Faciliteren van teams en groepen

FACILITEREN VAN TRANSFORMATIE

BIJ TEAMS EN GROEPEN

“Behold this day. It is yours to make.”

DOEL

Het team staat voor een uitdaging, heeft iets uit te zoeken of wil iets in korte termijn op efficiënte wijze bewerkstelligen. En je wil je daar in begeleiden door iemand van buitenaf. Kernwoorden daarin zijn vertrouwen, veiligheid, luisteren en begrijpen zodat er een verbinding is op de diepere laag. Dat de dingen die op dit moment gezien willen worden gezien kunnen worden. Dat het verborgen potentieel gebruikt wordt om het doel te realiseren.

HOE

Door dieper contact, jezelf laten zien en elkaar durven uit te dagen. Meer verbinding met elkaar krijgen door te begrijpen en niet te kijken naar het gedrag maar naar wat daarachter verscholen zit. Eventueel in korte en krachtige ervaringsgerichte oefeningen voel je wat er bij jou speelt en begrijp je wat er bij de ander speelt. Je voelt en luistert om vandaar meer verbinding te voelen zonder je eigenheid te verliezen. En vervolgens in die kwetsbaarheid vertrouwen, kracht en rust vinden. Om met die sfeer en dat gevoel de taak, vraag of uitdaging die op jullie ligt te wachten aan te gaan. Met moed, lef én plezier!

MOGELIJKE VRAGEN

Jullie willen een nieuwe of betere manier van samenwerken? Een interne of externe verandering heeft impact op het team en jullie willen uitzoeken hoe jullie daarop reageren? Jullie staan voor een belangrijke beslissing en zoeken een deskundige die het proces bewaakt en die het verborgen potentieel aanspreekt. Informatie naar boven halen die niet alleen aan de oppervlakte ligt. Maar diep verborgen. 

EFFECT

Het effect van een sessie zorgt voor intimiteit. Jullie verstaan en begrijpen elkaar beter. Jullie kunnen julliezelf beter laten zien. Vertrouwen, verlangen, doel en veiligheid kunnen weer de revue passeren. We spreken elkaar aan om het team, de ander en jezelf te helpen. Er is een verfrissende energie die ons helpt om met plezier te werken, te onderzoeken en resultaten te halen.

Ervaringen

Als je een inspirerend begeleider zoekt voor een (management)team, dan kan ik Norbert van harte aanbevelen. Hij maakt gebruik van een grote diversiteit aan werkvormen met als uitgangspunt dat er ruimte is voor kwetsbaarheid; binnen het team, maar ook van Norbert als begeleider. Dat leidt tot verbinding en vertrouwen binnen het team, wat een mooi basis vormt voor ieder team dat in ontwikkeling is.

Jetty (hr-manager)

De gemeente Almere kende per januari 2019 een organisatiewijziging, waarbij diverse afdelingen opnieuw dienden te worden opgezet en ingericht. Zo ook de afdeling Bestuur, Veiligheid, Leefbaarheid & Strategie, bestaande uit circa 100 medewerkers, afkomstig uit (delen van) drie voormalige afdelingen. Het nieuwe MT, gevormd door een afdelingsmanager en twee adjunct-afdelingsmanagers, was per medio april 2019 voltallig. Als nieuwe afdelingsmanager had ik er behoefte aan om samen met de andere MT-leden te verkennen waar wij vandaan komen, waar wij heen willen en vooral hoe wij dat dan samen met elkaar willen gaan bereiken. Hiervoor zocht ik een externe begeleider en via onze HRM-adviseur kwam ik op het spoor van Norbert. Hij had hier direct beelden bij, die in een nadere kennismaking goed bleken aan te sluiten bij wat ik voor ogen had. In een goed begeleide setting op een prachtige locatie in Schoorl heeft Norbert ons vervolgens geïnspireerd en in beweging gebracht. Met een pakkend gedicht wist hij vanaf onze start direct de juiste toon neer te zetten. Via een aantal stappen leidde deze dag voor ons tot een gezamenlijk beeld ten aanzien van wat wij graag in onze afdeling en daarmee in ons werk tot uitdrukking willen laten komen. Nogmaals dank Norbert!

Rutger (manager)

VRAGEN EN INTERESSE

Mocht je vragen hebben, interesse gewekt zijn of willen kennismaken, laat dan je gegevens achter. Er wordt dan contact met je opgenomen om te kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Bij interesse zal een intake plaatsvinden met de leider of manager van het team en eventueel enkele leden.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

VERGELIJKBARE PROGRAMMA’S

Teamcheck