HOE GEEF JE BETEKENIS?

OVER DE WIJZE WOORDEN VAN ELEANOR ROOSEVELT

“In the long run there is no more liberating, no more exhilarating experience than to determine one’s position, state it bravely, and then act boldly.”

NIEUWE INSPIRATIE?

Wil je een bericht als er nieuwe inspiratie is?

De gedachte over het geven van betekenis kwam op toen ik deze prachtige muziekvideo zag van Max Richter en Yulia Mahr. Ze zetten muziek en beelden onder de woorden van Eleanor Roosevelt die de ‘Universele Verklaring van de Rechten van de Mens’ voorleest en dat raakt meteen. Eleanor Roosevelt spendeerde een groot deel leven van haar leven aan het realiseren van gelijkwaardige rechten voor ieder mens. 

VINDEN VAN BETEKENIS

Het vinden van betekenis kan op een simpele wijze worden gekenschetst. Weet wie je bent, wat je wilt, acteer ernaar op moedige wijze, weet welke mensen daarop zitten te wachten en zorg dat hun leven in positieve zin verandert. Om vervolgens te genieten en je te laten raken door deze verandering. Het lijkt simpel. De uitdaging zit hem met name in de eerste drie stappen. Dat is vaak een zoektocht in jezelf langs belemmerende overtuigingen en andere obstakels.

Meer info:

Meer over Eleanor Roosevelt.

Meer over Max Richter.

Meer over Yulia Mahr.

WIL JE MEER VAN DIT SOORT INSPIRATIE ONTVANGEN?

Laat je voornaam en je e-mailadres achter en je ontvangt af en toe een bericht als er nieuwe inspiratie is.

Je gegevens zijn veilig en je kan je elk moment met één klik afmelden.