Lessen uit een expeditie - leiderschapsreis en bezinningsreis

LESSEN UIT EEN EXPEDITIE

VOOR PERSOONLIJKE EN TEAMONTWIKKELING

EEN EXPEDITIE IS ALS EEN VERGROOTGLAS

Welke lessen uit een expeditie kunnen we toepassen in persoonlijke en teamontwikkeling? Het is een vraag die vaak wordt gesteld omdat een expeditie het gedrag van de deelnemers onder een vergrootglas legt. De extreme omstandigheden zorgen dat (ineffectieve) communicatie en (inefficiënte) samenwerking sneller naar de oppervlakte komen. Bovendien heeft de overweldigende natuur en omgeving grote effecten op lichaam en geest. 

LESSEN EN ERVARING TOEGEPAST IN HET DAGELIJKS LEVEN

De leiderschapsreis over de hooglanden van IJsland rond Nationaal park Vatnajökull en bracht me terug bij mijn klimexpedities in o.a. Alaska, Rusland en Peru van de afgelopen decennia. Het was weer echt ‘into the wild’. Wat heb je nodig, hoe werk je samen en wat helpt je om de omstandigheden te trotseren? Welke positieve effecten heeft de natuur op je? En hoe kan je dit in het dagelijks leven toepassen?

Zelf op een leiderschapsreis

Wil je zelf een keer een dergelijke leiderschapsreis maken kijk dan eens naar de brochure, filmbeelden, foto-impressie, programma en eigenschappen van de reizen in de ‘Orobie‘, ‘Toscane’ en ‘Umbrië’ in Italië of ‘Into the wild’ in Canada. Een op maat gemaakte reis voor teams of individuen kan ook.

VIDEOBEELDEN FIETSEXPEDITIE IJSLAND

WIL JE MEER VAN DIT SOORT INSPIRATIE ONTVANGEN?

Laat je voornaam en je e-mailadres achter en je ontvangt af en toe een bericht als er nieuwe inspiratie is.

Je gegevens zijn veilig en je kan je elk moment met één klik afmelden.