• Persoonlijke ontwikkeling - leiderschap

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

ZELFSTUDIE & ZELFONDERZOEK

WELKOM OP DEZE VRIJ TOEGANKELIJKE LEEROMGEVING!

Een van mijn missies is om mensen dichter bij zichzelf te brengen zodat ze meer hun eigen pad gaan lopen. Ze ervaren daarmee een positief effect op je persoonlijke ontwikkeling, werk en relaties. En mijn ervaring is dat met de juiste aandacht en informatie je daar zelf veel aan kunt doen. Graag reik ik in deze omgeving wat praktische informatie aan. 

BEGRIJPEN VAN JE PATRONEN

Als coach en mens weet ik dat als je je (gedrags)patronen beter begrijpt, je de weg naar nieuwe mogelijkheden opent. Dat betekent niet dat je een heilige graal hebt gevonden en alles ineens soepel loopt. Je bent daarentegen wel beter in staat om met je emoties en je gedachten om te gaan. Ze hebben minder effect op je en dat leidt naar meer rust, kracht en vrijheid. Je staat steviger, laat je minder beïnvloeden door je omgeving en volgt steeds meer je eigen verlangens en doelen. 

AANDACHT EN BEWUSTWORDING

En de belangrijkste eigenschap die je daarbij helpt is aandacht. Met aandacht zie je wat er in jezelf gebeurt, ben je beter bewust welk effect je omgeving op jou heeft en vice versa. De aangereikte informatie kan je helpen om je bewuster te maken van je gedrag. Wat doe je in welke situatie? Waarom doe je dat? En wat is het effect van je gedrag op jezelf en op de ander? Om vanuit die analyse in het contact een andere keuze te maken. Dat is niet altijd makkelijk, maar het bevrijdt wel.

VRIJ AANGEREIKTE INFORMATIE

De aangereikte informatie wordt gebruikt in coachingsopleidingen en -praktijken en heeft zich in de praktijk bewezen. De informatie is aangevuld met praktijkverhalen zodat je het beter in perspectief kan plaatsen. Aan jou – als de informatie je bevalt – de uitnodiging om dit te gebruiken op jouw reis. Verreweg het grootste gedeelte is vrij toegankelijk:

  1. Informatie over persoonlijke ontwikkelingsthema’s – vrij toegankelijk
  2. Persoonlijke ontwikkelingsinformatie met instructies, oefeningen, vragen en praktijkverhalen – beschikbaar met een gratis password. Je wordt dan tevens op de hoogte gehouden als er nieuwe informatie aan de omgeving wordt toegevoegd.
  3. Persoonlijk leiderschap – module – alleen beschikbaar voor cliënten die deelnemen aan een 1-op-1 persoonlijk leiderschapsprogramma of een leiderschapsreis.

COACHING, JA OF NEE?

Wellicht is de aangereikte informatie toereikend om je vragen te beantwoorden. Dat is fijn. Soms is het verfrissend om hulp van buitenaf te vragen. Een paar extra ogen, een ander perspectief en wat ervaring zijn fijn als je er bijvoorbeeld niet uitkomt, het effect te gering is of je diepgaande inzichten in korte tijd wilt realiseren. Het vertrouwen tussen cliënt en coach speelt daarbij een cruciale rol en is het meest helend in het contact.