ZONDAGSWANDELINGEN

DE VOLGENDE STAP

– Reflectieve wandelingen onder begeleiding in de Nederlandse natuur –

de volgende stap - coachingstraject - coaching

“I go to nature to be soothed and healed,
and to have my senses put in order.”

 

INFO WANDELING

Doelgroep:
Voor mensen die op zoek zijn naar verdieping en een mooi ritme in hun leven. Die met gelijkgestemden willen praten over hun uitdagingen en/of hun persoonlijke ontwikkeling in de natuur. Het is een manier om vanuit je drukke wereld even tot rust te komen, te reflecteren en een volgende stap te zetten.

‘De volgende stap’-wandeling

2024: 21 juni, 15 september, 13 oktober, 3 november, 1 december
2025: 5 januari

10.00 – 13.00 (zondag)

4 – 12 deelnemers

Lesmateriaal en begeleiding

Afhankelijk van wandeling

€ 39,- (incl. btw)

Je gids en begeleider:
Norbert Koopen

ZONDAGSWANDELINGEN

DE VOLGENDE STAP

– Reflectieve wandelingen in de Nederlandse natuur –

“‘De volgende stap’-wandeling zijn maandelijkse wandelingen op de zondagochtend in de Nederlandse natuur. Het is een moment om rustig en stil te worden, te genieten van het seizoen, te ontmoeten en kennis te maken. Om je op weg te helpen wordt tijdens deze wandeling informatie over de ritme van de natuur aangereikt vanuit het taoïsme. Vaak in combinatie met persoonlijke ontwikkeling. Wat is het tijdstip van het jaar en welke effect heeft dat op jouw lichaam, jouw gedachten en wat betekent dat voor je dagelijks leven? Wat heb je nu te doen of te leren?  Daarnaast wordt elke wandeling informatie en een lerende ervaring gegeven over een ontwikkelingsvraagstuk die bij deze maand hoort waar jezelf, met je wandelgenoten en aanwezige begeleider(s) op kunt reflecteren.”

WE ZIJN GEMAAKT OM TE WANDELEN

Jij en ik zijn gemaakt om te wandelen. Bijna twee miljoen jaar geleden stonden onze voorouders in Afrika op en veroverden ze al wandelend de wereld. Wandelen hoort bij ons. Als je wandelt, word je gezonder, blijf je langer leven en ons vermogen om dingen te begrijpen wordt groter. En dat komt door het simpele feit dat een groter deel van onze hersenen actief is. We kunnen daardoor beter nadenken, beter reflecteren, en worden creatiever. Ervaren wandelaars weten dat hun lichaam soepeler wordt. Ze weten ook dat ze tijdens een wandeling tot rust komen, een inzicht of idee opdoen. En soms ‘valt’ er iets in je gedachten. Begrijp je in essentie wat er diep van binnen met jou gebeurt. Waarom doen we het dan zo weinig?

GENIETEN, RUST EN REFLECTIE

Het is een moment om te rustig en stil te worden, te genieten van de natuur en kennis te maken. Het is ook een plek en mogelijkheid om te reflecteren op je volgende stap in je persoonlijke of professionele ontwikkeling. Misschien sta je voor een uitdaging, loop je elke keer tegen hetzelfde aan of wil je iets onderzoeken. Deze wandeling op zondagochtend met een ervaren begeleider en je reisgenoten is dé plek om dat te doen.

ONTMOETEN EN KENNISMAKEN

Het is ook een plek om kennis te maken met gelijkgestemden en met KoopenBakker. Misschien wil je een programma of workshop volgen, mee op een leiderschapsreis, een stap zetten in je persoonlijke of zakelijke ontwikkeling. Kom dan eens langs. Luister naar de verhalen van anderen, voel de sfeer en ontmoet de begeleiding. Vertrouwen is een van de belangrijkste elementen in persoonlijke coaching en teambegeleiding.

RITME VAN HET SEIZOEN EN DE NATUUR

Om je met reflecteren op weg te helpen, wordt tijdens deze wandeling informatie over het ritme van de natuur aangereikt. Wat is het tijdstip van het jaar en welke effect heeft dat op je lichaam en je gedachten? En wat betekent dat voor je dagelijks leven? Jij en ik zijn onderdeel van de natuur. Onbewust volgen we de patronen van het seizoen. In hoeverre ben je daarmee bezig? In hoeverre voel en volg jij het ritme van de natuur?

PERSOONLIJKE, PROFESSIONELE EN ZAKELIJKE ONTWIKKELING

Daarnaast wordt tijdens elke wandeling informatie gegeven over een persoonlijk ontwikkelingsthema waar jezelf, met je wandelgenoten en aanwezige begeleider(s) op kunt reflecteren. Elke keer een thema, informatie, facultatieve opdrachten en vragen om in jezelf te reizen. Wat dient zich op dit tijdstip in je leven aan? Wat wil en kan je op dit thema leren? Steevast kom je met nieuwe inzichten en meer wijsheid terug.

