DE WETTEN VAN TRANSFORMATIE

Over persoonlijk leiderschap

De Amerikaanse literatuurwetenschapper Joseph Campbell onderzocht honderden oude mythen en sagen in diverse culturen over de hele wereld. Hij ontdekte dat in al die verhalen dezelfde lijn wordt gevolgd. Deze verhaallijn wordt de ‘Monomythe’ of ‘De reis van de held’ genoemd. Je komt het in oude verhalen als Odysseus tegen en tegenwoordig in films zoals: The Matrix, Harry Potter, The Lion King, The Hunger Games etc..

– Tekst ‘Wetten van transformatie’ gaat onder de video verder –

– Klik op onderstaande video en vind meer over ‘De reis van de held’ –

EEN OEROUDE LEERLIJN GEBRUIKEN

Het is opmerkelijk dat wanneer je iets wezenlijks in jezelf aangaat, je ook een dergelijke reis maakt. De verhaallijn van Joseph Campbell zou je als een oeroude leerlijn kunnen zien. Het belopen van deze lijn is een bekend principe. Je wil iets veranderen en gaat vanuit je vertrouwde wereld naar een gebied dat je nauwelijks kent. Je gaat op avontuur. En dat doe je door je gedrag te ontrafelen om vervolgens in onontgonnen gebied terecht te komen. Je bent er waarschijnlijk niet of nauwelijks geweest.

– Tekst ‘Wetten van transformatie’ gaat onder de afbeeldingen verder –

– Klik op onderstaande afbeeldingen en vind meer inspiratie over ’transformatie’ –

IN HET ONGEMAK WORDT EEN NIEUWE STAP GEVONDEN

Je gaat van onbekwaam naar bekwaam. Om dat bijzondere traject te lopen, dien je figuurlijk in jezelf af te dalen. Om vervolgens op de bodem van de lijn afscheid te nemen van het oude en daarna het nieuwe te verwelkomen. Elke keer als je iets transformeert, beloop je deze leerlijn. Het kan een kleine zijn, maar ook eentje die je op je grondvesten doet schudden. Het kan een uiterst ongemakkelijk proces zijn. Je dient de chaos of de verwarring te verduren. En in het verduren wordt de volgende stap gevonden om steeds meer betekenis te vinden. 

IS HET CHAOTISCH PERIODE?

Dan is de kans groot dat je aan het transformeren bent. Bekijk deze training voor meer helderheid en rust.

“If the path before you is clear, you’re probably on someone else’s.”

WIL JE MEER ZOALS DIT?

Meld je aan en ontvang de nieuwste inspiratie!

MELD ME AAN

Inspiratie en op de hoogte blijven?

KoopenBakker volgen?

Schrijf je in:

INSCHRIJVEN

Je vindt ons hier: