Pelgrimstocht Sint Franciscus - leiderschapsreis

PELGRIMSTOCHT ‘SINT FRANCISCUS’

BEZINNINGSREIS OP EEN PELGRIMSPAD

17 – 21 mei 2021 – Italië

INTERESSE?

Je gaat niet zomaar mee op reis. Je hebt een vraag en die kan je pas stellen als er goed contact is tussen deelnemer en coach. Maak kennis, laat je informeren over het programma, de coaching, het gebied en kijk of dit bij je past.

PELGRIMSROUTE IN HART VAN ITALIË

In het hart van Italië tussen Florence en Rome bevindt zich de ‘Cammino di San Francesco‘. In deze cultureel rijke plek en prachtige natuur gaan we een deel van deze pelgrimsroute wandelen. Elke dag een etappe tussen de 3 à 6 uur. Een reis door de heuvels en bossen van Toscane en Umbrië. Een reis door middeleeuwse steden, wijngaarden en prachtige historie.

SINT FRANCISCUS

Het verhaal van ‘Sint Franciscus heeft vandaag de dag nog een enorme zeggingskracht. De huidige paus heeft niet voor niets zijn naam gebruikt. Het is geen religieuze reis, maar we wandelen in de geest van deze heilige. Kernwoorden zijn: rust, dienstbaarheid, eenvoud, kameraadschap, natuur, doen en vooral laten.

BEZINNING, VRAGEN EN BEWUSTZIJN OP DEZE BEZINNINGSREIS

Een reis om bij je diepste verlangens te komen en betekenis te vinden. Een reis over kracht, rust, vrijheid, bewustzijn en bezinning. We willen dat je een vraag meeneemt. Iets waarmee je rondloopt, een uitdaging waar je voor staat of een vraag over een vaag gevoel wat diep van binnen sluimert. Misschien wil je een patroon doorbreken of misschien heb je een moment van bezinning of bewustwording nodig. Geef het woorden. Jij bepaalt. Samen gaan we een aantal stappen zetten om die vragen te beantwoorden.

WIL JE EEN IMPRESSIE, BROCHURE OF VRIJBLIJVEND GESPREK?

DE 8 INGREDIËNTEN VAN ‘PELGRIMSTOCHT SINT FRANCISCUS – ITALIË’

1. DE LEERLIJN: FOCUS OP WAT GELEERD WIL WORDEN – ★★★★★

Je gedachten, je emoties en lichamelijke sensaties geven een beeld wat er in jou gebeurt. Samen kunnen we waarnemen en volgen wat je op een specifiek moment doet. Zo krijgen we een beeld waar je in het leerproces zit. Op basis van deze informatie kijken we samen welke stappen er in het leiderschaps-programma en/of de 1-op-1-coaching gezet kunnen worden.

2. 1-OP-1-COACHING – ★★★★★

Elke dag is er een mogelijkheid om 1-op-1 gecoacht te worden om een specifieke vraag of uitdaging verder uit te diepen.

3. KRACHTING LEIDERSCHAPSPROGRAMMA – ★★★★★

Een bewezen leiderschaps- en coachingsprogramma dat voor elke deelnemer kan worden aangepast op zijn of haar behoefte.

4. ERVARINGSGERICHTE OEFENINGEN – ★★★★★

Tijdens de reis worden op specifieke momenten ervaringsgerichte oefeningen geïnitieerd waar de deelnemers vrijblijvend aan deel kunnen nemen. In deze oefening worden de opgedane inzichten gevoeld, begrepen en ze vergroten daarmee het leereffect.

5. ONGEREPTE NATUUR – ★★

Als je drie dagen in de natuur doorbrengt dan verandert er iets wezenlijks in je. Je stapt uit de drukte en je komt tot jezelf.

6. EFFECT VAN DE BEWEGING – ★★★★

Als je wandelt, neemt je hersenactiviteit toe en heb je een groter bereik. En dit gebruiken we om antwoorden te vinden door je elke dag een aantal vragen mee te geven die voor jou van belang zijn.

7. STILTE – ★★★

Delen van de tocht worden in stilte gelopen en ervaren. Je wordt uitgedaagd om je aandacht bij je stap en je ademhaling te houden om vervolgens te zien wat er naar de oppervlakte komt. In the flow van aandacht, beweging en stilte gebeuren de bijzonderste dingen.

8. WIJSHEID VAN DE GROEP – ★★★★

We beginnen ’s ochtends en eindigen ’s avonds in de groep en dat zorgt voor vertrouwen, saamhorigheid en kwetsbaarheid. Deelnemers spreken zich uit, laten zich zien, geven advies en feedback. We benutten daarmee de kennis en de ervaring van de groep.

Ervaringen

Wat een ongelofelijk cadeau aan jezelf om een week lang met relevante thema’s aan de slag te zijn.

Het delen met reisgenoten zorgt voor verbinding op een diepere laag, hier ben ik ze zeer dankbaar voor. Norbert neemt je aan de hand, luistert, denkt mee en geeft een duwtje waar nodig. Waar ik zelf alle mogelijke uitvluchten verzon bleef Norbert op een fijne maar kritische manier scherp. Voor mij precies wat ik nodig had.

Alles is aanwezig om een stap te maken in je persoonlijke en professionele ontwikkeling. De schitterende omgeving en het inspirerende programma doen de rest… een aanrader!

