leerlijn - coachingstraject - capaciteiten - coaching

DE WETTEN VAN TRANSFORMATIE

OVER PERSOONLIJK LEIDERSCHAP

NIEUWE INSPIRATIE?

Wil je een bericht als er nieuwe inspiratie is?

De Amerikaanse literatuurwetenschapper Joseph Campbell onderzocht honderden oude mythen en sagen in diverse culturen over de hele wereld. Hij ontdekte dat in al die verhalen dezelfde lijn wordt gevolgd. Deze verhaallijn wordt de ‘Monomythe’ of ‘De reis van de held’ genoemd. Je komt het in oude verhalen als Odysseus tegen en tegenwoordig in films zoals: The Matrix, Harry Potter, The Lion King, The Hunger Games etc..

EEN OEROUDE LEERLIJN GEBRUIKEN

Het is opmerkelijk dat wanneer je iets wezenlijks in jezelf aangaat, je ook een dergelijke reis maakt. De verhaallijn van Joseph Campbell zou je als een oeroude leerlijn kunnen zien. Het belopen van deze lijn is een bekend principe. Je wil iets veranderen en gaat vanuit je vertrouwde wereld naar een gebied dat je nauwelijks kent. Je gaat op avontuur. En dat doe je door je gedrag te ontrafelen om vervolgens in onontgonnen gebied terecht te komen. Je bent er waarschijnlijk niet of nauwelijks geweest.

IN HET ONGEMAK WORDT EEN NIEUWE STAP GEVONDEN

Je gaat van onbekwaam naar bekwaam. Om dat bijzondere traject te lopen, dien je figuurlijk in jezelf af te dalen. Om vervolgens op de bodem van de lijn afscheid te nemen van het oude en daarna het nieuwe te verwelkomen. Elke keer als je iets transformeert, beloop je deze leerlijn. Het kan een kleine zijn, maar ook eentje die je op je grondvesten doet schudden. Het kan een uiterst ongemakkelijk proces zijn. Je dient de chaos of de verwarring te verduren. En in het verduren wordt de volgende stap gevonden om steeds meer betekenis te vinden.

IN DE PRAKTIJK BIJ KOOPENBAKKER

WIL JE MEER VAN DIT SOORT INSPIRATIE ONTVANGEN?

Laat je voornaam en je e-mailadres achter en je ontvangt af en toe een bericht als er nieuwe inspiratie is.

Je gegevens zijn veilig en je kan je elk moment met één klik afmelden.