RITME VAN DE NATUUR

Leven volgens de natuurlijke principes

In de hedendaagse samenleving lijken we het ritme van de natuur weleens te vergeten. Het leven gaat snel en we hebben elke dag met onnoemelijk veel indrukken te maken. In hoeverre neem jij de tijd om even stil te zijn en niets te doen? In hoeverre volg jij het ritme van de dag, de week en het seizoen? In de volgende stap wordt elke keer iets over dit ritme vertelt en hoe het (on)bewust je lichaam, je gedachten en gevoel raakt.

NATUURLIJK PATROON

Vroeger volgde onze samenleving het ritme van het seizoen. Niet alleen ons leef- en eetpatroon was hierop ingericht. Ook de samenleving volgde dit patroon aan de hand van rituelen en vieringen van bijvoorbeeld de kerk. Deze rituelen liepen synchroon met het ritme van het seizoen en de natuur. Het was tijd om te rusten, te vieren en een tijd om eropuit te trekken. Alles had zijn ruimte en ritme.

HET OPNIEUW VINDEN VAN RUIMTE EN RITME

En met de afnemende invloed van deze rituelen en vieringen, alles op elk moment kunnen krijgen en de ongelofelijke hoeveelheid signalen die we dagelijks op ons krijgen afgevuurd, schoof dat ritme steeds meer naar de achtergrond. En als er geen goed ritme is dan ontstaat er onrust, leven we in pieken en dalen en kan er – chronische – vermoeidheid ontstaan. Je staat voor de uitdaging om zelf een goed ritme te vinden. En dat is best lastig. Niet voor niets heeft een groot gedeelte van de samenleving te maken met stress- en burn-out verschijnselen. We lijken altijd aan te staan.

EEN UITNODIGING

Tijdens ‘De volgende stap’-wandelingen wordt elke maand iets vertelt over het seizoen, het tijdstip van het jaar en word je uitgenodigd en uitgedaagd om je natuurlijke ritme meer op te pakken. Om de cyclus van expansie, terugtrekken, rust en stilte in het moment van alledag en het seizoen beter te volgen. Het geeft rust, creativiteit en een enorme hoeveelheid energie. Ga je mee?

KORTOM: WAT KRIJG JE TIJDENS DEZE WANDELING?

Tijdens een mooie begeleide wandeling in de Nederlandse natuur kun je ontspannen en kun je genieten. Elke keer wordt er een nieuwe natuurlijke omgeving uitgekozen.

Met informatie over het seizoen en het ritme van de natuur word je uitgenodigd om je eigen ritme te vinden in jouw dagelijks leven en werk.

Door informatie, suggesties en vragen over een persoonlijk, professioneel of zakelijk ontwikkelingsvraagstuk word je uitgedaagd om nieuwe inzichten op te doen.

Begeleider(s) en wandelgenoten waarmee je over persoonlijke, professionele en zakelijke thema’s kunt praten om dat vervolgens in je dagelijks leven mee te nemen.

Een moment van rust, stilte en bezinning in je – drukke en verantwoordelijke – leven om vervolgens met nieuwe inzichten en frisse energie je eigen wereld weer in te gaan.

“Voor mij is deze wandeling een moment van rust en bezinning. Het is een moment voor mij. Een keer per maand een ‘gepland moment’ om echt stil te staan.”

“De stilte, de ontmoeting met anderen, de verbondenheid met de natuur, de verandering van de seizoenen en de coachingsvragen van Norbert. Ze geven mij richting. Iedereen loopt zijn eigen pad en toch doen we het samen!”

“In de connectie met de natuur, de andere deelnemers en met Norbert, kijk ik bewust naar dingen waar ik alleen in de natuur niet naar kijk.”

“Bij thuiskomst voel ik me elke keer weer een beetje sterker in dit leven staan!”

BOEK DIRECT EEN WANDELING

ANDERE BEGELEIDINGSVORMEN

– Voor effectieve en wezenlijke stappen –

PROGRAMMA’S VOOR HET DAGELIJKS WERK EN LEVEN

Het meeste wordt geleerd in je dagelijks handelen. Deze programma’s zijn erop gericht om de lerende ervaring in je dagelijks leven en werk optimaal te ondersteunen. Je gaat naar de kern van dat wat jij nu hebt te leren. Om vervolgens meer rust, verbinding en vrijheid te ervaren. 

