SAMENWERKEN OP EEN EXPEDITIE

WAT IS TOEPASBAAR IN HET DAGELIJKS LEVEN?

In een fractie van een seconde reageren we. In die reactie vallen we vaak terug in instinctieve gedrag. Dit natuurlijk aangeleerde gedrag brengt ons ver maar kan ook leiden tot een vervelende dynamiek. In een expeditie waar extreem weer, vermoeidheid en een heftige omgeving eerder regel is dan uitzondering, is het logisch dat ineffectieve communicatie en inefficiënte samenwerking sneller naar boven komen. Het is een tikkende tijdbom die altijd wel een keer ontploft en dingen in de war stuurt. Telkens weer. 

OVER TOCHTGENOTEN EN SAMENWERKEN OP EEN EXPEDITIE

In elke klimexpeditie kwam ik het tegen dat de gemoederen opliepen. Er is druk van buiten door slecht weer of een enorme vermoeidheid waardoor je controle wegvalt en je instinctief reageert. De zwaarste en heftigste expedities naar bijvoorbeeld Denali leverde ook de meest conflicten op in de groep. Ook nu op de leiderschapsreis naar IJsland zag je dit weer goed. Wat helpt in dergelijke situaties als de druk groot is?

HOE KAN KOOPENBAKKER JE DAARBIJ HELPEN?

De werkwijze van KoopenBakker is gericht op voelen, luisteren en daarmee begrijpen. Aandacht is daarbij een cruciale kwaliteit. Het creëert en bevestigt de voorwaarden zoals vertrouwen, kwetsbaarheid, effectieve communicatie die nodig zijn om nieuwe stappen te zetten. Om vervolgens gezamenlijk te kijken naar kwaliteiten, belangen, behoeftes en doelen. Om gezamenlijk en in verbinding nieuwe stappen te zetten.

WIL JE MEER VAN DIT SOORT INSPIRATIE ONTVANGEN?

Laat je voornaam en je e-mailadres achter en je ontvangt af en toe een bericht als er nieuwe inspiratie is.

Je gegevens zijn veilig en je kan je elk moment met één klik afmelden.