Pelgrimstocht Sint Franciscus

– Pelgrimstocht, bezinning en intensieve leiderschapsontwikkeling –

– Voor een diepe ontmoeting met jezelf op het pelgrimspad –

Pelgrimstocht Sint Franciscus - leiderschapsreis

“Wat we ontvangen zit in datgene wat we geven.”

KENMERKEN VAN DEZE REIS

Pelgrimstocht en leiderschapsreis

Vervolgmodule: Bezinning

Groepstraining en -reis

24 – 28 april 2023

Comfort   ★★★★

Conditie   ★★★★★

€ 2.950,- (excl. BTW)

Pelgrimstocht Sint Franciscus

TOSCANE – UMBRIË | ITALIË

– Pelgrimstocht –

– Voor een diepe ontmoeting met jezelf op het pelgrimspad –

PELGRIMSTOCHT IN HET HART VAN ITALIË

In het hart van Italië tussen Florence en Rome bevindt zich de ‘Cammino di San Francesco‘. In deze cultureel rijke plek en prachtige natuur gaan we een deel van deze pelgrimsroute wandelen. Elke dag een etappe tussen de 3 à 6 uur. Een reis door de heuvels en bossen van Toscane en Umbrië. Een reis door middeleeuwse steden, wijngaarden en prachtige historie.

SINT FRANCISCUS

Het verhaal van ‘Sint Franciscus heeft vandaag de dag nog een enorme zeggingskracht. De huidige paus heeft niet voor niets zijn naam gebruikt. Het is geen religieuze reis, maar we wandelen in de geest van deze heilige. Kernwoorden zijn: rust, dienstbaarheid, eenvoud, kameraadschap, natuur, doen en vooral laten. Sint Franciscus met dienstbaarheid en zijn zorg voor de natuur. Een moment om even stil te staan.

BEZINNING, VRAGEN EN BEWUSTZIJN OP DEZE BEZINNINGSREIS

Een reis om bij je diepste verlangens te komen en betekenis te vinden. Een reis over bezinning, rust, bewustzijn, kracht en vrijheid. Het zou fijn zijn om een vraag of meerdere vragen mee te nemen. Iets waarmee je rondloopt, een uitdaging waar je voor staat of een vraag over een vaag gevoel wat diep van binnen sluimert. Misschien wil je een patroon doorbreken of misschien heb je een moment van bezinning of bewustwording nodig. Geef het woorden. Jij bepaalt. Samen gaan we een aantal stappen zetten om die vragen te beantwoorden.

GROEP EN EISEN

De groep bestaat maximaal uit 6 deelnemers. Deze worden begeleid door één coach en eventueel een assistent. Van de deelnemers wordt een redelijke conditie verwacht. Een intake zal met elke deelnemer plaatsvinden.

JE EIGEN TOCHT LOPEN

Op zo’n pad met het verhaal van Sint Franciscus in je achterhoofd, de plekken die hij heeft, komt er veel naar boven. Waar sta ik in het leven? Wat wil ik nu? Meestal komen ook de vervelende gedachten en emoties naar boven. Wat willen ze je vertellen? Wat zeggen ze over gemis? Wat zeggen ze over verlangen? Wat zeggen ze over loslaten? Is het tijd om nu iets vol vast te pakken? En welk pad lonkt er? En wat heb je nodig om dat pad te betreden? Ik weet dat jij de beste gids bent om je eigen pad te lopen, maar je hoeft het niet alleen te doen. Ik help je waar nodig met mijn coachings-, trainings- en outdoorervaring.

RESERVEER DIRECT EEN PLEK

PELGRIMSTOCHT SINT FRANCISCUS

– De 8 ingrediënten van deze pelgrimstocht –

1. DE LEERLIJN – ★★★★★

Focus op wat geleerd wilt worden. Je gedachten, je emoties en lichamelijke sensaties zijn met elkaar verbonden en geven aan wat er met jou gebeurt. Het geeft een beeld waar je in je leerproces zit. Op basis van die informatie zetten we het leiderschapsprogramma en coaching in. Lees meer

2. 1-OP-1-COACHING – ★★★★★

Elke dag is er een mogelijkheid om 1-op-1 gecoacht te worden om een specifieke vraag of uitdaging verder uit te diepen. Lees meer

