Faciliteren van groepen

FACILITEREN VAN TRANSFORMATIE

BIJ TEAMS EN GROEPEN

“Behold this day. It is yours to make.”

DOEL

Het team of de groep staat voor een uitdaging, heeft iets uit te zoeken of wil iets in korte termijn op efficiënte wijze bewerkstelligen. En jullie willen jullie daar in begeleiden door iemand van buitenaf. Kernwoorden daarin zijn vertrouwen, veiligheid, luisteren en begrijpen zodat er een verbinding is op de diepere laag. 

HOE

Door dieper contact, jezelf laten zien en elkaar uit te dagen. Eventueel in korte en krachtige ervaringsgerichte oefeningen voelen jullie wat er bij jullie speelt en begrijpen jullie wat er bij de ander speelt. Er is meer verbinding zonder je eigenheid te verliezen. En vervolgens vind je in dat vertrouwen, kracht en rust. Om met die sfeer en dat gevoel de taak, vraag of uitdaging aan te gaan. Met lef én plezier!

MOGELIJKE VRAGEN

Dit programma kan voor uiteenlopende situaties worden ingezet. Jullie willen bijvoorbeeld een nieuwe of betere manier van samenwerken? Een interne of externe verandering heeft impact op het team en jullie willen uitzoeken hoe jullie daarop reageren? Jullie staan voor een belangrijke beslissing en zoeken een deskundige die het proces bewaakt, die informatie naar boven haalt die niet aan de oppervlakte ligt en die misschien zelfs het verborgen potentieel van het team laat zien.

EFFECT

Het effect van een sessie is dat jullie elkaar beter verstaan en begrijpen. Jullie spreken elkaar aan om de ander, jezelf en daarmee het team te helpen. Er is een verfrissende energie die jullie helpt om met plezier te werken, te onderzoeken en resultaten te halen. 

Ervaringen

Als je een inspirerend begeleider zoekt voor een (management)team, dan kan ik Norbert van harte aanbevelen. Hij maakt gebruik van een grote diversiteit aan werkvormen met als uitgangspunt dat er ruimte is voor kwetsbaarheid; binnen het team, maar ook van Norbert als begeleider. Dat leidt tot verbinding en vertrouwen binnen het team, wat een mooi basis vormt voor ieder team dat in ontwikkeling is.

Jetty (HR-manager)

De gemeente Almere kende per januari 2019 een organisatiewijziging, waarbij diverse afdelingen opnieuw dienden te worden opgezet en ingericht. Zo ook de afdeling Bestuur, Veiligheid, Leefbaarheid & Strategie, bestaande uit circa 100 medewerkers, afkomstig uit (delen van) drie voormalige afdelingen. Het nieuwe MT, gevormd door een afdelingsmanager en twee adjunct-afdelingsmanagers, was per medio april 2019 voltallig. Als nieuwe afdelingsmanager had ik er behoefte aan om samen met de andere MT-leden te verkennen waar wij vandaan komen, waar wij heen willen en vooral hoe wij dat dan samen met elkaar willen gaan bereiken. Hiervoor zocht ik een externe begeleider en via onze HRM-adviseur kwam ik op het spoor van Norbert. Hij had hier direct beelden bij, die in een nadere kennismaking goed bleken aan te sluiten bij wat ik voor ogen had. In een goed begeleide setting op een prachtige locatie in Schoorl heeft Norbert ons vervolgens geïnspireerd en in beweging gebracht. Met een pakkend gedicht wist hij vanaf onze start direct de juiste toon neer te zetten. Via een aantal stappen leidde deze dag voor ons tot een gezamenlijk beeld ten aanzien van wat wij graag in onze afdeling en daarmee in ons werk tot uitdrukking willen laten komen. Nogmaals dank Norbert!

Rutger (Manager)

VRAGEN, INTERESSE EN KENNISMAKING

Mocht je vragen hebben, interesse gewekt zijn of willen kennismaken, laat dan je gegevens achter. We maken graag kennis en zijn nieuwsgierig naar jouw behoeften, uitdagingen en gedachten. En als het ons beiden past, vertellen we graag wat we voor je kunnen betekenen.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.