DE KRACHT VAN DE NATUUR

OP ZOEK NAAR RUST, KRACHT EN VRIJHEID

De natuur is de plek waar we vandaan komen. Het zit in en is letterlijk ons systeem. Het lijkt een plek waar we steeds verder van verwijderd raken. Terugkeren naar die betreffende plek doet ons goed. Het maakt ons rustiger, krachtiger, vitaler en zorgt voor diepgaande inzichten. Hoe helpt de natuur bij persoonlijke en teamontwikkeling?

IJSLAND EN DE KRACHT VAN DE NATUUR

Een plek waar de natuur zich niet laat leiden is IJsland. Asfalt kan van de weg afwaaien als het stormt, vulkanen kunnen vliegverkeer tussen Noord-Amerika en Europa platleggen en in een dag kun je vier seizoenen meemaken. De fietsexpeditie van Noord-IJsland naar Zuid-IJsland over de hooglanden en langs de vulkanen gaven lessen over natuur, aandacht en samenwerken. Een plek waar als de wind gaat liggen het echt stil is. Welke daarvan kan je meenemen in het dagelijks leven?

HOE KAN KOOPENBAKKER JE DAARBIJ HELPEN?

De natuur leent zich uitstekend voor korte vitale bezoeken, maar wil je het effect van de natuur beter tot je krijgen dan is fijn om er een langere periode door te brengen. De stilte tezamen met ervaringsgerichte oefeningen, op inzicht gerichte vragen, meditaties, visualisaties en een rustige wandelende beweging zorgen voor een krachtig effect. De grootsheid en eenvoud van de natuur zorgen dat inzichten tot je komen en diep indalen. Je voelt ze en daarmee begrijp je ze grondiger. Om ze vervolgens toe te passen in je vertrouwde omgeving. Je hebt ze immers gevoeld. Het oude werkt dan niet meer.

WIL JE MEER VAN DIT SOORT INSPIRATIE ONTVANGEN?

Laat je voornaam en je e-mailadres achter en je ontvangt af en toe een bericht als er nieuwe inspiratie is.

Je gegevens zijn veilig en je kan je elk moment met één klik afmelden.