TEAMINSPIRATIE

“De middelmatige leraar vertelt.
De goede leraar verklaart.
De betere leraar toont aan.
De ware leraar inspireert.”

DOEL

Het centrale thema van teaminspiratie is om het collectieve teampotentieel aan te spreken. Jullie staan voor een nieuwe uitdaging. Jullie willen een kick-off en even pas op de plaats maken voordat je van start en op weg gaat. Of jullie hebben inspiratie nodig om meer in beweging te komen. Of misschien loopt alles op routine en het wordt een beetje saai. Jullie presteren wel, maar het kan beter en met meer plezier. En als laatste, alles gaat snel en jullie willen in een korte en krachtige sessie weer tot elkaar komen.

HOE

Dieper contact, jezelf laten zien en elkaar uitdagen. Meer verbinding met elkaar krijgen door korte en krachtige ervaringsgerichte oefeningen, in rituelen of door middel van verhalen of voorbeelden. Jullie voelen wat er speelt, bij jezelf en bij de ander. Je luistert om vandaar meer verbinding te voelen zonder je eigenheid te verliezen. En vervolgens in die kwetsbaarheid vertrouwen, kracht en rust vinden. Je gedragen, gezien en begrepen voelen zodat jullie durven te experimenteren. Met moed, lef en plezier het verlangen en het doel van jullie team in de wereld zetten. 

MOGELIJKE VRAGEN

Waar staan jullie en waar komen jullie vandaan? Wat inspireert? Wat moet er gedaan worden om echt van start te gaan? Hoe staat het met de verwondering? Hoe zetten jullie die in? Waar lekt energie? En hoe komt dat? Hoe houden we dit vast in ‘de waan van de dag’? Wat hebben jullie nodig om deze inspiratie mee te nemen?

EFFECT

Het effect van het programma zorgt voor vertrouwen, kwetsbaarheid en creativiteit. Jullie verstaan en begrijpen beter. Jullie kunnen jullie zelf beter laten zien. Jullie spreken elkaar aan om de ander, jezelf en daarmee het team te helpen. Er is een verfrissende energie die jullie helpt om met plezier te werken. En die jullie uitnodigt tot fraaie prestaties.

Ervaringen

De gemeente Almere kende per januari 2019 een organisatiewijziging, waarbij diverse afdelingen opnieuw dienden te worden opgezet en ingericht. Zo ook de afdeling Bestuur, Veiligheid, Leefbaarheid & Strategie, bestaande uit circa 100 medewerkers, afkomstig uit (delen van) drie voormalige afdelingen. Het nieuwe MT, gevormd door een afdelingsmanager en twee adjunct-afdelingsmanagers, was per medio april 2019 voltallig. Als nieuwe afdelingsmanager had ik er behoefte aan om samen met de andere MT-leden te verkennen waar wij vandaan komen, waar wij heen willen en vooral hoe wij dat dan samen met elkaar willen gaan bereiken. Hiervoor zocht ik een externe begeleider en via onze HRM-adviseur kwam ik op het spoor van Norbert. Hij had hier direct beelden bij, die in een nadere kennismaking goed bleken aan te sluiten bij wat ik voor ogen had. In een goed begeleide setting op een prachtige locatie in Schoorl heeft Norbert ons vervolgens geïnspireerd en in beweging gebracht. Met een pakkend gedicht wist hij vanaf onze start direct de juiste toon neer te zetten. Via een aantal stappen leidde deze dag voor ons tot een gezamenlijk beeld ten aanzien van wat wij graag in onze afdeling en daarmee in ons werk tot uitdrukking willen laten komen. Nogmaals dank Norbert!

Rutger (Manager)

Als je een inspirerend begeleider zoekt voor een (management)team, dan kan ik Norbert van harte aanbevelen. Hij maakt gebruik van een grote diversiteit aan werkvormen met als uitgangspunt dat er ruimte is voor kwetsbaarheid; binnen het team, maar ook van Norbert als begeleider. Dat leidt tot verbinding en vertrouwen binnen het team, wat een mooi basis vormt voor ieder team dat in ontwikkeling is.

Jetty (HR-manager)

VRAGEN, INTERESSE EN KENNISMAKING

Mocht je vragen hebben, interesse gewekt zijn of willen kennismaken, laat dan je gegevens achter. We maken graag kennis en zijn nieuwsgierig naar jouw behoeften, uitdagingen en gedachten. En als het ons beiden past, vertellen we graag wat we voor je kunnen betekenen.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.