‘REIZEN IN JEZELF’

Executive leiderschapsprogramma

Voor stevige stappen in je persoonlijke en zakelijke ontwikkeling

Executive leiderschapsprogramma

“Don’t take the second step
or the third,
start with the first thing,
the step you don’t want to take”

OVER HET PROGRAMMA

Doelgroep:
Voor executives en professionals die – door naar hun capaciteiten, dieper gelegen overtuigingen, gedrags- en communicatiepatronen te kijken – een grote stap in carrière en hun persoonlijke leven willen zetten. Om vervolgens meer rust, richting, vrijheid en betekenis in hun dagelijks handelen te vinden.

Executive programma ‘Reizen in jezelf’

Module 1, 2 en 3 (modules kunnen los worden gevolgd)

9 maanden

Intensieve persoonlijke begeleiding en eventueel online updates

Lesmateriaal, coaching en expertverslagen

Toegang tot digitale leeromgeving

€ 7.900,- (excl. btw)

Je begeleider:
Norbert Koopen

“‘Reizen in jezelf’ is een persoonlijk ontwikkelingsprogramma voor professionals dat je meer zicht geeft op je communicatie en je een andere kijk geeft op situaties, je gedrag, je relaties, je ontmoetingen en daarmee op je dagelijks handelen. En met deze vernieuwde blik op jezelf, begrijp je je eigen gedrag en dat van anderen beter. Om van daaruit moedige stappen te zetten die jou – in contact met de ander, de groep en je omgeving – het beste passen. Om richting te zoeken, kompas te houden en elke keer – ook als het lastig is – weer rust, vrijheid en voldoening in het moment te vinden.”

 • Online lessen

  39x

  Begeleiding van verplicht en facultatief lesmateriaal.

 • 15 thema’s

  2 - 6 wk

  15 verschillende thema’s voor je persoonlijke en zakelijke ontwikkeling

 • Coaching

  15x

  Training, begeleiding, focus en verdieping.

 • Expertverslagen

  8x

  Expert verslagen voor extra verdieping en helderheid

 • Zelfstudie

  Minimaal 1u.00 per wk

  De gemiddelde minimale tijd die je aan het programma dient te besteden.

‘REIZEN IN JEZELF’

Executive leiderschapsprogramma

Voor meer rust, vrijheid en voldoening in je dagelijks werk en leven

Wil je meer leiding geven aan je werk, je onderneming of je carrière? Dit leiderschapsprogramma maakt je verborgen potentieel zichtbaar om het vervolgens te gebruiken om meer vrijheid, rust en betekenis te ervaren. Het heeft een krachtige impact op je bewustzijn, je perspectieven, je leiderschapsstijl, je manier van werken en je omgeving.

HOE GEEF IK BETER LEIDING AAN MIJN ONDERNEMING OF CARRIÈRE?

Wie ben je nu eigenlijk als professional en leider? Waarom doe je de dingen die je doet? Waarom ben je succesvol en wat gaat lastig of lukt telkens niet? De ervaring leert dat als je nieuwe manieren wilt vinden of meer rust, vrijheid en betekenis wilt ervaren, het noodzakelijk is om jezelf te kennen. Waar je veelal in leiderschapstrajecten meteen de uitdaging aanpakt, wordt in dit programma eerst gekozen om je aandacht en verwondering in je dagelijks handelen verder te ontwikkelen. Het gevolg dat je nog meer bewustzijn op je gedrag, je leiderschapsstijl en je omgeving krijgt. Je ziet meer en je kunt daardoor nog beter handelen. 

VERGROTEN VAN JE BEWUSTZIJN

Met een vergroot bewustzijn is het makkelijk om wat ongebruikt is zichtbaar te maken. Om vervolgens vaak grote stappen – die je aanvankelijk niet voor mogelijk had gehouden – te zetten. Je bent in staat om je doelstellingen helder te formuleren, en maakt makkelijker keuzes, met een mooier resultaat. Het betekent ook dat je lastige ontmoetingen en situaties gebruikt als een middel om barrières te laten verdwijnen. Anders gezegd: je kunt nog beter met weerstand en overweldigende emoties omgaan, van jezelf en anderen en je gebruikt ze op een effectieve manier die je normaliter niet of onvoldoende zag. Je bent minder angst en dat geeft een opening naar een oplossing. 

PERSOONLIJKE BEGELEIDING OF ALS GROEPSTRAINING

Reizen in jezelf kun je in een persoonlijke begeleiding volgen of als groepstraining. Het verschil is dat je bij de 1-op-1 begeleiding meer aandacht krijgt in de vorm van persoonlijke sessies. Je ontvangt na afloop van een sessie een korte analyse die een verdieping aan je lerende ervaring geeft. Bovendien kan aan specifieke onderdelen – waar in jouw ontwikkeling meer behoefte aan is – meer aandacht worden gegeven door er langer bij stil te staan, extra verdiepende informatie en begeleiding, en specifieke oefeningen of inspiratie te geven.

