MEESTERSCHAP

Jaap Voigt over ‘decorro’, ‘sprezzatura’ en ‘grazia’

– INSPIRATIE –

– Klik op de afbeelding en luister naar de podcast (21.20) –

“De echte ontdekkingsreis bestaat niet uit het zoeken naar nieuwe landschappen,
maar in het hebben van nieuwe ogen”

DE SELECTIE VAN 2023

Andere documentaires, video’s en podcasts

we need to talk about cosby
Stolen youth
De zaak schaap
George Carlin
North of the Sun
Hallelujah
all that breathes
Under the wire
the pigeon tunnel
the truffle hunters
Illusie
The high life
free spirit
love lessons

MEESTERSCHAP

Jaap Voigt over ‘decorro’, ‘sprezzatura’ en ‘grazia’

– Klik op de afbeelding en luister naar de podcast (21.20) –

Tophockeyer, geoloog, organisatieadviseur maar bovenal leraar zou ik zeggen. Er moest in deze eindejaarslijst iets van Jaap Voigt staan. Zijn monologen en lessen zijn voor mij een grote bron van inspiratie: ‘Thema’s in de Dao De Jing’, ‘Leven en werken in het ritme van de seizoenen’, ‘De Kunst van het Mens Zijn’, ‘De Kunst van het Oorlogvoeren’ en ‘Mens en Mythe’. Ik heb ze in de loop van de afgelopen meerdere malen geluisterd. En elke keer vind ik wel weer iets nieuws, wordt er een diepere laag aangeraakt of begrijp ik de context en verbanden tussen de verschillende thema’s en onderwerpen beter.

MEESTERSCHAP

Ik koos een podcast over meesterschap. Waarom raakt een voorstelling je nu op diepgaande wijze? En hoe ontstaat vervolgens de energie om wat je leerde en voelde op jouw manier in de wereld uit te dragen? Ik zag het principe dit jaar in een trainingsomgeving voor mijn ogen gebeuren toen een trainer op magistrale wijze een deelnemer ten overstaan van de groep coachte. Niet alleen de vragensteller, maar de hele groep inclusief de trainer werd in de begeleiding op diepgaande wijze aangeraakt. De hele ruimte trilde. Voor mij een bron en leidraad om mijn eigen vakmanschap vorm te geven. Jaap Voigt die met behulp Anthony Rooley de geschriften van de Cosimo uit 1528 uit Italië in deze podcast tot leven brengt: Decorro, Sprezzatura en Grazia!

MEER?

Als ik een podcastserie op nummer 1 zou mogen zetten dan zou dat ‘De Kunst van het Mens Zijn’ zijn. Next level persoonlijke en algemene ontwikkeling vind ik het op basis van de grote geestesstromingen van de wereld en op een doorleefde manier vertelt en uitgedragen door Voigt. Ik heb ze vele malen beluisterd. Hier vind je de series van Jaap Voigt. 4 van de 5 series zijn ook op Spotify te vinden. Dat is misschien wat makkelijker luisteren.

MEER JAAP VOIGT

– Klik op de afbeelding en lees meer over de selectie van 2023 –

WIL JE MEER ZOALS DIT?

Meld je aan en ontvang de nieuwste inspiratie!

MELD ME AAN

Inspiratie en op de hoogte blijven?

KoopenBakker volgen?

Schrijf je in:

INSCHRIJVEN

Je vindt ons hier: