Leiderschapsreis en bezinningsreis

REIZEN OP MAAT

LEIDERSCHAPSREIZEN EN TEAMREIZEN OP MAAT

INTERESSE?

Je gaat of jullie gaan niet zomaar mee op reis. Je hebt een vraag en die kan je pas stellen als er goed contact is tussen deelnemer en coach. Maak kennis, laat je informeren over de mogelijkheden en kijk of dit bij jou past of jullie past.

REIZEN VOOR INDIVIDUEN EN TEAMS

Een coachings- of bezinningsreis is fijn voor ieder persoon, team of organisatie met zijn of haar vraagstukken en behoeftes. De ervaring leert dat enkele dagen in de natuur een heil- en duurzaam effect heeft. Het stil zijn in de natuur kan voor diepgaande antwoorden zorgen. Daarnaast zorgt de onderlinge verbinding, die ontstaat door de gezamenlijke ervaring, voor een intieme en sterke groep met krachtige individuele effecten.

DE NATUUR ZIJN WERK LATEN DOEN

Elk programma wordt gehouden in de natuur wat een verdiepend effect heeft. Met behulp van stilte en beweging, dalen we af in onszelf, worden we meer verbonden met de natuur en onze omgeving. Het is een oude manier van in contact komen, bezinnen en betekenis vinden. Aandacht, voelen en daarmee begrijpen om vervolgens te kunnen loslaten en ruimte te krijgen om te transformeren. Het heeft even tijd nodig, maar het is er altijd.

BEHOEFTE INVULLEN DOOR REIZEN OP MAAT

Ieder persoon, team of organisatie heeft zijn eigen vraagstukken en behoeftes. En dat kunnen we op verschillende manieren aanvliegen. Er is veel mogelijk als het gaat om het programma, het tijdstip of de samenstelling van de groep. De natuur is een voorwaarde omdat het de ontwikkeling intensiveert en versnelt. Ik hoor graag wat jullie behoeftes en wensen zijn.

MEER INFORMATIE REIZEN OP MAAT

Ben je nieuwsgierig of geïnteresseerd in een leiderschaps- of bezinningsreis, wil je iets anders dan er nu in het aanbod staat? Wil je met je team, met vrienden, met een aantal familieleden of met een groep onbekenden? Laten we kijken of er iets past. Ik nodig ik je graag uit voor een wandeling of kopje koffie omdat ik weet dat de relatie tussen team, cliënt en coach cruciaal is. Bekijk eens onderstaande filmimpressies van andere reizen.

DE 9 INGREDIËNTEN VAN BEZINNINGS- EN TEAMREIZEN

1. DE LEERLIJN: FOCUS OP WAT GELEERD WIL WORDEN – ★ … ★★★★★

Je gedachten, je emoties en lichamelijke sensaties geven een beeld wat er in jou gebeurt. Samen kunnen we waarnemen en volgen wat je op een specifiek moment doet. Zo krijgen we een beeld waar je in het leerproces zit. Op basis van deze informatie kijken we samen welke stappen er in het leiderschaps-programma en/of de 1-op-1-coaching gezet kunnen worden.

2. 1-OP-1-COACHING – ★ … ★★★★★

Elke dag is er een mogelijkheid om 1-op-1 gecoacht te worden om een specifieke vraag of uitdaging verder uit te diepen.

3. LEIDERSCHAPSPROGRAMMA OP THEMA’S – ★ … ★★★★★

Een bewezen leiderschaps- en coachingsprogramma dat voor elke deelnemer kan worden aangepast op zijn of haar behoefte.

4. ERVARINGSGERICHTE OEFENINGEN – ★ … ★★★★★

Tijdens de reis worden op specifieke momenten ervaringsgerichte oefeningen geïnitieerd waar de deelnemers vrijblijvend aan deel kunnen nemen. In deze oefening worden de opgedane inzichten gevoeld, begrepen en ze vergroten daarmee het leereffect.

5. ONGEREPTE NATUUR – ★ … ★★★★★

Als je drie dagen in de natuur doorbrengt dan verandert er iets wezenlijks in je. Je stapt uit de drukte en je komt tot jezelf.

6. EFFECT VAN DE BEWEGING – ★ … ★★★★★

Als je wandelt, neemt je hersenactiviteit toe en heb je een groter bereik. En dit gebruiken we om antwoorden te vinden door je elke dag een aantal vragen mee te geven die voor jou van belang zijn.

7. STILTE – ★ … ★★★★★

Delen van de tocht worden in stilte gelopen en ervaren. Je wordt uitgedaagd om je aandacht bij je stap en je ademhaling te houden om vervolgens te zien wat er naar de oppervlakte komt. In the flow van aandacht, beweging en stilte gebeuren de bijzonderste dingen.

8. WIJSHEID VAN DE GROEP – ★ … ★★★★★

We beginnen ’s ochtends en eindigen ’s avonds in de groep en dat zorgt voor vertrouwen, saamhorigheid en kwetsbaarheid. Deelnemers spreken zich uit, laten zich zien, geven advies en feedback. We benutten daarmee de kennis en de ervaring van de groep.

9. TEAMCOACHING OP MAAT – ★ … ★★★★★

Een teamcoachingsprogramma op maat kan worden gemaakt. Elementen als kwaliteiten, verborgen potentieel, vertrouwen, veiligheid, rouw en angst etc. kunnen onderdelen zijn van de reis.

Ervaringen

Wat een ongelofelijk cadeau aan jezelf om een week lang met relevante thema’s aan de slag te zijn.

