. Ze stapt niet in. Ik voel de paniek tijdens de training opkomen. Als je aan…

WIL JE MEER ZOALS DIT?

Meld je aan en ontvang de nieuwste inspiratie!