TERUG NAAR DE NATUUR

– Om samen ‘off the grid’ even rust en jezelf te vinden in de stilte en de natuur –

MEER INFORMATIE?

Goed contact tussen jou en mij is de voorwaarde voor mooie resultaten en een waardevolle ontmoeting. Ben je geïnteresseerd in om ‘off the grid’ te gaan, heb je een vraag of gedachte, bel me dan op 035 203 19 21 of stuur een mail naar info@koopenbakker.nl. Ik kan ook contact met jou opnemen. Klik dan op de knop en laat je gegevens en de tijdstippen waarop je bereikbaar bent achter.

“I go to nature to be soothed and healed,
and to have my senses put in order.”

TERUG NAAR DE NATUUR

– Om samen ‘off the grid’ even rust en onszelf te vinden in de natuur –

EEN PLEK OM TERUG TE KEREN

Ik ben ervan overtuigd dat we de diepste ontmoeting met onszelf hebben als we de natuur ingaan. Als je even alles uitzet en je laat leiden door de plek waar we vandaan komen en waar we zo verbonden mee zijn, maar in het dagelijks leven steeds verder van lijken te geraken.

EFFECT VAN ‘TERUG NAAR DE NATUUR’

Als je de natuur instapt, vallen belemmerende gedachten weg. Zaken op je werk, kantoor of thuis waarover je je druk maakt, verdwijnen als sneeuw voor de zon of worden op zijn minst in een nieuw perspectief gezet. Het gevolg is dat er een open ruimte ontstaat die door beweging – bijvoorbeeld wandelen – wordt vergroot. In die ruimte komen allerlei nieuwe ideeën op, krijg je nieuwe inzichten en leg je verbanden tussen de meest uiteenlopende gedachten en gevoelens. Er is een enorme creativiteit en je kunt heel helder denken.

DOEL

Sta je voor een grote uitdaging, wil je even rust, wil je meer energie, wil je afstand nemen van een situatie waar je nu in zit of wil je bezinning en bewustwording, dan is ‘Terug naar de natuur’ een prachtig programma. We stappen samen even van de rijdende trein en verdwijnen even in de natuur. Weg uit de omgeving waar we constant signalen op ons krijgen afgevuurd, er veel van ons gevraagd en veel van ons verwacht wordt. Die verantwoordelijkheid en de energie die je daarin legt, vraagt veel van je en belet je vaak om met een verfrissende blik te kijken. Wanneer neem je nu eens echt tijd om helemaal ‘offline’ te gaan?

HOE?*

We duiken de natuur in met een rugzak, wat eten, kook- en slaapspullen. We zoeken een onderkomen in een eenvoudig hutje, tent, hangmat of slecht onder een zeiltje tussen bomen. Zelfvoorzienend, zonder mobiele telefoon en internet. We laten ons door het pad leiden en komen langzaam in een ander ritme. We kunnen gaan wandelen, kanoën of fietsen, waarbij de voorkeur op wandelen ligt. We nemen een duik in de zee, rivier of meer en kijken wat de afkoeling – en in de winter de intense kou van het water – met je doet. Er is geen prestatie alleen de beweging, het ritme van de natuur en wat zich aandient. Daar werken we vervolgens mee.

HET GEVOLG VAN ‘TERUG NAAR DE NATUUR’**

Je begint je lichaam beter te voelen en je gedachten komen meer tot rust. Je bent minder in je hoofd. Alles gaat langzamer en alles wordt stiller. Er ontstaat ruimte. Er komt een staat van zijn waar je je ervaringen, je gedachten, je verlangens, je gemis en je uitdagingen in een nieuw perspectief kunt zien. Doordat je beter kunt reflecteren, door een extra paar ogen van een specialist vallen gedachten, gevoelens en ervaringen op zijn of haar plaats. Het geeft een nieuw perspectief in onze vaak drukke wereld.

* Je kunt dit programma ook combineren met een van de persoonlijke, executive of teamcoachingprogramma’s.

** Om meer zicht te krijgen op het effect van de natuur, bekijk deze vlog.

HET EFFECT VAN OFFLINE GAAN

– Het effect van 10 dagen offline en alleen zijn in de natuur –

‘Als er geen gemis is,
dan is er ook geen verlangen.
Dan is er alleen maar tevredenheid.’

BEHOEFTE AAN REFLECTIE?

Als geen ander weet ik dat jij de beste gids bent om je eigen pad te lopen, maar je hoeft het niet alleen te doen.

Ik help je mee zoeken om bij de kern van je uitdagingen te komen en daar oplossingen voor te vinden.

Je gegevens zijn veilig.

PERSOONLIJKE EN EXECUTIVE COACHING

– Voor snelle en effectieve stappen in jouw persoonlijk en zakelijk leiderschap –

BEWUSTWORDING

Bewustwording van je gedrag is de eerste stap in persoonlijke ontwikkeling en de belangrijkste eigenschap daarvoor is aandacht en verwondering. Ben je je bewust van je gedachten, je emoties, je lichamelijke sensaties en je daaruit voortvloeiende gedrag en kun je daar met enige verwondering naar kijken, dan heb je een stevige basis voor persoonlijk en zakelijk leiderschap gelegd.

COACHING, PERSOONLIJK EN ZAKELIJK LEIDERSCHAP

Je begeeft je in een – complexe – omgeving met een veel signalen, verantwoordelijken en er is vaak een stevige druk van binnen en of buiten de organisatie. In persoonlijke en executive coaching kijk je wat je in welke situatie precies doet. Wat valt er nu te leren? Welke prioriteiten wil je stellen? Wat is dienstbaar aan je collega’s, medewerkers, leidinggevende, de organisatie en wat is dienstbaar voor jou? Wat heb jij nu los te laten en wat dien je nu stevig vast te pakken? Hoe kan je je vrijer, rustiger en krachtiger bewegen?

DIEPGAANDE INZICHTEN EN EFFECTIEVE STAPPEN

Met coaching kun je diepgaande inzichten krijgen en snelle stappen zetten. Met behulp van een specialist krijg je – naast een extra paar ogen – zijn of haar ervaring en vaardigheden om op diepgaande wijze te zoeken naar jouw uitdaging. Hij of zij weet binnen enkele sessies de vinger op de zere plek te leggen en helpt je mee naar oplossingen, bewegingen en gedragingen zoeken die je beter passen. 

VERTROUWEN EN NIET ALLEEN

Als geen ander weet ik dat jij de beste gids bent om je eigen pad te lopen. Maar je hoeft het niet alleen te doen. Belangrijk daarbij is dat er groot vertrouwen tussen jou en mij is. In de relatie en het vertrouwen kunnen de juiste vragen worden gesteld waardoor de  antwoorden zich haast vanzelf aandienen.