Vijf dagen in de natuur. Wandelen, het buiten zijn, mijn telefoon uit en bewust aan de slag met mijn doelen. Eenvoudige ingrediënten die door middel van deze combinatie, coachingsgesprekken en -oefeningen bij mij zorgden voor inzichten met impact. 

De ‘Cammino di San Francesco’ is een prachtige route en kans om te kijken naar je patronen, stil te staan en (nieuwe) koers te bepalen.

Norbert weet als geen ander vol overgave, met zijn passie voor het coachen en liefde voor Italië, je mee te nemen en te begeleiden op je eigen persoonlijke ontdekkingsreis. 

Het was een fysieke reis en een reis vanbinnen. Ik vind het bijzonder dat er gelijk al een sfeer van openheid, vertrouwen en verbinding was in de groep. Ik vond het bijzonder om even een paar dagen helemaal los te zijn van de bewoonde wereld en de dagelijkse beslommeringen. De rust in de bergen zorgt ervoor dat er meteen al ruimte komt voor bezinning en goede gesprekken. Het programma had een logische opbouw. De oefeningen waren ondersteunend en een rode draad.

De ervaringsgerichte oefeningen werken krachtig door de directe verbinding met het voelen.

Norbert kent het gebied door en door. Als coach is hij betrokken en open minded. Hij weet een veilige ruimte te creeren waarin de kwetsbaarheid gezien kan worden. 

De reis heeft het inzicht in mijn patronen vergroot en heeft me frisse moed gegeven om een nieuwe weg in te slaan.

Toen de tijd was gekomen mezelf oprecht in de spiegel aan te kijken, was het Norbert die vroeg of ik mee op pad ging…

Elke stap,
luisterend naar de kracht van de bergen,
kwetsbaar, geraakt, voelend, lerend, begrijpend, stromend,
vol overgave,
laten komen wat er komt,
te zien wat er is
en erop te vertrouwen.

Ik gun een ieder te mogen ervaren wat niet met woorden is te beschrijven. Reiziger, wees niet bang, volg je hart en loop mee met Norbert.

Dìt is de weg!

Met waardering, respect en dankbaarheid.

De reis was onvergetelijk. Prachtige omgeving, schitterende bergen, passen en goed begaanbare paden. Dit gebied is een verborgen schat in de Alpen.

Ik vind het geweldig om te zien hoe Norbert doet wat hij doet, hoe hij gaat waar hij voor gaat. Hij bedenkt, richt in, durft en doet: Lef! En dan de hoeveelheid aandacht en zorg die hij daarin legt, bij iedere stap.

In ons contact geldt ook dat schuring glans bracht. Norbert is open en eerlijk, ook in zijn zelfreflectie.

Ik gun het ieder mens om zon en schaduw in zichzelf te ontmoeten in de schoonheid en geborgenheid van het landschap en de groep. De oprechte, sterke en liefdevolle leiding van Norbert als gids verdient mijn aanbeveling.

Grazige weiden, rustige wateren, verkwik mijn ziel en leid mij in rechte sporen” Uit een lied van David.

Een reis in de bergen… met prachtige uitzichten en bijzondere inzichten. Zowel letterlijk als figuurlijk, via dalen naar (grote) hoogten. Iedere dag had weer zoveel nieuws te brengen en de sfeer van de bergen maakte grote indruk.

 Al eerder ben ik bezig geweest met persoonlijke ontwikkeling en heb ik inzicht gekregen in mezelf. Tóch is het tijdens deze trip gelukt om tot verdere verdieping te komen. Enerzijds door de coachingsgesprekken en gesprekken binnen de groep. Anderzijds ook door diverse processen waarbij het meer gaat om voelen/ervaren dan om analyseren/beredeneren. Heel indrukwekkend was dat.

 Nu, inmiddels enige weken thuis, merk ik dat deze reis vooral weer ‘beweging’ heeft gebracht. Mij nieuwe energie en handvatten heeft gegeven om aan de slag te gaan, mezelf meer te laten zien en steviger te gaan voor wat ik zélf wil of nodig vind.

 Norbert is een warme, persoonlijke coach die zich helemaal geeft om de deelnemers verder te helpen en snel vertrouwen en veiligheid weet te creëren. Hij heeft een bijzondere reis uitgestippeld en ik zal deze ervaring nooit vergeten.

Een aanrader!!

Norbert heeft een krachtig programma neergezet waar veel aangeraakt wordt en er vervolgens ook veel ruimte is om te kijken wat boven komt. Ik heb genoten van het vertragen, het in de natuur zijn en tijdens het wandelen bewust en onbewust met mijn ontwikkelthema’s bezig te zijn. De route is prachtig en we hebben op geweldige plekken overnacht, waaronder een klooster.

De bergtocht in Orobie, van hut naar hut, heb ik als heel helend en zuiverend ervaren, zowel voor de geest als voor het lichaam. Wat was het zalig om iedere dag weer met je rugzakje op de prachtige wijdse natuur in te stappen, zonder licht- en lawaaivervuiling, en stap voor stap naar de volgende bestemming te wandelen. Het coachingsprogramma, de oefeningen en het samenzijn met de anderen maakte het een perfecte inwaartse en uitwaartse reis, die ik niet snel zal vergeten. Mensen zijn altijd welkom mij persoonlijk te benaderen voor meer informatie.