DE MAGIE VAN WANDELEN

De voordelen voor lichaam en geest

WE ZIJN LOPERS

We zijn niet gemaakt om zoveel te zitten, maar dat doen we wel. We zijn van oudsher langeafstandlopers. Je voelt je fitter en minder gestrest als je het doet. Wandelen zorgt dat we langer leven en minder snel ziek worden. En wie veel wandelt herkent het volgende gevoel. Dingen vallen op zijn plaats. Nieuwe inzichten, ideeën en oplossingen voor je problemen. En dat komt omdat wanneer je wandelt, je hersenen een groter bereik hebben.

INZICHTEN EN ANTWOORDEN

Om deze redenen train, coach en wandel ik graag. Deelnemers in de juiste staat van ‘zijn’ brengen en vervolgens een aantal vragen meegeven, leidt tot de meest verrassende en diepgaande inzichten en antwoorden. Om die inzichten vervolgens te gebruiken in coaching en training.

VERDIEPING IN DE KUNST VAN WANDELEN

Erling Kagge, een zonderlinge Noor en avonturier, heeft zijn hele leven gewandeld en misschien wel tot een kunst verheven. Hij deed het in ieder geval op extreme wijze. Hij wandelde o.a. naar de Noordpool, de Zuidpool, de Mount Everest en door de riolen van New York. Hij heeft een klein handzaam boekje geschreven over wat er tijdens wandelengebeurt ? Hij las onderzoeken, artikelen, literatuur, filosofische bespiegelingen en combineerde die met zijn eigen ervaringen, gedachten en gevoelens. 

Wie zich snel verplaatst zal merken dat alles in elkaar overloopt en zich samenbalt in één moment. En degene die veel wandelt, kent het grootste geheim van wandelaars: “Het leven duurt langer als je loopt. Door te wandelen, duren de momenten langer.”

– Tekst ‘De magie van wandelen’ gaat onder de afbeeldingen verder –

– Klik op één van onderstaande categorieën en vind meer inspiratie over wandelen –

MIJN ERVARING OP EXPEDITIES EN LEIDERSCHAPSREIZEN

In de afgelopen jaren ben ik tijdens expedities en later op mijn leiderschapsreizen overtuigd geraakt dat je in een korte tijd door een mooie combinatie – natuur, wandelen, een groep, informatie, ervaringsgerichte oefeningen, persoonlijke coaching en de juiste informatie – een diepgaande ontmoeting met jezelf kan hebben die een blijvend effect heeft. Natuurlijk krijg je die in ook in een trainings- en coachingstraject. Maar 5 dagen zonder telefoon, internet en andere verwarrende signalen van buitenaf, doet wat met een mens. Kijk ook eens naar onderstaande vlog. Wandel zo vaak als het kan in de natuur zou mijn advies zijn.

– Klik op onderstaande vlog en vind inspiratie over als je alles loslaat en de natuur in wandelt –

WIL JE MEER ZOALS DIT?

Meld je aan en ontvang de nieuwste inspiratie!

MELD ME AAN

Inspiratie en op de hoogte blijven?

KoopenBakker volgen?

Schrijf je in:

INSCHRIJVEN

Je vindt ons hier: