DE VOLGENDE STAP

– Een bijdrage in je persoonlijke, professionele of zakelijke ontwikkeling –

“Als jij niet weet wat je met je leven wilt,
weet het leven niet wat het met jou wil.”

OVER DEZE WORKSHOP

Doelgroep
Voor mensen die op basis van een actuele uitdaging of probleem de volgende stap in hun leven of in hun carrière willen zetten door naar hun capaciteiten, overtuigingen, gedrag, communicatie en hun eigen identiteit te kijken. Om vervolgens meer rust, vrijheid en betekenis te ervaren.

‘De volgende stap’-workshop

30 oktober 2024, 20 februari en 21 mei 2025

10.00 – 17.00

8 – 12 deelnemers

Persoonlijke interventie op jouw vraagstuk

Trainingslocatie in Naarden

€ 245,-

Je begeleider:
Norbert Koopen

DE VOLGENDE STAP

– Een bijdrage in je persoonlijke, professionele of zakelijke ontwikkeling –

We hebben allemaal van die momenten in ons leven die ons steeds weer uitnodigen om iets nieuws te ontwikkelen en te leren. Misschien is het op je werk, in relatie met je partner, je kinderen, je familie of vrienden of gewoon in die ene ontmoeting of situatie van alledag. Wat wil hier nu worden geleerd? Waar dien je bewustzijn op te krijgen? Hoe zet jij dat nieuwe in de wereld? En wat kom je dan tegen? Wat heb jij dan te doen? Je kunt het zien als een soort APK. Of als en plek om een uitdaging te onderzoeken. Een coachingsgesprek of -traject helpt in zo’n situatie. Maar meestal is deelname aan de workshop ‘De volgende stap’ al voldoende. Het is een krachtige interventie waardoor je een versnelling krijgt in je bewustzijn en je ontwikkeling. Niet alleen jouw uitdaging wordt behandeld. Je leert ook van de vragen en uitdagingen van anderen waardoor je met meer bewustzijn, richting, energie en nieuwe wijsheden weet welke stappen je nu kunt gaat nemen.

KENNISMAKEN OF VERVOLG?

Deze workshop leent zich goed om op een laagdrempelige manier met KoopenBakker kennis te maken. Het is ook een plek om na een (online) programma, coachingstraject, een leiderschapsreis, workshop of een persoonlijk of zakelijk trainingsprogramma weer volgende stappen te zetten als je een nieuwe uitdaging het hoofd wil bieden. Of gewoon een plek waar je (van anderen) wilt leren.

DOEL WORKSHOP

Misschien heb je al veel persoonlijk werk gedaan of misschien ben je net op weg. Dat maakt eigenlijk niet uit. Het is tijd voor je volgende stap in je persoonlijke, professionele of zakelijke ontwikkeling. Je staat ergens voor, maar je weet niet welke richting je op moet, je weet niet precies hoe je die stap zet of het lukt je niet en je loopt steeds tegen hetzelfde aan. Of je wilt juist een versnelling in je ontwikkeling. Je hebt wat meer bewustzijn en/of een zet in de rug nodig. Je weet dat een ander je daarbij krachtig kan helpen.

MOGELIJKE THEMA’S

MEER ENERGIE, MEER UITDAGING OF MEER BETEKENIS?

Het gaat goed en je hebt het gevoel dat je het allemaal wel op een rijtje hebt. Maar je vraagt je af: “er is toch meer?” Je wilt meer uitdaging of je bent op zoek naar meer energie. Is dit het nu? Wat is mijn behoefte en verlangen? Wat geeft me vervulling en betekenis?

SPANNING, STRESS EN VASTZITTEN?

Het kan ook zijn dat je helemaal vastzit, je bevindt je in een beklemmende situatie. Je weet dat het tijd voor een volgende stap is maar je weet niet waar je moet beginnen. Of je hikt ergens tegenaan. Je herkent het patroon, maar je weet niet hoe je eruit komt. Je komt steeds in dezelfde dynamiek terecht. Wat vraagt er nu om te worden geleerd?

VERSNELLING IN JE ONTWIKKELING

Misschien ben je zo’n persoon die graag leert en op avontuur gaat. En die steeds op zoek is naar de versnelling in zijn of haar persoonlijke, professionele ontwikkeling. En je weet dat er bij elke stap wat meer rust, vrijheid en plezier komt. En dat dit uiteindelijk weer wordt overschaduwd door een volgende vraag en uitdaging. Op dat moment zoek je opnieuw naar die rust, vrijheid en plezier. Wat heb je in deze levens- of carrièrefase nu weer te leren?

