‘REIZEN IN JEZELF’

Persoonlijk en zakelijke leiderschapsprogramma

– Voor meer rust, kracht, vrijheid, plezier en betekenis in je dagelijks handelen –

“Start close in,
don’t take the second step
or the third,
start with the first thing
close in,
the step you don’t want to take”

 

REIZEN IN JEZELF – TOTAAL

Persoonlijk en zakelijke leiderschapsprogramma

Doelgroep:
Voor mensen die hun gedrag en communicatie beter willen begrijpen en een stevige stap in hun persoonlijke ontwikkeling willen maken door op een krachtige manier naar de oorsprong van hun gedragspatronen te kijken. Om vervolgens meer rust, kracht, vrijheid, plezier en betekenis in hun dagelijks handelen te vinden.

‘Reizen in jezelf’ – Totaal

Module 1, 2 en 3 – Modules zijn ook los van elkaar te volgen

Groepstraining of 1-op-1 programma

39 weken

Training- en coachingsessies

Toegang tot digitale leeromgeving

€ 3.900,- (excl. btw) voor groepstraining *

€ 7.900,- (excl. btw) voor 1-op-1 begeleiding *

* Inclusief pakketkorting van € 1.350 voor het volgen van alle modules

Je begeleider:
Norbert Koopen

‘REIZEN IN JEZELF’

Persoonlijk en zakelijke leiderschapsprogramma

– Voor meer rust, kracht, vrijheid, plezier en betekenis in je dagelijks handelen –

Niet voor niets zijn er voor de verschillende modules van dit persoonlijk ontwikkelings- en leiderschapsprogramma een wegwijzer, kaart met vergrootglas en een kompas gekozen. Om jezelf te ontwikkelen, nieuwe stappen te zetten, je liefdevol te verbinden, prachtige routes in je leven te vinden, mooie avonturen te beleven en betekenis te vinden en geven, heb je een kaart nodig. Je bestudeert deze kaart om vervolgens met je kompas je richting te bepalen. Om vervolgens jouw weg te vinden. 

HOE GEEF IK BETER LEIDING AAN MIJN LEVEN EN MIJN OMGEVING?

En in dit geval is dat niet een kaart van je omgeving, maar van jezelf. Wie ben je nu eigenlijk? Waarom doe je de dingen die je doet? Hoe communiceer je? Wat is je gedrag? En hoe komt het dat je dat veelal in automatische, routinematige patronen laat zien? En waarom is het toch zo verschrikkelijk lastig om uit die patronen te stappen? En wat levert uit dat automatische patroon stappen nou uiteindelijk op? Hoe verhoud je je telkens weer tot wat het leven op je pad werpt? Wat heb je op dit moment te leren? Hoe geef ik beter leiding aan mijn leven, het leven van anderen en mijn omgeving?

JEZELF LEREN KENNEN

De ervaring leert dat als je je mooie avonturen wilt beleven, nieuwe wegen wilt vinden, meer betekenis wil vinden en geven of meer rust, kracht en vrijheid in je dagelijks handelen wilt ervaren, het noodzakelijk is om jezelf goed te kennen. Waar je veelal in de coaching of leiderschapstrajecten meteen een uitdaging aanpakt en de diepte ingaat, wordt hier eerst gekozen om aandacht en verwondering in je dagelijks leven te trainen en meer bewustzijn te krijgen op je gedrag en communicatie. Je wordt daarin gecoacht en getraind. Om vervolgens met dat opgedane bewustzijn de diepte in te duiken, zodat je nog meer begrijpt waardoor je meer rust, kracht, vrijheid en plezier ervaart en betekenis vindt en kunt geven.

VERGROTEN VAN JE BEWUSTZIJN

Waarom? Met aandacht, focus en zekere verwondering naar je gedrag en communicatie kijken, levert een enorm rijk bewustzijn op. En doordat bewustzijn weet je beter wat je op een gedetailleerder en fijnmaziger niveau in je dagelijks handelen doet. Je bent in staat om je doelstellingen krachtiger te formuleren, maakt makkelijker keuzes en je weet waar je moet zoeken als je nieuw gedrag wilt leren. Anders wordt het vaak ongebreideld en onbeheerst in een kluwen van draden zoeken. Je wilt het uit elkaar halen, maar je raakt verstrikt in allerlei knopen. Hoe meer bewustzijn je vergaart hoe groter het effect van dit persoonlijke en zakelijke ontwikkelingsprogramma. Het maakt het makkelijker om nieuwe, moedige stappen te zetten die je aanvankelijk niet voor mogelijk had gehouden. Elementen waar je vroeger van wegbleef, worden nu reëel. 

