TEAMINSPIRATIE

“De middelmatige leraar vertelt.
De goede leraar verklaart.
De betere leraar toont aan.
De ware leraar inspireert.”

DOEL

Verbinding is het centrale thema van de teaminspiratie. Jullie staan voor een nieuwe uitdaging. Jullie willen een kick-off en even pas op de plaats maken voordat je van start en op weg gaat. Of jullie hebben inspiratie nodig om in beweging te komen omdat het vastzit. Of misschien loopt alles op routine en het wordt een beetje saai. Jullie presteren wel, maar het kan beter en met meer plezier. Of iedereen is constant onderweg en er is bijna geen contact. Alles gaat snel en jullie willen in een korte en krachtige sessie weer verbinding met elkaar voelen.

HOE

Dieper contact, jezelf laten zien en elkaar uitdagen. Meer verbinding met elkaar krijgen door te begrijpen en niet te kijken naar het gedrag maar wat daarachter verscholen zit. In korte en krachtige ervaringsgerichte oefeningen, in rituelen of door middel van feedback voel je wat er bij jou speelt en begrijp je wat er bij de ander speelt. Je voelt en luistert om vandaar meer verbinding te voelen zonder je eigenheid te verliezen. En vervolgens in die kwetsbaarheid vertrouwen, kracht en rust vinden. Je gedragen, gezien en begrepen voelen zodat jullie durven te experimenteren. Met moed, lef en plezier het verlangen van jullie team de wereld ingooien, het nastreven van jullie doelen. 

MOGELIJKE VRAGEN

Waar sta je en waar kom je vandaan? Of dien je nog afscheid te nemen? Wat vind je van de ander? Heb je oordelen of is er verwondering? Wat raakt je? Wat heb je nodig? Hoe is het met je verlangen en plezier? Wat houd je achter?

EFFECT

Het effect van het programma zorgt voor intimiteit. Jullie verstaan en begrijpen beter. Jullie kunnen jullie zelf beter laten zien. Vertrouwen, verlangen, doel en veiligheid kunnen weer even de revue gepasseerd zijn. We spreken elkaar aan om het team, de ander en jezelf te helpen. Er is weer een verfrissende energie die ons helpt om met plezier te werken. En die ons uitnodigt tot fraaie prestaties.

Ervaringen

De gemeente Almere kende per januari 2019 een organisatiewijziging, waarbij diverse afdelingen opnieuw dienden te worden opgezet en ingericht. Zo ook de afdeling Bestuur, Veiligheid, Leefbaarheid & Strategie, bestaande uit circa 100 medewerkers, afkomstig uit (delen van) drie voormalige afdelingen. Het nieuwe MT, gevormd door een afdelingsmanager en twee adjunct-afdelingsmanagers, was per medio april 2019 voltallig. Als nieuwe afdelingsmanager had ik er behoefte aan om samen met de andere MT-leden te verkennen waar wij vandaan komen, waar wij heen willen en vooral hoe wij dat dan samen met elkaar willen gaan bereiken. Hiervoor zocht ik een externe begeleider en via onze HRM-adviseur kwam ik op het spoor van Norbert. Hij had hier direct beelden bij, die in een nadere kennismaking goed bleken aan te sluiten bij wat ik voor ogen had. In een goed begeleide setting op een prachtige locatie in Schoorl heeft Norbert ons vervolgens geïnspireerd en in beweging gebracht. Met een pakkend gedicht wist hij vanaf onze start direct de juiste toon neer te zetten. Via een aantal stappen leidde deze dag voor ons tot een gezamenlijk beeld ten aanzien van wat wij graag in onze afdeling en daarmee in ons werk tot uitdrukking willen laten komen. Nogmaals dank Norbert!

Rutger (Manager)

Als je een inspirerend begeleider zoekt voor een (management)team, dan kan ik Norbert van harte aanbevelen. Hij maakt gebruik van een grote diversiteit aan werkvormen met als uitgangspunt dat er ruimte is voor kwetsbaarheid; binnen het team, maar ook van Norbert als begeleider. Dat leidt tot verbinding en vertrouwen binnen het team, wat een mooi basis vormt voor ieder team dat in ontwikkeling is.

Jetty (Hr-manager)

VRAGEN EN INTERESSE

Mocht je vragen hebben, interesse gewekt zijn of willen kennismaken, laat dan je gegevens achter. Er wordt dan contact met je opgenomen om te kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Bij interesse zal een intake plaatsvinden met de leider of manager van het team en eventueel enkele leden.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

VERGELIJKBARE PROGRAMMA’S

Faciliteren van teams en groepen

Teamcheck