LEIDERSCHAPS- EN TEAMREIZEN OP MAAT

“Het gaat niet om veranderen,
maar om het vinden van nieuwe wegen”

&

“Wanneer een team zich inzet voor onbaatzuchtig vertrouwen en instinct combineert met moed en inspanning, dan is het klaar om te klimmen.”

DOEL

Iedere persoon, team of organisatie heeft zijn of haar vraagstukken en behoeftes. De ervaring leert dat enkele dagen in de natuur een heilzaam effect heeft. Het stil zijn in de natuur kan voor diepgaande antwoorden zorgen. Daarnaast zorgt de onderlinge verbinding die ontstaat door de gezamenlijke ervaring voor een intieme en sterke groep met krachtige individuele effecten.

HOE

Er is een scala aan mogelijkheden (ervaringsgerichte oefeningen, gesprekken, vragen etc.) en activiteiten (wandelen, hiken, klimmen, kanoën, fietsen etc.) om tot het gewenste doel te komen. Maar belangrijk is dat onder deze reizen een natuurlijk beweging zit die het proces  intensiveert. Met behulp van de natuur en haar stilte dalen jullie af in jezelf. Jullie raken meer verbonden met jezelf en de omgeving. Het is een oude manier van in contact komen. Om vervolgens de ruimte krijgen om te transformeren en te realiseren. Het heeft even tijd nodig, maar het is er dan altijd. Je hoeft er niet veel voor te doen.

MOGELIJKE VRAGEN

Dat is in deze context zeer afhankelijk van de persoon, groep of team. Bij teams is het belangrijk dat de vraag congruent is met de visie, missie en doel van de organisatie.

EFFECT

Elke dag een nieuw perspectief om antwoorden te vinden die je terugbrengen naar je kern. Om vervolgens deze inzichten mee te nemen in je dagelijks leven. Een reis over het vinden van antwoorden. Een reis over het willen en kunnen bewandelen van nieuwe wegen. Een reis over prachtige nieuwe stappen; individueel of als team. Het is één van de beste manieren om tot jezelf te komen. De volgende ingrediënten versterken elkaar waardoor inzichten snel worden gezien en nieuwe stappen en bewegingen sneller worden gemaakt, maar tevens duurzaam zijn:

  • Een intensief programma – Afhankelijk van doel kan een leerprogramma worden samengesteld.
  • De kracht van de natuur – Een gevoel van eenvoud. Nietig en groots zijn tegelijkertijd geeft een diep gevoel van rust en kracht.
  • De beweging – De beweging van het wandelen zorgt dat dingen dieper in ons landen.
  • Gewaarzijn – Je voelt en ervaart veel meer, waardoor dingen helderder worden.

Ervaringen

Wat een ongelofelijk cadeau aan jezelf om een week lang met relevante thema’s aan de slag te zijn.

Het delen met reisgenoten zorgt voor verbinding op een diepere laag, hier ben ik ze zeer dankbaar voor. Norbert neemt je aan de hand, luistert, denkt mee en geeft een duwtje waar nodig. Waar ik zelf alle mogelijke uitvluchten verzon bleef Norbert op een fijne maar kritische manier scherp. Voor mij precies wat ik nodig had.

Alles is aanwezig om een stap te maken in je persoonlijke en professionele ontwikkeling. De schitterende omgeving en het inspirerende programma doen de rest… een aanrader!

Maarten (Adviseur)

Vijf dagen in de natuur. Wandelen, het buiten zijn, mijn telefoon uit en bewust aan de slag met mijn doelen. Eenvoudige ingrediënten die door middel van deze combinatie, coachingsgesprekken en -oefeningen bij mij zorgden voor inzichten met impact. 

De ‘Cammino di San Francesco’ is een prachtige route en kans om te kijken naar je patronen, stil te staan en (nieuwe) koers te bepalen.

Norbert weet als geen ander vol overgave, met zijn passie voor het coachen en liefde voor Italië, je mee te nemen en te begeleiden op je eigen persoonlijke ontdekkingsreis. 

Jeanette (Ondernemer)

Het was een fysieke reis en een reis vanbinnen. Ik vind het bijzonder dat er gelijk al een sfeer van openheid, vertrouwen en verbinding was in de groep. Ik vond het bijzonder om even een paar dagen helemaal los te zijn van de bewoonde wereld en de dagelijkse beslommeringen. De rust in de bergen zorgt ervoor dat er meteen al ruimte komt voor bezinning en goede gesprekken. Het programma had een logische opbouw. De oefeningen waren ondersteunend en een rode draad.

De ervaringsgerichte oefeningen werken krachtig door de directe verbinding met het voelen.

