A FAMILY AFFAIR

DE GEVOLGEN VAN EEN GROOT GEHEIM

‘Dat ze voordat ze overlijdt haar masker afdoet en dat het uiteindelijk toch goedkomt.’ zegt de vader van de documentairemaker in de promo van deze documentaire over zijn moeder. Traumatische gebeurtenissen van deze vrouw bepalen de levensloop van drie generaties.

Tom Fassaert gaat op zoek naar het verhaal van zijn oma. Hij bezoekt haar in Zuid-Afrika en combineert dit met interviews met familieleden in Nederland en oude filmbeelden van zijn vader. Hij laat op intieme wijze zien wat het geheim van zijn oma met zijn vader en zijn oom heeft gedaan.

Maar het meest fascinerende vind ik de inkijk in de relatie tussen Tom en zijn oma. Je voelt dat er met aandacht en zonder oordeel is gefilmd. En dat door de liefdevolle aandacht langzaam het masker van zijn oma verdwijnt. We ontdekken waardoor het excentrieke gedrag van zijn oma is veroorzaakt. Niet voor niets opende de IDFA in 2015 met deze bijzondere documentaire.

MOGELIJKE COACHING -& TRAININGSPROGRAMMA’S BIJ DEZE INSPIRATIE

Leerbehoefte

Coaching

Alpi Orobie - leiderschapsreis

Klik op bovenstaande ‘tags’ en vind berichten met een vergelijkbare sfeer of thema. Of zoek juist naar andere onderwerpen. Boeken, films, documentaires, video’s en verhalen om je te raken. Laat je inspireren.

Als deze berichten je bevallen, dan kan je ook de inspiratie in je mail ontvangen. Klik hier waarom dat fijn kan zijn of meld je nu meteen aan.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.