‘REIZEN IN JEZELF’

Persoonlijk en zakelijk ontwikkelingsprogramma

Voor meer rust, vrijheid en voldoening in je dagelijks handelen

Persoonlijk en zakelijk leiderschapsprogramma 'Reizen in jezelf'

“Don’t take the second step
or the third,
start with the first thing,
the step you don’t want to take”

OVER DIT PROGRAMMA

Doelgroep:
Voor professionals die hun gedrag en communicatie beter willen begrijpen en een stevige stap in hun persoonlijke en zakelijke ontwikkeling willen zetten. Om vervolgens meer rust, vrijheid en voldoening in hun dagelijks handelen te ervaren.

Ontwikkelingsprogramma

Module 1, 2 en 3

13-9-2024 – 17-6-2025 (met kerststop)

15 coachingssessies en 3 trainingsdagen

6 – 10 deelnemers

Lesmateriaal, coaching en trainingsdagen

Toegang tot digitale leeromgeving

€ 3.900,- (excl. btw)

Trainer:
Norbert Koopen

 • Online lessen

  39x

  Begeleiding van verplicht en facultatief lesmateriaal.

 • 15 thema’s

  2 - 6 wk

  15 verschillende thema’s voor je persoonlijke en zakelijke ontwikkeling

 • Coaching

  15x

  Training, begeleiding, focus en verdieping.

 • Trainingsdagen

  3x

  Een op maat gemaakte training om het geleerde optimaal te integreren.

 • Zelfstudie

  Minimaal 1u.00 per wk

  De gemiddelde minimale tijd die je aan het programma dient te besteden.

‘REIZEN IN JEZELF’

Persoonlijk en zakelijk leiderschapsprogramma

Voor meer rust, vrijheid en voldoening in je dagelijks handelen

Wil je meer leiding geven aan je leven en je omgeving? Zoek je meer grip op je loopbaan en onderneming? Dit persoonlijk ontwikkelingsprogramma laat je krachtige nieuwe stappen in je leven en loopbaan zetten. Het is een mentale en lichaamsgerichte training voor professionals die meer rust, vrijheid en voldoening in hun dagelijks handelen willen ervaren.

HOE GEEF IK BETER LEIDING AAN MIJN LEVEN EN OMGEVING?

Wie ben je nu eigenlijk? Hoe gedraag je je? Waarom doe je de dingen die je doet? De ervaring leert dat als je nieuwe manieren wilt vinden of meer rust, vrijheid en voldoening wilt ervaren, het noodzakelijk is om jezelf goed te kennen. Waar je veelal in coaching of leiderschapstrajecten meteen een uitdaging aanpakt en de diepte ingaat, wordt in dit programma eerst gekozen om aandacht en verwondering in je dagelijks handelen te trainen met als gevolg dat je meer bewustzijn op je gedrag krijgt. Om vervolgens met dat vergrote bewustzijn pas de diepte in te duiken.

VERGROTEN VAN JE BEWUSTZIJN

Met aandacht en een zekere verwondering naar je gedrag kijken, levert een enorm rijk bewustzijn op. Het maakt het makkelijker om nieuwe stappen te zetten. Stappen die je aanvankelijk niet voor mogelijk had gehouden. Je bent in staat om je doelstellingen krachtiger te formuleren, en maakt makkelijker keuzes, met een mooier resultaat. Het betekent ook dat je lastige ontmoetingen en situaties niet meer zo snel uit de weg gaat. Anders gezegd: je kunt beter met weerstand en overweldigende emoties omgaan, van jezelf en anderen.

MODULE 1: BEWUSTWORDING, VOOR MEER RUST EN VRIJHEID

De eerste tien weken oefenen we met dit bewustzijn op jouw dagelijks handelen. Het bijzondere van het vergroten van je bewustzijn is dat je vaak al meteen meer rust en vrijheid ervaart. Dit heeft onmiddellijk effect op je gedrag. Je bent door deze ruimte meteen al in staat om andere communicatie- en gedragspatronen te laten zien.

MODULE 2: BEZINNING, VOOR MEER BEGRIP

In de daaropvolgende twaalf weken daal je langzaam en op een gestructureerde wijze via praktische informatie en coaching in jezelf af. Je maakt een diepgaande ‘reis in jezelf’. Je leert waarom je bepaalde zaken zo lastig vindt, en wat daarop van invloed is. Waarom jij dat gedrag vertoont en welke elementen daar invloed op hebben. Je leert jezelf en je gedragspatronen beter begrijpen. Na de eerste spanning en stress komt langzaam die mogelijkheden in de vorm van ander gedrag te voorschijn.

MODULE 3: BETEKENIS, VOOR MEER PLEZIER EN BETEKENIS

In de laatste zeventien weken ga je je focussen op wat jou nu betekenis geeft en hoe je dat in de wereld zet. Je komt dan obstakels tegen die je vaak al een heel leven tegenkomt. Met een nieuw verkregen zelfvertrouwen leer je met die obstakels omgaan. Dat gaat natuurlijk niet van de een op de andere dag. Dat gaat met vallen en opstaan en daar heb je dus tijd voor nodig. Daarom duurt de laatste module ook zo lang.

EFFECT VAN HET PROGRAMMA

Het effect van het programma zul je zowel privé als in je werkzame leven merken. Je voelt meer verbinding in relaties, geeft op een krachtige en authentieke manier leiding aan jezelf en anderen, je kunt beter met de invloeden van je omgeving omgaan en je volgt je eigen normen, waarden en behoeftes steeds beter.

EXTRA EFFECT

Een bijkomend voordeel is dat je andere mensen beter leert begrijpen. Je weet meer van gedrag, de relatie van je manier van handelen met je verleden en relatiepatronen. Je weet ook dat gedrag vanuit een positieve intentie ontstaat. Je kunt jezelf beter als instrument inzetten om de ander op een authentieke en positieve manier te helpen, te inspireren en te beïnvloeden. Je helpt anderen om hun uitdagingen aan te gaan en hun pad te vinden.

KORTOM: WAT BEREIK IK MET DIT PROGRAMMA?

Je krijgt manieren aangereikt om helder, authentieker en meer in verbinding te communiceren waardoor je je doelen efficiënt en effectief kunt realiseren.

Je gaat je verborgen potentieel aanspreken door op een diepgaande manier te achterhalen wat je onbewust belemmert.

Je krijgt daarbij zicht op intense gevoelens en lastige gedachten waardoor je op duurzame wijze nieuw gedrag ontwikkelt.

Je ontwikkelt perspectief op de (on)bewuste obstakels die je – vaak al je hele leven – tegenhouden om de dingen te doen die je wilt doen.

Je leert zien hoe het begrip vertrouwen in jouw leven speelt en zich in jou kan ontwikkelen om daarna die lastige maar bevrijdende stappen te zetten.

Je gaat op een authentieke manier steeds meer je eigen weg volgen. Je ervaart meer betekenis, inspireert, geeft leiding en helpt daarmee vervolgens ook anderen.

Je gaat beter leiding geven aan transities bij jezelf, de ander en een de groep doordat je beter begrijpt welke dynamieken er kunnen gaan spelen.

“Ik begreep steeds beter wat er aan de hand was, in welk proces ik zat en wat de opeenvolgende bewegingen zijn waarmee ik verder kwam en kom. Er is perspectief. Ik kan langzamerhand naar een andere manier van leven groeien. Ik kan ander gedrag laten zien dat mij veel beter dient. Het geeft rust.”

Karin Schepers

PLAN DIRECT EEN VRIJBLIJVEND INTAKEGESPREK