Het plezier van wandelen - Erling Kagge

DE MAGIE VAN WANDELEN

WAAROM DAT ZO GOED IS

NIEUWE INSPIRATIE?

Wil je een bericht als er nieuwe inspiratie is?

WE ZIJN LOPERS

We zijn niet gemaakt om zoveel te zitten, maar dat doen we wel. We zijn van oudsher lopers. Je voelt je fitter en minder gestrest als je het doet. Wandelen zorgt dat we langer leven en minder snel ziek worden. En wie veel wandelt herkent het volgende gevoel. Dingen vallen op zijn plaats. Nieuwe inzichten, ideeën en oplossingen voor je problemen. En dat komt omdat wanneer je wandelt, je hersenen een groter bereik hebben.

INZICHTEN EN ANTWOORDEN

Om deze redenen train, coach en wandel ik graag. Deelnemers in de juiste staat van ‘zijn’ brengen en vervolgens een aantal vragen meegeven, leidt tot de meest verrassende en diepgaande inzichten en antwoorden. Om die inzichten vervolgens te gebruiken in coaching en training.

VERDIEPING IN DE KUNST VAN WANDELEN

Erling Kagge, een zonderlinge Noor en avonturier, heeft zijn hele leven gewandeld en misschien wel tot een kunst verheven. Hij deed het in ieder geval op extreme wijze. Hij wandelde o.a. naar de Noordpool, de Zuidpool, de Mount Everest en door de riolen van New York. Hij heeft een klein handzaam boekje geschreven over wat er tijdens wandelengebeurt ? Hij las onderzoeken, artikelen, literatuur, filosofische bespiegelingen en combineerde die met zijn eigen ervaringen, gedachten en gevoelens. 

Wie zich snel verplaatst zal merken dat alles in elkaar overloopt en zich samenbalt in één moment. En degene die veel wandelt, kent het grootste geheim van wandelaars: “Het leven duurt langer als je loopt. Door te wandelen, duren de momenten langer.”