NIEUWE STAPPEN

Het betekent ook dat je de dingen die in je leven je tegenkomt niet meer zo snel uit de weggaat. Je beschermingsmechanismen – waaronder allerlei vormen van ‘vluchten’, ‘vechten’ of ‘verdoven’ – hebben je minder in de greep als er iets lastigs op je pad komt. Je kijkt het aan, er is verwondering, je loopt een aantal keer om de uitdaging heen, vraagt je af wat je te leren hebt, bent stil, vergroot je bewustzijn, maakt een ‘reis in jezelf’ – zoals je dat in dit programma uitgebreid leert –, voelt aandachtig, begrijpt het en vindt de moed om vervolgens een – nieuwe – stap te zetten. Een stap die jou in contact met de ander, je omgeving en de wereld beter dient.

EERST RUST, KRACHT, RUIMTE EN VRIJHEID

Het bijzondere van het vergroten van je bewustzijn – dat je in de eerste 10 weken van de basismodule ‘Bewustzijn’ uitgebreid oefent – is dat je vaak al meteen meer rust, kracht en vrijheid in je dagelijks handelen ervaart. Door je communicatie en gedrag te aanschouwen, vallen je gedachten en je gevoel in een groter bewustzijn. En dat geeft ruimte. Dit heeft onmiddellijk effect op je communicatie en je gedrag. Je bent door deze ruimte meteen al in staat om dingen wat beter los te laten en andere communicatie- en gedragspatronen te laten zien.

MEER BEGRIP

En met dit bewustzijn en deze ruimte, rust en vrijheid daal je in 12 weken – in de vervolgmodule ‘Bezinning’ – langzaam in jezelf af. Je maakt een diepgaande ‘reis in jezelf’. Je begrijpt daardoor beter waarom je de zaken doet, waarom jij die specifieke dingen in je dagelijks handelen zo lastig vindt, waarom je die communicatie en dat gedrag vertoont en welke elementen daar invloed op hebben. Je creëert een gedetailleerde kaart van jezelf. Doordat alles fijnmaziger wordt, weet je steeds beter wat je hebt te leren. Het is altijd een spannend proces. Carl Jung – Zwitserse psychiater en psycholoog – zei het zo mooi:

“De ontmoeting met jezelf is in eerste instantie een ontmoeting met je schaduw. De schaduw is een nauwe poort, en die pijnlijke ervaring wordt iedereen die in een diepe bron afdaalt, niet bespaard. Om te weten wie je bent, moet je jezelf leren kennen. Achter de deur bevindt zich, vreemd genoeg, een onbegrensde ruimte, vol ongekende mogelijkheden.”

Je bent op zoek naar die onbegrensde ruimte en mogelijkheden. Je zult merken dat je het anders wilt en gaat doen. En na de eerste spanning en stress komt langzaam nog meer rust, kracht en vrijheid tevoorschijn.

MEER PLEZIER EN BETEKENIS

Het programma daagt je uit om krachtige stappen in je persoonlijke ontwikkeling te zetten. We noemen dat ‘persoonlijk leiderschap’. Het effect zul je zowel privé als in je werkzame leven merken. Je voelt meer verbinding in relaties, geeft op een krachtige en authentieke manier leiding aan jezelf en anderen, je kunt beter met druk en de invloeden van je omgeving omgaan, je bent niet bang om je kwetsbaarheden te laten zien en je volgt je eigen normen, waarden en behoeftes steeds beter. Het bijzondere daaraan is dat als je dit doet, je steevast meer plezier en betekenis gaat vinden. Niet alleen voor jezelf, maar ook – als een inspiratiebron en door je authentieke invloed – voor anderen. Dat komt omdat je je eigen normen, waarden en behoeften – in contact met de ander, je omgeving en de wereld – meer en beter kunt volgen. Het is een intense en intensieve manier van leren.

HULP

In de voor gevorderden module ‘Betekenis’ wordt in 17 weken die zoektocht naar meer plezier en betekenis ondersteund door naar begrippen als gemis, verlangen, tevredenheid, obstakels, (zelf)vertrouwen en betekenis te kijken. Hoe spelen die elementen in jouw leven? Hoe speelt dat bij jou? En welke processen spelen daarbij een rol? Wat geeft jou nou meer plezier en betekenis? En dat heeft – naast de krachtige verbinding met je dierbaren – te maken met wat jij in deze wereld wilt creëren en wilt gaan doen. Het gaat over inspiratie, verbinden, realiseren en betekenen.

