NEXT LEVEL INTERIM MANAGEMENT

Persoonlijk en zakelijk ontwikkelingsprogramma

IN SAMENWERKING MET WERFSELECT

Voor een helder zicht op je gedrag- en communicatiepatronen

In dit programma: Ontdek en concretiseer jouw uitdaging – Vergroot de basis van je leiderschap – Zicht op je communicatiegedrag – Jouw beschermingsmechanismen – Jouw relatiedynamieken ontrafelen

“De echte ontdekkingsreis bestaat niet uit
het zoeken naar nieuwe landschappen,
maar in het hebben van nieuwe ogen”

OVER DIT PROGRAMMA

Doelgroep:
Voor interimmers die het gedrag en de communicatie van zichzelf en van anderen beter willen begrijpen. En die helder, vrijer en effectiever willen communiceren en dynamiek in het team op een positieve manier willen beïnvloeden.

In samenwerking met WerfSelect:
Deze training is gemaakt voor WerfSelect. Een werf- en selectiebureau gericht op marketing, communicatie en sales. De focus van deze organisatie richt zich op het verbinden van bevlogen mensen en merken.

Next Level Interim Management

Groep 3: 13 september, 4 oktober, 1 november, 22 november en 13 december.

5 trainingsochtenden van 9.30 – 12.30.

10 – 16 deelnemers

Lesmateriaal, coaching en trainingsdag

€ 750,- (excl. btw)

Trainer:
Norbert Koopen

“‘Next Level Interim Management’ is een persoonlijk ontwikkelingsprogramma voor interimmers dat je meer zicht geeft op je communicatie en een andere kijk op situaties, je gedrag, je relaties, je ontmoetingen en daarmee op je dagelijks handelen. En met deze vernieuwde blik op jezelf, begrijp je je eigen gedrag en dat van anderen beter. Om van daaruit met meer rust, kracht en vrijheid in een nieuwe opdracht te handelen door heldere communicatie en de teamdynamiek op een positieve manier te beïnvloeden.”

NEXT LEVEL INTERIM MANAGEMENT

Persoonlijk en zakelijk ontwikkelingsprogramma

IN SAMENWERKING MET WERFSELECT

Voor een helder zicht op je communicatiepatronen en je relatiedynamieken

Als interimmer ben je je bewust van je unieke positie in de organisatie. Je wordt ingehuurd vanwege je kennis, ervaring en vaardigheden, en je onafhankelijke blik. Het succes van je opdracht hangt mede af van je goede communicatie met je opdrachtgever, je tijdelijke teamgenoten en anders stakeholders binnen de organisatie. Soms sluit alles naadloos aan bij het team en de opdracht. Je komst kan ook de dynamiek in het team veranderen. Als je een team aanstuurt gebeurt dit vaak. Maar ook als je een teamlid vervangt of aan het team wordt toegevoegd verandert er meestal iets in de groep. Het is jouw taak om in deze vaak vernieuwde dynamiek je plek te vinden en te presteren. Dit programma reikt je middelen aan om op een rustige manier je energieniveau te managen, zorgt dat je meer zicht op je communicatie krijgt en leert hoe je anderen op een authentieke manier kunt coachen en beïnvloeden. Je leert ook hoe je op authentieke wijze een positief effect op de teamdynamiek en de besluitvorming kunt hebben.

WIJ ZIJN MEESTERS IN COMMUNICEREN

Ben je sensitief en neem je onbewust de leiding in de groep? Of ben je meer de stille kracht op de achtergrond die anderen aanvult? Misschien ben je wel iemand die zorgt voor de ander, enthousiasmeert of wellicht ben jij degene die moeilijke en harde beslissingen kan nemen waarbij je de relatie niet uit het oog verliest. Wij zijn groepsdieren en overleven door te communiceren. Dat betekent dat onze fysiologie sterk op ‘de ander’ is gericht. Je maakt in je communicatie en gedrag onbewust een afweging tussen je teamgenoten, de manager, de opdracht en jezelf. Het heeft van ons meesters in het communiceren gemaakt. Je bent in staat om ‘de ander snel te lezen’. Een oogopslag of een gebaar geeft ons bijna meteen een gevoel of een gedachte over die ander om vervolgens instinctief in een bekend gedragspatroon te reageren.