Het delen met reisgenoten zorgt voor verbinding op een diepere laag, hier ben ik ze zeer dankbaar voor. Norbert neemt je aan de hand, luistert, denkt mee en geeft een duwtje waar nodig. Waar ik zelf alle mogelijke uitvluchten verzon bleef Norbert op een fijne maar kritische manier scherp. Voor mij precies wat ik nodig had.

Alles is aanwezig om een stap te maken in je persoonlijke en professionele ontwikkeling. De schitterende omgeving en het inspirerende programma doen de rest… een aanrader!

Vijf dagen in de natuur. Wandelen, het buiten zijn, mijn telefoon uit en bewust aan de slag met mijn doelen. Eenvoudige ingrediënten die door middel van deze combinatie, coachingsgesprekken en -oefeningen bij mij zorgden voor inzichten met impact. 

De ‘Cammino di San Francesco’ is een prachtige route en kans om te kijken naar je patronen, stil te staan en (nieuwe) koers te bepalen.

Norbert weet als geen ander vol overgave, met zijn passie voor het coachen en liefde voor Italië, je mee te nemen en te begeleiden op je eigen persoonlijke ontdekkingsreis. 

Het was een fysieke reis en een reis vanbinnen. Ik vind het bijzonder dat er gelijk al een sfeer van openheid, vertrouwen en verbinding was in de groep. Ik vond het bijzonder om even een paar dagen helemaal los te zijn van de bewoonde wereld en de dagelijkse beslommeringen. De rust in de bergen zorgt ervoor dat er meteen al ruimte komt voor bezinning en goede gesprekken. Het programma had een logische opbouw. De oefeningen waren ondersteunend en een rode draad.

De ervaringsgerichte oefeningen werken krachtig door de directe verbinding met het voelen.

Norbert kent het gebied door en door. Als coach is hij betrokken en open minded. Hij weet een veilige ruimte te creeren waarin de kwetsbaarheid gezien kan worden. 

De reis heeft het inzicht in mijn patronen vergroot en heeft me frisse moed gegeven om een nieuwe weg in te slaan.

Toen de tijd was gekomen mezelf oprecht in de spiegel aan te kijken, was het Norbert die vroeg of ik mee op pad ging…

Elke stap,
luisterend naar de kracht van de bergen,
kwetsbaar, geraakt, voelend, lerend, begrijpend, stromend,
vol overgave,
laten komen wat er komt,
te zien wat er is
en erop te vertrouwen.

Ik gun een ieder te mogen ervaren wat niet met woorden is te beschrijven. Reiziger, wees niet bang, volg je hart en loop mee met Norbert.

Dìt is de weg!

Met waardering, respect en dankbaarheid.

De reis was onvergetelijk. Prachtige omgeving, schitterende bergen, passen en goed begaanbare paden. Dit gebied is een verborgen schat in de Alpen.

Ik vind het geweldig om te zien hoe Norbert doet wat hij doet, hoe hij gaat waar hij voor gaat. Hij bedenkt, richt in, durft en doet: Lef! En dan de hoeveelheid aandacht en zorg die hij daarin legt, bij iedere stap.

In ons contact geldt ook dat schuring glans bracht. Norbert is open en eerlijk, ook in zijn zelfreflectie.

Ik gun het ieder mens om zon en schaduw in zichzelf te ontmoeten in de schoonheid en geborgenheid van het landschap en de groep. De oprechte, sterke en liefdevolle leiding van Norbert als gids verdient mijn aanbeveling.

Grazige weiden, rustige wateren, verkwik mijn ziel en leid mij in rechte sporen” Uit een lied van David.

Een reis in de bergen… met prachtige uitzichten en bijzondere inzichten. Zowel letterlijk als figuurlijk, via dalen naar (grote) hoogten. Iedere dag had weer zoveel nieuws te brengen en de sfeer van de bergen maakte grote indruk.

 Al eerder ben ik bezig geweest met persoonlijke ontwikkeling en heb ik inzicht gekregen in mezelf. Tóch is het tijdens deze trip gelukt om tot verdere verdieping te komen. Enerzijds door de coachingsgesprekken en gesprekken binnen de groep. Anderzijds ook door diverse processen waarbij het meer gaat om voelen/ervaren dan om analyseren/beredeneren. Heel indrukwekkend was dat.

 Nu, inmiddels enige weken thuis, merk ik dat deze reis vooral weer ‘beweging’ heeft gebracht. Mij nieuwe energie en handvatten heeft gegeven om aan de slag te gaan, mezelf meer te laten zien en steviger te gaan voor wat ik zélf wil of nodig vind.

 Norbert is een warme, persoonlijke coach die zich helemaal geeft om de deelnemers verder te helpen en snel vertrouwen en veiligheid weet te creëren. Hij heeft een bijzondere reis uitgestippeld en ik zal deze ervaring nooit vergeten.

Een aanrader!!

Norbert heeft een krachtig programma neergezet waar veel aangeraakt wordt en er vervolgens ook veel ruimte is om te kijken wat boven komt. Ik heb genoten van het vertragen, het in de natuur zijn en tijdens het wandelen bewust en onbewust met mijn ontwikkelthema’s bezig te zijn. De route is prachtig en we hebben op geweldige plekken overnacht, waaronder een klooster.

De bergtocht in Orobie, van hut naar hut, heb ik als heel helend en zuiverend ervaren, zowel voor de geest als voor het lichaam. Wat was het zalig om iedere dag weer met je rugzakje op de prachtige wijdse natuur in te stappen, zonder licht- en lawaaivervuiling, en stap voor stap naar de volgende bestemming te wandelen. Het coachingsprogramma, de oefeningen en het samenzijn met de anderen maakte het een perfecte inwaartse en uitwaartse reis, die ik niet snel zal vergeten. Mensen zijn altijd welkom mij persoonlijk te benaderen voor meer informatie.