OMGAAN MET UITDAGINGEN EN OBSTAKELS

En dat gaat natuurlijk niet van de een op de andere dag. Daar heb je tijd voor nodig en je moet letterlijk ‘aan de bak’. Soms heb je geen idee waarvoor je staat. Maar vaak begin je onbewust en op globaal niveau al (in)zicht te krijgen, zie je de keuzes waarvoor je staat of heb je – soms al heel lang – een speciaal doel voor ogen. Alleen lukt of lukte het je nog niet om dat te realiseren. Uitdagingen waar je misschien al een heel leven voor staat, kun je in dit traject bekijken en aanpakken. Zie je steeds die bekende beren op je weg als je iets wilt gaan doen of ben je bang voor die enorme valkuilen? Want wat doe je met je opgedane inzichten en keuzes? Dat zijn vaak de belangrijke vragen.

BEWUST OEFENEN

Inzicht en keuzes leveren namelijk weinig op. Net zoals inzicht, keuze en een beetje oefenen slechts een beetje opleveren. Inzicht, keuze en bewust oefenen veranderen je leven en daar neem je met dit programma de tijd voor. In de modules krijg je met intensieve persoonlijke begeleiding de tijd om meer bewustzijn te vinden, verdiep je je om daarna nieuwe stappen te zetten en meer rust, kracht, vrijheid, plezier en betekenis te vinden. 

PLAN DIRECT EEN VRIJBLIJVEND INTAKEGESPREK

KENMERKEN ‘REIZEN IN JEZELF’

Persoonlijk en zakelijke leiderschapsprogramma

TOTALE PROGRAMMA

Groep

1-op-1

1-op-1 en Natuur

Prijs programma * Inclusief pakketkorting van € 1.350 en exclusief btw

€ 3.900,-*

€ 7.900,-*

€ 13.900,-*

Digitale leeromgeving – zelfstudie in besloten leeromgeving

5 thema’s – 1 jaar toegang content na afronding programma

10 lessen – e-mail, leeromgeving, video, visualisatie, oefeningen en inspiratie

10 persoonlijke e-mails – Inleiding, instructie van de lessen en adviezen

10 lespagina’s  – Theorie, opdrachten, oefeningen en ervaringen (2u23)

15 videolessen – Training, leren, oefenen en praktijkcases (1u.06)

17 visualisaties – Voor meer connectie tussen lichaam en geest (3u.58)

250+ vragen en oefeningen – Verdieping voor je dagelijks leven

16 films, docu’s en video’s – Verdiepende content op thema

7 boeken en artikelen – Verdiepende content op thema

5 groepslessen en -coaching – 60 min online (maximaal 8 deelnemers)

Integratiedag – Verdieping, volgende stap, oogsten en vooruitblik

5 persoonlijke coachingssessies – online en fysiek

Coachingsverslagen – analyses en expertverslagen over je uitdagingen

Opdrachten op maat – extra persoonlijk werk voor een volgende stap

Extra leerstof op maat – voor versnelling van de leercurve

‘Terug naar de Natuur’ – Afsluitende coaching met bivak (24 uur)

Vrijblijvend kennismaken – Om naar je behoefte en uitdaging te kijken

Online afspraak

Online afspraak

Online afspraak

NAAR DE INHOUD VAN DE MODULES

Voor een gedetailleerd zicht op het programma en de lessen

Ik heb een vraag over het leiderschapsprogramma

Vul je e-mailadres in en er wordt contact met je opgenomen.

Wat zit er in dit programma?

Deelnemers geven het leiderschapsprogramma een 4.7 uit 5    ★★★★★

 • 39 delen in 3 blokken – 10 wk, 12 wk en 17 wk
 • 18 coachingsessies – Verdieping | online, fysiek, groep of 1-op-1
 • Online coaching terugkijken – Desktop, mobiele telefoon, tablet en tv
 • 38 persoonlijke e-mails – Krachtige instructie
 • 50+ videolessen – Training, leren, oefenen en praktijkcases (5u.23)
 • 150+ lespagina’s – Achtergrond, theorie, leren en opdrachten (10u.23)
 • 75+ visualisaties (op maat) – Facultatieve verdieping (10u.25)
 • 650+ vragen en oefeningen – Verdieping en oefenen in dagelijks leven
 • 25+ films, docu’s en video’s – Facultatieve inspiratie voor verdieping
 • 15+ boeken en artikelen – Facultatieve inspiratie voor verdieping
 • Lesmateriaal na training beschikbaar – 1 jaar