Norbert kent het gebied door en door. Als coach is hij betrokken en open minded. Hij weet een veilige ruimte te creeren waarin de kwetsbaarheid gezien kan worden. 

De reis heeft het inzicht in mijn patronen vergroot en heeft me frisse moed gegeven om een nieuwe weg in te slaan.

Suzan (Hulpverlener)

Toen de tijd was gekomen mezelf oprecht in de spiegel aan te kijken, was het Norbert die vroeg of ik mee op pad ging…

Elke stap,
luisterend naar de kracht van de bergen,
kwetsbaar, geraakt, voelend, lerend, begrijpend, stromend,
vol overgave,
laten komen wat er komt,
te zien wat er is
en erop te vertrouwen.

Ik gun een ieder te mogen ervaren wat niet met woorden is te beschrijven. Reiziger, wees niet bang, volg je hart en loop mee met Norbert.

Dìt is de weg!

Met waardering, respect en dankbaarheid.

Kees (Architect)

De reis was onvergetelijk. Prachtige omgeving, schitterende bergen, passen en goed begaanbare paden. Dit gebied is een verborgen schat in de Alpen.

Ellen (Bestuurder - directeur)

Ik vind het geweldig om te zien hoe Norbert doet wat hij doet, hoe hij gaat waar hij voor gaat. Hij bedenkt, richt in, durft en doet: Lef! En dan de hoeveelheid aandacht en zorg die hij daarin legt, bij iedere stap.

In ons contact geldt ook dat schuring glans bracht. Norbert is open en eerlijk, ook in zijn zelfreflectie.

Ik gun het ieder mens om zon en schaduw in zichzelf te ontmoeten in de schoonheid en geborgenheid van het landschap en de groep. De oprechte, sterke en liefdevolle leiding van Norbert als gids verdient mijn aanbeveling.

Grazige weiden, rustige wateren, verkwik mijn ziel en leid mij in rechte sporen” Uit een lied van David.

Lydia (HR-manager, trainer)

Een reis in de bergen… met prachtige uitzichten en bijzondere inzichten. Zowel letterlijk als figuurlijk, via dalen naar (grote) hoogten. Iedere dag had weer zoveel nieuws te brengen en de sfeer van de bergen maakte grote indruk.

 Al eerder ben ik bezig geweest met persoonlijke ontwikkeling en heb ik inzicht gekregen in mezelf. Tóch is het tijdens deze trip gelukt om tot verdere verdieping te komen. Enerzijds door de coachingsgesprekken en gesprekken binnen de groep. Anderzijds ook door diverse processen waarbij het meer gaat om voelen/ervaren dan om analyseren/beredeneren. Heel indrukwekkend was dat.

 Nu, inmiddels enige weken thuis, merk ik dat deze reis vooral weer ‘beweging’ heeft gebracht. Mij nieuwe energie en handvatten heeft gegeven om aan de slag te gaan, mezelf meer te laten zien en steviger te gaan voor wat ik zélf wil of nodig vind.

 Norbert is een warme, persoonlijke coach die zich helemaal geeft om de deelnemers verder te helpen en snel vertrouwen en veiligheid weet te creëren. Hij heeft een bijzondere reis uitgestippeld en ik zal deze ervaring nooit vergeten.

Een aanrader!!

Stefan (Leraar)

Norbert heeft een krachtig programma neergezet waar veel aangeraakt wordt en er vervolgens ook veel ruimte is om te kijken wat boven komt. Ik heb genoten van het vertragen, het in de natuur zijn en tijdens het wandelen bewust en onbewust met mijn ontwikkelthema’s bezig te zijn. De route is prachtig en we hebben op geweldige plekken overnacht, waaronder een klooster.

Frederieke (Cross culture specialist)

De bergtocht in Orobie, van hut naar hut, heb ik als heel helend en zuiverend ervaren, zowel voor de geest als voor het lichaam. Wat was het zalig om iedere dag weer met je rugzakje op de prachtige wijdse natuur in te stappen, zonder licht- en lawaaivervuiling, en stap voor stap naar de volgende bestemming te wandelen. Het coachingsprogramma, de oefeningen en het samenzijn met de anderen maakte het een perfecte inwaartse en uitwaartse reis, die ik niet snel zal vergeten. Mensen zijn altijd welkom mij persoonlijk te benaderen voor meer informatie.

Marco (Business Development Director)

VRAGEN EN INTERESSE

Mocht je vragen hebben, interesse gewekt zijn of willen kennismaken, laat dan je gegevens achter. We maken graag kennis en zijn nieuwsgierig naar jouw behoeften, uitdagingen en gedachten. En als het ons beiden past, vertellen we graag wat we voor je kunnen betekenen.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.