3. LEIDERSCHAPSPROGRAMMA – ★★★★★

Een krachtig leiderschapsprogramma gericht op jou of jullie thema’s. We kijken naar de uitdagingen die van te voren zijn besproken en met wat zich in de dynamiek tijdens de pelgrimstocht Sint Franciscus zich aandient. Lees meer

4. ERVARINGSGERICHT WERKEN – ★★★★★

Tijdens deze pelgrimstocht Sint Franciscus worden op specifieke momenten ervaringsgerichte oefeningen geïnitieerd waar de deelnemers vrijblijvend aan deel kunnen nemen. In deze oefening worden nieuwe inzichten opgedaan. De kracht van ervaringsgericht werken is dat naast het cognitieve ook het gevoel een grote rol speelt. Dat vergroot het leereffect.

5. ONGEREPTE NATUUR – ★★

Als je drie dagen in de natuur doorbrengt dan verandert er iets wezenlijks in je. Je stapt uit de drukte en je komt tot jezelf. Lees meer

6. EFFECT VAN DE BEWEGING – ★★★★

Als je wandelt, neemt je hersenactiviteit toe en heb je een groter bereik. En dit gebruiken we om antwoorden te vinden door je elke dag een aantal vragen mee te geven die voor jou op dat moment relevant en van belang zijn. Lees meer

7. STILTE – ★★★

Delen van de pelgrimstocht Sint Franciscus worden in stilte gelopen en ervaren. Je wordt uitgedaagd om je aandacht bij je stap en je ademhaling te houden om vervolgens te zien wat er naar de oppervlakte komt. In the flow van aandacht, beweging en stilte gebeuren de bijzonderste dingen.

8. DE WIJSHEID VAN DE GROEP – ★★★★

We beginnen ’s ochtends en eindigen ’s avonds in de groep en dat zorgt voor vertrouwen, saamhorigheid en kwetsbaarheid. Deelnemers spreken zich uit, laten zich zien, geven advies en feedback. We benutten daarmee de kennis en de ervaring van de groep.

MEER INFORMATIE?

– Laat je informeren en inspireren –

ERVARING DEELNEMERS

Wat een ongelofelijk cadeau aan jezelf om een week lang met relevante thema’s aan de slag te zijn.

Het delen met reisgenoten zorgt voor verbinding op een diepere laag, hier ben ik ze zeer dankbaar voor. Norbert neemt je aan de hand, luistert, denkt mee en geeft een duwtje waar nodig. Waar ik zelf alle mogelijke uitvluchten verzon bleef Norbert op een fijne maar kritische manier scherp. Voor mij precies wat ik nodig had.

Alles is aanwezig om een stap te maken in je persoonlijke en professionele ontwikkeling. De schitterende omgeving en het inspirerende programma doen de rest… een aanrader!

Vijf dagen in de natuur. Wandelen, het buiten zijn, mijn telefoon uit en bewust aan de slag met mijn doelen. Eenvoudige ingrediënten die door middel van deze combinatie, coachingsgesprekken en -oefeningen bij mij zorgden voor inzichten met impact. 

De ‘Cammino di San Francesco’ is een prachtige route en kans om te kijken naar je patronen, stil te staan en (nieuwe) koers te bepalen.

Norbert weet als geen ander vol overgave, met zijn passie voor het coachen en liefde voor Italië, je mee te nemen en te begeleiden op je eigen persoonlijke ontdekkingsreis. 

Norbert heeft een krachtig programma neergezet waar veel aangeraakt wordt en er vervolgens ook veel ruimte is om te kijken wat boven komt. Ik heb genoten van het vertragen, het in de natuur zijn en tijdens het wandelen bewust en onbewust met mijn ontwikkelthema’s bezig te zijn. De route is prachtig en we hebben op geweldige plekken overnacht, waaronder een klooster.

Toen de tijd was gekomen mezelf oprecht in de spiegel aan te kijken,
was het Norbert die vroeg of ik mee op pad ging…

Elke stap,
luisterend naar de kracht van de bergen,
kwetsbaar, geraakt, voelend, lerend, begrijpend, stromend,
vol overgave,
laten komen wat er komt,
te zien wat er is
en erop te vertrouwen.

Ik gun een ieder te mogen ervaren wat niet met woorden is te beschrijven.
Reiziger, wees niet bang, volg je hart en loop mee met Norbert.
Dìt is de weg!

Met waardering, respect en dankbaarheid.

