FACILITEREN BIJ TRANSFORMATIE

– Voor helderheid, rust, kracht en vrijheid bij verandering –

MEER INFORMATIE?

Goed contact tussen jou en mij is de voorwaarde voor mooie resultaten. Ben je geïnteresseerd in reflectie, heb je een vraag of gedachte, bel me dan op 035 203 19 21 of stuur een mail naar info@koopenbakker.nl. Ik kan ook contact met jou opnemen. Klik dan op de knop en laat je gegevens en de tijdstippen waarop je bereikbaar bent achter.

Als de wind der verandering waait bouwen sommigen een muur,
anderen een windmolen.

Chinees gezegde

FACILITEREN BIJ TRANSFORMATIE

– Voor helderheid, rust, kracht en vrijheid bij verandering –

DOEL – FACILITEREN VAN TRANSFORMATIE

Het team of de groep staat voor een uitdaging, heeft iets uit te zoeken of wil iets in korte termijn op efficiënte wijze bewerkstelligen. En jullie willen jullie daar in begeleiden door iemand van buitenaf. Kernwoorden daarin zijn vertrouwen, veiligheid, luisteren en begrijpen zodat er een verbinding is op de diepere laag.

HOE

Door dieper contact, jezelf laten zien en elkaar uit te dagen. Eventueel in korte en krachtige ervaringsgerichte oefeningen of creatieve opdrachten voelen jullie wat er bij jullie speelt en begrijpen jullie wat er bij de ander speelt. Het verborgen potentieel wordt zichtbaar gemaakt. Er is meer verbinding zonder je eigenheid te verliezen. En vervolgens vind je in dat vertrouwen, kracht en rust. Om met die sfeer en dat gevoel de taak, vraag of uitdaging aan te gaan. Met lef én plezier!

EFFECT VAN FACILITEREN VAN TRANSFORMATIE

Het effect van een sessie is dat jullie elkaar beter verstaan en begrijpen. Jullie spreken elkaar aan om de ander, jezelf en daarmee het team te helpen. Er is een verfrissende energie die jullie helpt om met plezier te werken, te onderzoeken en resultaten te halen. 

BEHOEFTE AAN ONTWIKKELING?

Als geen ander weet ik dat jullie de beste gids zijn om jullie eigen pad te lopen,

maar soms is het fijn om van het pad af te stappen en te kijken waar jullie staan.

Ik help je mee zoeken om bij de kern van jullie uitdagingen te komen en daar oplossingen voor te vinden.

Je gegevens zijn veilig.

TEAMONTWIKKELING

– Voor snelle en effectieve stappen –

BEWUSTWORDING

Bewustwording van je gedrag is de eerste stap in persoonlijke ontwikkeling en de belangrijkste eigenschap daarvoor is aandacht en verwondering. Ben je je bewust van je gedachten, je emoties, je lichamelijke sensaties en je daaruit vloeiende gedrag en kun je daar met enige verwondering naar kijken, dan heb je een stevige basis voor persoonlijk en zakelijk leiderschap gelegd waarmee je een krachtige factor bent in een team.

3 KENMERKEN VAN EFFECTIEVE EN SUCCESVOLLE TEAMS

Succesvolle team waar met plezier resultaten worden gehaald hebben steevast drie kenmerken. De teamleden en de leider proberen de beweegredenen van de ander ‘echt’ te begrijpen. Ze kunnen goed luisteren, zijn empatisch en hebben respect voor de ander, waardoor er een groot vertrouwen in het team aanwezig is. Ze zijn daarmee vaak evenveel aan het woord en stemmen de normen, waarden en regels af op de individuele talenten van de teamleden en de leider. Het teamkapitaal overstijgt daarmee de som van de individuele waardes.

TEAMCOACHING, -ONTWIKKELING EN -INSPIRATIE

Er zijn veel factoren – binnen en buiten het team – die de precaire balans waarin het team functioneert uit balans kan brengen. De programma’s van KoopenBakker zijn er op gericht om – in welke fase en situatie je team ook zit – om een van deze kenmerken onder de loep te nemen en te versterken. We kijken dan naar de gedragspatronen van het team en effect op de doelen en de samenwerking. Wat valt er in deze situatie te leren?

VERTROUWEN, PAS OP DE PLAATS EN NIET ALLEEN

Als geen ander weet ik dat jullie de beste gids zijn om jullie eigen pad te lopen, maar soms is het fijn om van het pad af te stappen en te kijken waar jullie staan. Ik help je mee zoeken om bij de kern van jullie uitdagingen te komen en daar oplossingen voor te vinden. Belangrijk daarbij is dat er groot vertrouwen is tussen jou en mij. In de relatie en het vertrouwen kunnen de juiste vragen worden gesteld waardoor de  antwoorden zich vanzelf aandienen.