PERSOONLIJK ONTWIKKELINGSPROGRAMMA

Wil je meer leiding geven aan je leven, je omgeving en je werk? Dit ontwikkelingsprogramma laat je krachtige nieuwe stappen zetten. Het is een mentale en lichaamsgerichte groepstraining die meer rust, vrijheid en voldoening wil laten ervaren. – Lees meer >

Persoonlijk ontwikkelingsprogramma

PERSOONLIJKE COACHING

In de diverse levensfases komen we andere leerthema’s tegen. Elke fase heeft zijn of haar eigen uitdaging en/of les. Soms is het goed om daar hulp bij te hebben omdat de uitdaging te groot is. Wat vraagt nu aandacht? Wat vraagt er om geleerd te worden? – Lees meer >

EXECUTIVE LEIDERSCHAPSPROGRAMMA

Wil je meer leiding geven aan je werk, je onderneming of je carrière? Dit leiderschapsprogramma maakt je verborgen potentieel zichtbaar om het vervolgens te gebruiken om meer vrijheid, rust en betekenis te ervaren. Het heeft een krachtige impact op jou en je omgeving. – Lees meer >

Executive leiderschapsprogramma

COACHING VOOR EXECUTIVES & PROFESSIONALS

Je kent jezelf, weet waar je goed in bent en weet waar je uitdagingen liggen. En soms heb je het idee dat het makkelijker of effectiever kan. Dan is het goed om een coach in te schakelen. Hij kijkt mee waar het beter kan en wat jij nu in deze fase van je carrière hebt te leren. – Lees meer >

Executive Coaching

WORKSHOP: DE VOLGENDE STAP

Je kent jezelf, maar het is tijd voor je volgende stap. Je staat ergens voor, maar je weet niet welke richting je op moet of je weet niet precies hoe je die stap zet. Je hebt wat meer bewustzijn of een duwtje in de rug nodig. We draaien er in deze workshop niet om heen. – Lees meer >

Workshop - De volgende stap

TEAMCOACHING EN TEAMONTWIKKELING

Met de ingrediënten veiligheid, vertrouwen, kwetsbaarheid en verbinding je doel met lef en plezier realiseren! Hoe zorg je dat je jezelf kan zijn en daarmee het team- en organisatiebelang kan dienen? Hoe zijn jullie met elkaar verbonden? – Lees meer >

Teamontwikkeling

INSPIRATIE VAN TEAMS

Het centrale thema van dit programma en deze begeleiding is om op een specifiek thema inspiratie te krijgen. Jullie staan voor een uitdaging, willen in goede sfeer van start gaan of misschien loopt alles op routine en wordt het tijd voor wat energie. – Lees meer >

Coaching en inspiratie van teams

FACILITEREN VAN TRANSFORMATIE

Het is niet zo moeilijk om in een teamcoachingssessie vertrouwen te krijgen of het (verborgen) potentieel van een team zichtbaar te maken. De kunst is om het in de waan van de dag en onder druk toe te passen. Het begint pas na de sessie. Hoe pas je het toe? – Lees meer >

faciliteren teams bij transformatie

NATUURPROGRAMMA’S OM EEN PAS OP DE PLAATS TE MAKEN

In de natuur is er geen ontkomen aan. In de beweging, de rust en de stilte komt dat wat op dit moment toedoet altijd naar boven. Deze beweging wordt versterkt en versneld door een intensieve (persoonlijke) begeleiding waardoor je voelt en begrijpt wat je te doen hebt of jullie te doen hebben. Om vervolgens het vertrouwen en de moed te vinden en het instinctieve en creatieve aan te spreken om te realiseren wat jij of jullie willen realiseren.

PERSOONLIJKE LEIDERSCHAPSREIS

Een pas op de plaats maken. Je bent zonder internet en zonder mobiel even afgesloten van de drukke wereld. In de grootsheid van de natuur, je eigen nietigheid zien, maar tegelijkertijd je eigen kracht en vrijheid ervaren om te ontdekken wat jou betekenis geeft. – Lees meer >

Leiderschapsreis bergen

TEAMREIZEN

In een wereld die van ingewikkeld naar complex gaat, sta je als team voor grote uitdagingen. Dat vraagt geregeld om pas om de plaats te maken. De ervaring is dat de natuur je daarbij krachtig helpt. Diep vertrouwen en het aanspreken van het (verborgen) potentieel vraagt rust. – Lees meer >

Groeps- en teamreizen

INTENSIVE: TERUG NAAR DE NATUUR

Sta je voor een grote uitdaging, wil je even rust, wil je meer energie of wil je bezinning, dan is dit een prachtig programma. We stappen samen van de rijdende trein en verdwijnen de natuur in. Wanneer neem je nu eens echt de tijd om helemaal ‘offline’ te gaan? – Lees meer >

Terug naar de natuur