MODULE 1: BEWUSTWORDING, VOOR MEER RUST EN VRIJHEID

De eerste periode oefen je aandacht en verwondering in jouw dagelijks werk en leven. Het bijzondere is dat je vaak gelijk meer rust en vrijheid ervaart. Dit heeft onmiddellijk effect op je gedrag en je leiderschapsstijl. Je bent door deze ruimte meteen al in staat om andere communicatie- en gedragspatronen te laten zien en je werk, je organisatie, je project, je onderneming of je medewerkers beter te leiden. 

MODULE 2: BEZINNING, VOOR MEER (BE)GRIP

In de daaropvolgende periode daal je langzaam en op een gestructureerde wijze via praktische informatie in jezelf af. Je maakt een diepgaande ‘reis in jezelf’. Je leert waarom je bepaalde elementen in je werk zo lastig zijn, en wat daarop van invloed is. Waarom jij dat gedrag vertoont en welke elementen daar invloed op hebben. Je leert jezelf, je gedragspatronen en je leiderschapsstijl beter begrijpen. En je gaat nog authentieker leiden. 

MODULE 3: BETEKENIS, VOOR MEER PLEZIER EN BETEKENIS

In de laatste periode ga je je focussen op wat jou betekenis geeft en hoe je dat in de wereld zet. Je komt dan obstakels tegen die je vaak al een heel leven tegenkomt. Met meer inzicht en vertrouwen leer je met die obstakels omgaan. Dat gaat natuurlijk niet van de een op de andere dag. Dat gaat met vallen en opstaan en daar heb je dus tijd voor nodig. We zien elkaar met grote tussenpozen om het geleerde in je dagelijks handelen te oefenen. Om vervolgens in de sessies de puntjes op de i te zetten. 

EFFECT VAN HET PROGRAMMA

Het effect van het programma zul je zowel privé als in je werkzame leven merken. Je voelt meer verbinding in relaties, geeft op een krachtige en authentieke manier leiding aan jezelf en anderen, je kunt beter met de invloeden van je omgeving omgaan en je volgt je eigen normen, waarden en behoeftes steeds beter.

EXTRA EFFECT

Een bijkomend voordeel is dat je andere mensen beter leert begrijpen. Je weet meer van gedrag, de relatie van je manier van handelen met je verleden en relatiepatronen. Je weet nog beter dat gedrag vanuit een positieve intentie ontstaat. Je kunt jezelf beter als instrument inzetten om de ander op een authentieke en positieve manier te helpen, te inspireren en te beïnvloeden. Je helpt anderen om hun uitdagingen aan te gaan en hun pad te vinden. Je bent een betere leider voor jezelf en voor anderen. 

KORTOM: WAT BEREIK IK MET DIT PROGRAMMA?

Je krijgt manieren aangereikt om helder, authentieker en meer in verbinding te communiceren waardoor je je doelen efficiënt en effectief kunt realiseren.

Je gaat je verborgen potentieel aanspreken door op een diepgaande manier te achterhalen wat je onbewust belemmert.

Je krijgt daarbij zicht op intense gevoelens en lastige gedachten waardoor je op duurzame wijze nieuw gedrag ontwikkelt.

Je ontwikkelt perspectief op de (on)bewuste obstakels die je – vaak al je hele leven – tegenhouden om de dingen te doen die je wilt doen.

Je leert zien hoe het begrip vertrouwen in jouw leven speelt en zich in jou kan ontwikkelen om daarna die lastige maar bevrijdende stappen te zetten.

Je gaat op een authentieke manier steeds meer je eigen weg volgen. Je ervaart meer betekenis, inspireert, geeft leiding en helpt daarmee vervolgens ook anderen.

Je gaat beter leiding geven aan transities bij jezelf, de ander en een de groep doordat je beter begrijpt welke dynamieken er kunnen gaan spelen.

“De kennis en het ‘fingerspitzengefühl’ van Norbert in combinatie met een schatkist vol oefeningen en inspiratiebronnen zorgt dat het ‘leiderschapsprogramma’ een op maat gemaakte reis wordt! Het programma is zeer veelzijdig. Norbert reikt een goed gestructureerd en rijk aanbod aan facultatieve vragen, reflectie-oefeningen en inspiratiebronnen aan. Je kiest hoe diep je wilt gaan en neemt wat je op dat moment het beste past.”

Susanne Brouwer

PLAN DIRECT EEN VRIJBLIJVEND INTAKEGESPREK