‘REIZEN IN JEZELF’ – GEVORDERD

Persoonlijk en zakelijk ontwikkelingsprogramma

MODULE BETEKENIS

Voor meer plezier en betekenis in je dagelijks handelen

Persoonlijk en zakelijk leiderschapsprogramma - Module 'Betekenis'

In deze module: Betekenis vinden – Omgaan met jouw obstakels – Ontwikkelen van (zelf)vertrouwen – Integratie totale programma – Realisatie nieuwe denk- en werkwijze op je leven

“Er is een verschil tussen het pad kennen
en het pad bewandelen.”

OVER DIT PROGRAMMA

Doelgroep:
Voor professionals die op krachtige en vrije wijze met meer voldoening en betekenis willen werken en leven. Een module die je makkelijker laat omgaan met uitdagingen doordat je op verschillende manieren je zelfvertrouwen en je lerend vermogen vergroot.

Ontwikkelingsprogramma

Module 3 | Betekenis

7-3-2025 – 17-6-2025

6 coachingssessies en 1 trainingsdag

6 – 10 deelnemers

Lesmateriaal, coaching en trainingsdag

Toegang tot digitale leeromgeving

€ 1.750,- (excl. btw)

Trainer:
Norbert Koopen

 • Online lessen

  17x

  Begeleiding van verplicht en facultatief lesmateriaal.

 • 5 thema’s

  2 - 6 wk

  15 verschillende thema’s voor je persoonlijke en zakelijke ontwikkeling

 • Coaching

  6x

  Training, begeleiding, focus en verdieping.

 • Trainingsdagen

  1x

  Een op maat gemaakte training om het geleerde optimaal te integreren.

 • Zelfstudie

  Minimaal 1u.00 per wk

  De gemiddelde minimale tijd die je aan het programma dient te besteden.

‘REIZEN IN JEZELF’ – GEVORDERD

Persoonlijk en zakelijk ontwikkelingsprogramma

MODULE BETEKENIS

Voor meer plezier en betekenis in je dagelijks handelen

Ervaar je ondanks je mooie loopbaan, gezin en vriendenkring iets van ontevredenheid? Zit jij vast in een routine? Wil je meer betekenis en zin ervaren? Op het sterfbed worden er meestal geen verhalen vertelt over prestaties en over carrières. Je praat dan over je dierbaren en over de mensen voor wie jij graag wat wilde betekenen. Je praat over wat je in dit leven betekenis heeft gegeven en wat dat zo mooi maakte. Betekenis is de motor voor een rijk en vervullend leven. En met die gedachte komt dan ook automatisch de vraag op wat jou betekenis geeft. Leef jij een betekenisvol leven? Weet je wat je ten diepste raakt? En durf je dat ook met kracht en een vrij gevoel in de wereld te zetten? In deze module krijg je handreikingen om dat wat jou betekenis geeft beter te duiden en te verwoorden. Je leert hoe vertrouwen en zelfvertrouwen zich ontwikkelen. En je krijgt een set van hulpmiddelen en denkwijzen om je obstakels – die je tegenkomt als je je betekenis volgt – op een duurzame manier te overwinnen. Heb jij de moed om dat prachtige avontuur aan te gaan?

ACHTERGROND BIJ GEMIS, VERLANGEN EN BETEKENIS

Om meer betekenis in je leven te vinden, is het goed om wat meer perspectief bij begrippen als gemis, verlangen, betekenis en tevredenheid te krijgen. Door deze verschillende gezichtspunten krijg je meer begrip op hoe ze met elkaar in verband staan en hoe ze in jouw leven aanwezig zijn. Door die verbanden te zien, krijg je automatisch meer zich op de elementen die jou betekenis geven.

EEN HOL GEVOEL

Je zult merken dat ongebreideld je impulsen volgen jezelf kan uithollen. Dat je in het volgen van die impulsen met daaronder een onbewust verlangen je het ‘echte’ leven soms vergeet. Wat je vaak ziet, is dat een gemis in je persoonlijke geschiedenis in het hier en nu in je activiteiten en je gedrag speelt, vanuit een enorme trek om gemiste liefde, zichtbaarheid, erkenning of zorg op te vullen. Het vervelende is dat dit gemis uit jouw geschiedenis niet in het hier en nu kan worden opgevuld. Onbedoeld en onbewust laat je met het onbeheerst volgen van je impulsen dat gemis uit je geschiedenis je leven nu bepalen. En dat is niet vervullend.

VASTE GROND EN EIGEN KOMPAS

Tijdens de training zul je merken dat je persoonlijke geschiedenis steeds minder van invloed is op je gedrag. Je vindt steeds meer ‘vaste grond’ en dat geeft rust en vrijheid. Het gevolg daarvan is dat je je minder door je omgeving laat leiden. Je gedraagt je autonomer, zelfbewuster en weet je eigen koers te volgen. Je leert je eigen behoeftes, normen en waarden – in relatie met je omgeving – op een sensitieve, manier centraal stellen. Daardoor ervaar je meer vrijheid, en ga je je focussen op de dingen die jou plezier geven. Het bijzondere daarvan is dat dat wat jou betekenis geeft, zich steeds dichter – en vaak onbewust – naar jou toe beweegt. Je ontmoet het. Het lijkt of alles dan steeds meer op zijn plaats ‘valt’.

OBSTAKELS EN (ZELF)VERTROUWEN

Dat gaat niet zonder slag of stoot. Vaak kom je hier die obstakels tegen die je al eerder in het programma hebt ontmoet en vaak al een heel leven tegenkomt. We gaan kijken welke hindernissen dat zijn en hoe je daarmee om kunt gaan. Er ontstaat een nieuw zelfvertrouwen.

WETEN ÉN DOEN!

Je weet nu hoe je in jezelf moet reizen om meer rust, kracht en vrijheid te ervaren. Het betekent wel dat je elk keer weer de moed moet vinden om het te doen. Daarom is deze laatste module ook zo lang en rijk aan facultatieve technieken. Om jouw manier van ‘doen’ te vinden en te stimuleren. Je begint met kleine stappen om te merken dat ze daarna vanzelf groter worden.

WAT BEREIK IK MET DE MODULE ‘BETEKENIS’?

Je krijgt inzicht hoe gemis, verlangen en betekenis met elkaar verbonden zijn, hoe dat in jouw leven speelde en welke weg je nu wil bewandelen.

Je krijgt meer zicht op wat jou zin en betekenis geeft, en hoe je dat in de wereld kunt zetten.

Je ontwikkelt perspectief op wat jou daarin steeds tegenhoudt. Het betreft vaak obstakels die je al een heel leven tegenkomt.

Je ontwikkelt meer zelfvertrouwen om juist die lastige stappen te zetten die je voorheen niet durfde te maken.

Je krijgt manieren aangereikt om ook het zelfvertrouwen van anderen en het vertrouwen in een groep te vergroten.

Je merkt dat dat je relaties met dierbaren en medewerkers vergemakkelijkt. Je bent nog meer in verbinding.

Je leert steeds makkelijker je eigen weg te volgen en kunt anderen inspireren hetzelfde te doen.

“Ik ben de training begonnen zonder echt een specifieke vraag te hebben, maar wel met een gevoel dat er in mijn ‘op rolletjes lopende leven’ iets ontbreekt; een gevoel van ontevredenheid. In de loop van het programma is mijn vraag duidelijker geworden. Toen ik duidelijker had wat mijn gemis was, was het relatief eenvoudig voor mij om hier antwoorden op te vinden.”

Susanne Mundle Brouwer

PLAN DIRECT EEN VRIJBLIJVEND INTAKEGESPREK