TERUG NAAR DE NATUUR

– Om samen ‘off the grid’ even rust en jezelf te vinden in de stilte en de natuur –

“I go to nature to be soothed and healed,
and to have my senses put in order.”

INFO

Doelgroep
Voor mensen die uit de waan van alle dag willen stappen en een diepe ontmoeting met zichzelf zoeken door te gaan wandelen en overnachten in de natuur.

Voor meer rust, kracht, vrijheid en betekenis

24 uur

Inclusief analyses, expert- en coachingsverslagen

Op basis van jouw behoefte zoeken we manier van overnachten en een natuurgebied

Plan een kennismakingsgesprek

TERUG NAAR DE NATUUR

– Om samen ‘off the grid’ even rust en onszelf te vinden in de natuur –

EEN PLEK OM TERUG TE KEREN

Ik ben ervan overtuigd dat we de diepste ontmoeting met onszelf hebben als we de natuur ingaan. Als je even alles uitzet en je laat leiden door de plek waar we vandaan komen en waar we zo verbonden mee zijn, maar in het dagelijks leven steeds verder van lijken te geraken.

EFFECT VAN ‘TERUG NAAR DE NATUUR’

Als je de natuur instapt, vallen belemmerende gedachten weg. Zaken op je werk, kantoor of thuis waarover je je druk maakt, verdwijnen als sneeuw voor de zon of worden op zijn minst in een nieuw perspectief gezet. Het gevolg is dat er een open ruimte ontstaat die door beweging – bijvoorbeeld wandelen – wordt vergroot. In die ruimte komen allerlei nieuwe ideeën op, krijg je nieuwe inzichten en leg je verbanden tussen de meest uiteenlopende gedachten en gevoelens. Er is een enorme creativiteit en je kunt heel helder denken.

DOEL

Sta je voor een grote uitdaging, wil je even rust, wil je meer energie, wil je afstand nemen van een situatie waar je nu in zit of wil je bezinning en bewustwording, dan is ‘Terug naar de natuur’ een prachtig programma. We stappen samen even van de rijdende trein en verdwijnen even in de natuur. Weg uit de omgeving waar we constant signalen op ons krijgen afgevuurd, er veel van ons gevraagd en veel van ons verwacht wordt. Die verantwoordelijkheid en de energie die je daarin legt, vraagt veel van je en belet je vaak om met een verfrissende blik te kijken. Wanneer neem je nu eens echt tijd om helemaal ‘offline’ te gaan?

HOE?*

We duiken de natuur in met een rugzak, wat eten, kook- en slaapspullen. We zoeken een onderkomen in een eenvoudig hutje, tent, hangmat of slecht onder een zeiltje tussen bomen. Zelfvoorzienend, zonder mobiele telefoon en internet. We laten ons door het pad leiden en komen langzaam in een ander ritme. We kunnen gaan wandelen, kanoën of fietsen, waarbij de voorkeur op wandelen ligt. We nemen een duik in de zee, rivier of meer en kijken wat de afkoeling – en in de winter de intense kou van het water – met je doet. Er is geen prestatie alleen de beweging, het ritme van de natuur en wat zich aandient. Daar werken we vervolgens mee.

HET GEVOLG VAN ‘TERUG NAAR DE NATUUR’**

Je begint je lichaam beter te voelen en je gedachten komen meer tot rust. Je bent minder in je hoofd. Alles gaat langzamer en alles wordt stiller. Er ontstaat ruimte. Er komt een staat van zijn waar je je ervaringen, je gedachten, je verlangens, je gemis en je uitdagingen in een nieuw perspectief kunt zien. Doordat je beter kunt reflecteren, door een extra paar ogen van een specialist vallen gedachten, gevoelens en ervaringen op zijn of haar plaats. Het geeft een nieuw perspectief in onze vaak drukke wereld.

* Je kunt dit programma ook combineren met een van de persoonlijke, executive of teamcoachingprogramma’s.

** Om meer zicht te krijgen op het effect van de natuur, bekijk deze vlog.

BESPREEK DIRECT DE MOGELIJKHEDEN

HET EFFECT VAN OFFLINE GAAN

– Het effect van 10 dagen offline en alleen zijn in de natuur –

‘Als er geen gemis is,
dan is er ook geen verlangen.
Dan is er alleen maar tevredenheid.’