EEN KRACHTIGE LEERERVARING

Je kan vooraf iets van je uitdaging toesturen, maar je kan ook op de dag zelf een vraag meenemen. We gaan na een korte bespreking over er wat speelt – met de essentie van jouw aangereikte vraag – meteen in de groep aan het werk. In de ervaring wordt het meeste geleerd. Je leert over jouw aangereikte thema, maar je leert ook van de vragen en uitdagingen van anderen. Het doel is dat je op drie niveau’s (gedachten, emotie en lichaam) een lerende ervaringen krijgt met gevolgen voor je vaardigheden en gedrag. Het helpt je om in je dagelijkse persoonlijke of zakelijke ontwikkeling een volgende stap te zetten.

“Vertel me iets en het waait door me heen.
Laat het me zien en ik weet het morgen nog.
Laat het me voelen en ik weet het mijn hele leven.”

WERKWIJZE EN VORMEN VAN COACHING

De coaching kan uit de meest uitlopende vormen bestaan. Een familie-opstelling, metaforische coaching, visualisaties, mentale of lichamelijke oefening et cetera behoren allemaal tot de mogelijkheden. Na afloop ontvang je inspiratie in de vorm van literatuur, artikelen, films, documentaires en dergelijke. Ook ontvang je altijd suggesties, een opdracht of een activiteit voor je dagelijks leven. Hoe breng je de lerende ervaring in de praktijk en ontwikkel je deze verder? Het meeste wordt namelijk geleerd in de ontmoetingen en situaties van alledag.

EFFECT

Je automatismen en patronen worden op je aangereikte thema(’s) ontrafeld. Je ziet en voelt in welke dynamiek je zit, waar deze vandaan komt en welke aandeel jij daarin hebt. Je krijgt aanwijzingen om de dynamiek te onderzoeken, te volgen of er juist uit te stappen. Je krijgt meer bewustzijn en hebt iets gevoeld, gedaan en begrepen wat je ook in het dagelijks leven wilt doen. Een dergelijke oefening of coaching wordt vaak in het begin als spannend ervaren om vervolgens iets van rust, vrijheid en plezier te vinden. Je hebt iets ervaren wat je niet meer kwijt wilt. Je weet wat je wilt en wat je te doen hebt op persoonlijk, professioneel of op zakelijk vlak.

KORTOM: WAT BEREIK IK MET DEZE WORKSHOP?

Meer bewustzijn op je uitdaging, de patronen die daaraan ten grondslag liggen, de ontstane dynamieken, jouw aandeel daarin en wat je kan beïnvloeden en wat niet.

Een interventie en een lerende ervaring op jouw vraagstuk op drie niveau’s (emotie, lichaam en gedachten) met gevolgen voor je vaardigheden, gedrag en perspectief.

Versnelling in je persoonlijke, professionele en zakelijke ontwikkeling op het gebied van gedrag, vaardigheden, leiderschap, verlangen, betekenis et cetera.

Inspiratie in de vorm van films, docu’s, boeken, video’s en dergelijke om je uitdaging na de workshop vanuit een ander perspectief verder te onderzoeken en te ontwikkelen.

Concrete suggesties en oefeningen voor het dagelijks leven om het geleerde in de praktijk te brengen, jezelf verder te ontwikkelen en je uitdaging werkelijk aan te gaan.

Leren van de vraagstukken en uitdagingen van je workshopgenoten.

Meer rust, vrijheid en plezier in je dagelijks leven en werk.

“Norbert leidt de workshop maar neemt ook deel door eigen ervaringen te delen. Dat is zeer prettig. Hij geeft daarnaast ruimte om deelnemers onderling op elkaar te laten reageren en betrekt mensen die meer teruggetrokken zijn, waardoor je onderling ook van elkaar leert.”

RESERVEER DEZE WORKSHOP

ANDERE PROGRAMMA’S

– Voor snelle en effectieve stappen –

PROGRAMMA’S VOOR HET DAGELIJKS WERK EN LEVEN

Het meeste wordt geleerd in je dagelijks handelen. Deze programma’s zijn erop gericht om de lerende ervaring in je dagelijks leven en werk optimaal te ondersteunen. Wees je ervan bewust dat je in deze programma’s niet aan de oppervlakte kunt blijven. Je gaat naar de kern van wat jij nu hebt te leren. In het ongemak en de spanning wordt het meeste en het snelste geleerd. Om vervolgens meer rust en vrijheid te ervaren. 

