TEAMINSPIRATIE

– Voor organisaties die in verbinding en plezier krachtige resultaten willen halen –

teaminspiratie - teamcoaching - teamontwikkeling

MEER INFORMATIE?

Goed contact tussen jou en mij is de voorwaarde voor mooie resultaten. Ben je geïnteresseerd in reflectie, heb je een vraag of gedachte, bel me dan op 035 203 19 21 of stuur een mail naar info@koopenbakker.nl. Ik kan ook contact met jou opnemen. Klik dan op de knop en laat je gegevens en de tijdstippen waarop je bereikbaar bent achter.

“De middelmatige leraar vertelt.
De goede leraar verklaart.
De betere leraar toont aan.
De ware leraar inspireert.”

TEAMINSPIRATIE

– Voor organisaties die in verbinding en plezier krachtige resultaten willen halen –

DOEL PROGRAMMA

Het centrale thema van dit programma is om op een specifiek thema of in zijn algemeenheid inspiratie te krijgen. Jullie staan voor een uitdaging, hebben een kick-off en willen in goede sfeer van start gaan. Of misschien loopt alles op routine en het wordt een beetje saai. Jullie presteren wel, maar het kan beter en met meer plezier. Of alles gaat snel en jullie willen in een korte en krachtige sessie een pas op de plaats maken en weer tot elkaar komen.

HOE

Contact, jezelf laten zien en elkaar uitdagen. Meer verbinding met elkaar krijgen. Jullie voelen wat er speelt, bij jezelf en bij de ander. Je luistert om vandaar meer verbinding te voelen zonder je eigenheid te verliezen. Met vertrouwen, moed, lef en plezier het verlangen en het doel van jullie team in de wereld zetten.

EFFECT

Het effect van het programma zorgt voor vertrouwen, kwetsbaarheid en creativiteit. Jullie verstaan en begrijpen beter. Er is een moment van rust. Er is een verfrissende energie die jullie helpt om met plezier te werken. En die jullie uitnodigt tot fraaie prestaties.

BEHOEFTE AAN TEAMINSPIRATIE?

Als geen ander weet ik dat jullie de beste gids zijn om je eigen pad te lopen,

maar soms is het fijn om van het pad af te stappen en te kijken waar jullie staan.

Ik help je mee zoeken om bij de kern van jullie uitdagingen te komen en daar oplossingen voor te vinden.

Je gegevens zijn veilig.

TEAMONTWIKKELING

– Voor snelle en effectieve stappen –

BEWUSTWORDING

Bewustwording van je gedrag is de eerste stap in persoonlijke ontwikkeling en de belangrijkste eigenschap daarvoor is aandacht en verwondering. Ben je je bewust van je gedachten, je emoties, je lichamelijke sensaties en je daaruit vloeiende gedrag en kun je daar met enige verwondering naar kijken, dan heb je een stevige basis voor persoonlijk en zakelijk leiderschap gelegd waarmee je een krachtige factor in een team bent.

3 KENMERKEN VAN EFFECTIEVE EN SUCCESVOLLE TEAMS

Succesvolle teams waar met plezier resultaten worden gehaald hebben steevast drie kenmerken. De teamleden en de leider proberen de beweegredenen van de ander ‘echt’ te begrijpen. Ze kunnen goed luisteren, zijn empatisch en hebben respect voor de ander, waardoor er een groot vertrouwen in het team aanwezig is. Ze zijn daarmee vaak evenveel aan het woord en stemmen de normen, waarden en regels af op de individuele talenten van de teamleden en de leider. Het teamkapitaal overstijgt daarmee de som van de individuele waardes.

TEAMCOACHING, -ONTWIKKELING EN -INSPIRATIE

Er zijn veel factoren – binnen en buiten het team – die de precaire evenwicht waarin het team functioneert uit balans kan brengen. De programma’s van KoopenBakker zijn er op gericht om – in welke fase en situatie je team ook zit – een van deze kenmerken onder de loep te nemen en te versterken. We kijken dan naar de gedragspatronen van het team en effect op de doelen en de samenwerking. Wat valt er in deze situatie te leren?

VERTROUWEN, PAS OP DE PLAATS EN NIET ALLEEN

Als geen ander weet ik dat jullie de beste gids zijn om jullie eigen pad te lopen, maar soms is het fijn om van het pad af te stappen en te kijken waar jullie staan. Ik help je mee zoeken om bij de kern van jullie uitdagingen te komen en daar oplossingen voor te vinden. Belangrijk daarbij is dat er groot vertrouwen tussen jou en mij is.. In de relatie en het vertrouwen kunnen de juiste vragen worden gesteld waardoor de antwoorden zich hast vanzelf aandienen.