JEZELF EN DE ANDER BETER LEZEN EN BEGRIJPEN

In deze training bereid je deze leesvaardigheid uit. Je leert hoe gedachten en gevoelens je gedrag automatisch aansturen waardoor je jezelf, ‘de ander’ en je relatiedynamieken beter begrijpt. Om daarna met die kennis met nieuwe manieren op een authentieke manier te experimenteren. Het gevolg is dat je duidelijker, vrijer en effectiever communiceert waardoor je een betere balans vindt, meer verbinding ervaart en in contact met je omgeving je doelen en behoeftes op een effectievere manier realiseert.

AANDACHT EN VERWONDERING

Om je gedrag in het contact met anderen te ontrafelen, heb je aandacht en verwondering nodig. Nadat je jouw doel in perspectief hebt geplaatst, word je in dit programma voortdurend uitgedaagd om die aandacht en verwondering verder te ontwikkelen. Je legt hiermee de basis voor krachtige persoonlijke ontwikkeling en excellent leiderschap.

KRACHTIGE DRIE-EENHEID

In een ontmoeting met je collega’s en opdrachtgever kijk je met aandacht naar je gedachten, je emoties en je lichaam. Het is belangrijk om niet alleen je gedachten te observeren, maar ook om te kijken welke verbinding onze gedachten met het fysieke en onze gevoelens heeft. Het gevoel van ‘zelf’ is niet alleen in onze geest verankerd maar heeft een krachtige en levendige verbinding met ons lichaam. We kennen onszelf niet goed als we ons lichaam in onvoldoende mate voelen. En als we niet goed kunnen voelen, kunnen we onszelf ook niet goed leiden.

AANSTURING VAN JE COMMUNICATIE EN GEDRAG

Zodra je bewuster en aandachtiger handelt, krijg je meer informatie om je communicatie te onderzoeken. Hoe acteer je in het moment? Welke beschermingsmechanismen heb je? Waarom kom je op een interimopdracht altijd in vergelijkbare situaties terecht? Je achterhaalt welke gedachten gevoelens aan je gedragingen ten grondslag liggen. Het betekent dat je je er bewuster van wordt hoe je in patronen op je werk reageert.

ONDERZOEKEN VAN JOUW RELATIEDYNAMIEKEN

Nadat je jezelf beter hebt leren kennen, verleg je je aandacht naar de relatiedynamiek. Waarom krijg ik altijd die typische reactie van die collega uit dat team? Waarom lukt het me niet op een andere manier? Wat vind ik daar zo lastig aan? Je onderzoekt verschillende ontmoetingen en relaties en zoomt in op de hiërarchische relatie en de teamdynamiek.

STERK EFFECT OP JE LEREND VERMOGEN

Je zult aan het eind van dit programma merken dat je meer inzicht in je eigen manier van communiceren hebt en beter in staat bent om in contact met de ander je authentieke behoeften te voelen, te verwoorden en te realiseren. Je bent rustiger, krachtiger, vrijer en meer in verbinding met jezelf, je nieuwe collega’s en het team. En je leert dat ‘het moedige gesprek’ de kroon is op elke betekenisvolle relatie. Het heeft een stevig positief effect op je lerend vermogen en daarmee op je persoonlijk en zakelijk leiderschap.

PROGRAMMA

De inhoud van de trainingsdagen

Een belangrijke stap is om te inventariseer wat je uit dit traject wilt halen. Dat geeft al direct meer richting aan je leerproces en je vervolgstappen als interimmer. Wat wil je leren? Waar sta je voor? Waar loop je elke keer weer tegen aan bij een nieuwe opdracht? Wat vind je zo lastig? Of heb je een verlangen? Welke obstakels zitten je vaak in de weg? Of heb je nog geen idee? Wees gerust. Gedurende het traject worden deze doelen verder geconcretiseerd. Nu is het goed om een start te maken en richting te kiezen.