Het was een fysieke reis en een reis vanbinnen. Ik vind het bijzonder dat er gelijk al een sfeer van openheid, vertrouwen en verbinding was in de groep. Ik vond het bijzonder om even een paar dagen helemaal los te zijn van de bewoonde wereld en de dagelijkse beslommeringen. De rust in de bergen zorgt ervoor dat er meteen al ruimte komt voor bezinning en goede gesprekken. Het programma had een logische opbouw. De oefeningen waren ondersteunend en een rode draad.

De ervaringsgerichte oefeningen werken krachtig door de directe verbinding met het voelen.

Norbert kent het gebied door en door. Als coach is hij betrokken en open minded. Hij weet een veilige ruimte te creeren waarin de kwetsbaarheid gezien kan worden. 

De reis heeft het inzicht in mijn patronen vergroot en heeft me frisse moed gegeven om een nieuwe weg in te slaan.

Ik vind het geweldig om te zien hoe Norbert doet wat hij doet, hoe hij gaat waar hij voor gaat. Hij bedenkt, richt in, durft en doet: Lef! En dan de hoeveelheid aandacht en zorg die hij daarin legt, bij iedere stap.

In ons contact geldt ook dat schuring glans bracht. Norbert is open en eerlijk, ook in zijn zelfreflectie.

Ik gun het ieder mens om zon en schaduw in zichzelf te ontmoeten in de schoonheid en geborgenheid van het landschap en de groep. De oprechte, sterke en liefdevolle leiding van Norbert als gids verdient mijn aanbeveling.

Grazige weiden, rustige wateren, verkwik mijn ziel en leid mij in rechte sporen” Uit een lied van David.

Een reis in de bergen… met prachtige uitzichten en bijzondere inzichten. Zowel letterlijk als figuurlijk, via dalen naar (grote) hoogten. Iedere dag had weer zoveel nieuws te brengen en de sfeer van de bergen maakte grote indruk.

 Al eerder ben ik bezig geweest met persoonlijke ontwikkeling en heb ik inzicht gekregen in mezelf. Tóch is het tijdens deze trip gelukt om tot verdere verdieping te komen. Enerzijds door de coachingsgesprekken en gesprekken binnen de groep. Anderzijds ook door diverse processen waarbij het meer gaat om voelen/ervaren dan om analyseren/beredeneren. Heel indrukwekkend was dat.

 Nu, inmiddels enige weken thuis, merk ik dat deze reis vooral weer ‘beweging’ heeft gebracht. Mij nieuwe energie en handvatten heeft gegeven om aan de slag te gaan, mezelf meer te laten zien en steviger te gaan voor wat ik zélf wil of nodig vind.

 Norbert is een warme, persoonlijke coach die zich helemaal geeft om de deelnemers verder te helpen en snel vertrouwen en veiligheid weet te creëren. Hij heeft een bijzondere reis uitgestippeld en ik zal deze ervaring nooit vergeten.

Een aanrader!!

NIEUWSGIERIG?

Je gaat niet zomaar mee op een ‘pelgrimstocht’. Je bent op zoek of je wilt iets onderzoeken. Vertrouwen en veiligheid zijn cruciaal bij zo’n tocht. Maak daarom kennis en ontdek wat deze pelgrimstocht in het culturele hart van Italië jou kan brengen?

Je gegevens zijn veilig.

EXPEDITIE ‘INTO THE WILD’ | CANADA

‘Nature does not hurry, yet everything is accomplished.’

‘BERGEN’ | ITALIË

‘Coming back to earth from the high peaks. You can feel like a stranger.
Bearing experiences that are beyond expression and price.
Time has flown over you but left a shadow behind.’

‘BEZINNINGSREIS’ | ITALIË

‘Luister, mijn zoon, naar de stilte.
Het is een golvende stilte,
Een stilte
Waarin echo’s en valleien glijden
En die voorhoofden buigen doet
Naar de grond.’

‘REIZEN OP MAAT’

‘I go to nature to be soothed and healed,
and to have my senses put in order.’

1-op-1 REIZEN

‘Voor mij is er alleen het reizen langs wegen met hart,
langs elke weg die maar hart heeft.
Daar reis ik,
en de enige uitdaging die de moeite loont,
is hem over zijn gehele lengte te bereizen.
En daar reis ik,
kijkend, ademloos kijkend.’

VRAGEN

Heb je een vraag schroom dan niet om die te stellen. Vul hieronder je gegevens in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.