PERSOONLIJK ONTWIKKELINGSPROGRAMMA

Wil je meer leiding geven aan je leven en je omgeving? Zoek je meer grip op je carrière? Dit ontwikkelingsprogramma laat je krachtige nieuwe stappen zetten. Het is een mentale en lichaamsgerichte training die meer rust, vrijheid en voldoening wil laten ervaren. – Lees meer >

Persoonlijk ontwikkelingsprogramma

COACHING VOOR EXECUTIVES & PROFESSIONALS

Je kent jezelf, weet waar je goed in bent en weet waar je uitdagingen liggen. En soms heb je het idee dat het makkelijker of effectiever kan. Dan is het goed om een coach in te schakelen. Hij kijkt mee waar het beter kan en wat jij nu in deze fase van je carrière hebt te leren. – Lees meer >

Executive Coaching

PERSOONLIJKE COACHING

Jij geeft aan wat er speelt. Snel en adequaat komen we tot de kern. Waar ligt je uitdaging, wat wil je bereiken? Jij bepaalt het tempo. Wat is jouw volgende stap? Je wilt heldere inzichten die op korte en lange termijn effect hebben. – Lees meer >

Persoonlijke coaching

TEAMCOACHING EN TEAMONTWIKKELING

Met de ingrediënten veiligheid, vertrouwen, kwetsbaarheid en verbinding je doel met lef en plezier realiseren! Hoe zorg je dat je jezelf kan zijn en daarmee het team- en organisatiebelang kan dienen? Hoe zijn jullie met elkaar verbonden? – Lees meer >

Teamontwikkeling

INSPIRATIE VAN TEAMS

Het centrale thema van dit programma en teamcoaching is om op een specifiek thema of in zijn algemeenheid inspiratie te krijgen. Jullie staan voor een uitdaging, willen in goede sfeer van start gaan of misschien loopt alles op routine en wordt het tijd voor wat inspiratie. – Lees meer >

Coaching en inspiratie van teams

FACILITEREN VAN TRANSFORMATIE

Het is niet zo moeilijk om in een teamcoachingsessie vertrouwen te krijgen of het (verborgen) potentieel van een team zichtbaar te maken. De kunst is om het in de waan van de dag en onderdruk toe te passen. Het begint pas na de sessie. Hoe pas je het toe? – Lees meer >

faciliteren teams bij transformatie

NATUURPROGRAMMA’S OM EEN PAS OP DE PLAATS TE MAKEN

In de natuur is er geen ontkomen aan. In de beweging, de rust en de stilte komt wat er op dit moment toedoet altijd naar boven. Je kan niet vluchten. Deze beweging wordt versterkt en versneld door een intensieve (persoonlijke) begeleiding waardoor je voelt en begrijpt wat je te doen hebt of jullie te doen hebben. Deze reizen en programma’s worden veelal gebruikt als je voor iets wezenlijks staat. Om vervolgens het vertrouwen en de moed te vinden en het instinctieve en creatieve aan te spreken waarmee je je doelen kunt realiseren.

PERSOONLIJKE LEIDERSCHAPSREIS

Een pas op de plaats maken. Je bent zonder internet en zonder mobiel even afgesloten van de drukke wereld. In de grootsheid van de natuur, je eigen nietigheid zien, maar tegelijkertijd je eigen kracht en vrijheid ervaren om te ontdekken wat jou betekenis geeft. – Lees meer >

Leiderschapsreis bergen

TEAMREIZEN

In een wereld die van ingewikkeld naar complex gaat, sta je als team voor grote uitdagingen. Dat vraagt geregeld om pas om de plaats te maken. De ervaring is dat de natuur je daarbij krachtig helpt. Diep vertrouwen en het aanspreken van het (verborgen) potentieel vraagt rust. – Lees meer >

Groeps- en teamreizen

TERUG NAAR DE NATUUR

Sta je voor een grote uitdaging, wil je even rust, wil je meer energie of wil je bezinning, dan is dit een prachtig programma. We stappen samen van de rijdende trein verdwijnen de natuur in. Wanneer neem je nu eens echt de tijd om helemaal ‘offline’ te gaan? – Lees meer >

Terug naar de natuur