Het bewust ervaren van je gedachten, je emoties en je lichaam, is een van de belangrijkste vaardigheden voor persoonlijke en zakelijke leiderschap. Wat gebeurt er op dat specifieke moment in dat contact met die persoon of die situatie met jou? Die complexe interactie tussen je gedachten en gevoelens bepalen voor een groot deel op een onbewuste en bewuste wijze jouw gedrag. In deze les ga je hiermee aan de gang. Hoe groter je bewustzijn op je gedrag- en je communicatie des te groter je invloed daarop. Des te effectiever en efficiënter je kunt handelen.

De communicatie tussen jou, de ander en je omgeving beweegt zich langs verschillende stappen en fases. Je gaat in dit deel van de opleiding deze stappen onderzoeken. Hoe communiceer en gedraag jij je in het hier en nu? Wat gebeurt er met jou op dat specifieke moment? Het is fascinerend om meer zicht te krijgen op je gedrag en je communicatie. Met deze kennis ben je in staat om je gedrag te veranderen. En daarmee je invloed in het contact, in een relatie, team en organisatie te vergroten. Het maakt je effectiever, rustiger, krachtiger en vrijer in je handelen.

Je leert je in je leven aan te passen aan de omgeving en dat is goed. In die aanpassing word je onderdeel van de groep en krijg je dingen gedaan. Om adequaat in die groepen te bewegen ontwikkel je de meest ingenieuze en complexe beschermingsmechanismen. Je gaat deze mechanismen en wat erachter zit onderzoeken. Vaak zijn dat je meest kwetsbare delen. Je ziet wat de voordelen van deze beschermingsmechanismen zijn, maar ook de nadelen. Je leert hoe je daar op een andere manier mee kunt omgaan. Juist dat wat je beschermt verdient aandacht.

Deze keer verdiepen we ons in de belangrijke gedragswetten die in een relatie, team en organisatie spelen. Met behulp van deze wetten ga je je bewustzijn op jouw relatiedynamieken vergroten. Naast je algemene ontmoetingen zoom je in op twee belangrijke relaties: de hiërarchische relatie en jouw relatie met groepen. Je begint beter te begrijpen hoe jouw dynamieken werken en waarom jij vaak in bepaalde situaties terechtkomt en specifieke gevoelens ervaart. Je ziet ook welke invloed je in die relaties kunt uitoefenen en welk positief effect dat op jou en de ander heeft. Je gaat je authentieker gedragen waardoor je meer verbinding ervaart en de dingen op een meer natuurlijke manier voor elkaar krijgt.

WAT BEREIK IK MET NEXT LEVEL INTERIM MANAGEMENT?

Je leert manieren om helder, authentieker en meer in verbinding te communiceren waardoor je je doelen efficiënt en effectief kunt realiseren.

Je krijgt zicht op de verschillende communicatiefases in een ontmoeting en situatie waardoor je beter kunt samenwerken en leidinggeven.

Je krijgt meer zicht op weerstand in de communicatie en hoe daarmee om te gaan, waardoor je je collega en jezelf beter begrijpt en sneller uit lastige situaties komt.

Je krijgt meer zicht op jouw relatiepatronen waarbij je wordt uitgedaagd om lastige dynamieken te ontrafelen.

Je ontwikkelt meer lerend vermogen doordat je meer grip hebt op de processen die daaraan ten grondslag liggen.

Je gaat beter leiding geven aan je doelstellingen van je opdracht doordat je beter begrijpt welke dynamieken er spelen en kunnen gaan spelen.

Je ervaart meer rust, vertrouwen en vrijheid in je dagelijkse communicatie.

“Aandacht is een sleutelwoord, denk ik. De aandacht die er in dit programma gestoken is, de aandacht voor details, de persoonlijke aandacht van Norbert. Aandacht zit in alles. Daarin is de grote mate van betrokkenheid voelbaar. Ook in de dag die we op locatie doorbrachten – met alle coachees bij elkaar. Een buitengewoon, bijzonder mooie dag waarin de situaties die we met elkaar bespraken, doorvoelden en beleefden, veel toegevoegde waarde hadden.”

Annemarie Govaerts

Senior Lecturer – Rotterdam Business School

MELD JE AAN BIJ WERFSELECT