Persoonlijk leiderschapsprogramma

PERSOONLIJK LEIDERSCHAPSPROGRAMMA

OP ZOEK NAAR JOUW AUTHENTIEKE STIJL

“Het gaat niet om veranderen,
Maar om het vinden van nieuwe wegen”

INTERESSE?

Goed contact tussen jou en mij is de voorwaarde voor mooie resultaten. Als je een vraag of een gedachte hebt, bel me dan op 035 203 19 21 of stuur een mail naar info@koopenbakker.nl. Je kan ook hieronder je gegevens achterlaten. Dan neem ik contact met jou op.

DOEL LEIDERSCHAPSPROGRAMMA

VASTE PATRONEN EN INSTINCTIEF GEDRAG

Je leven bestaat vaak uit vaste patronen. Je reageert grotendeels instinctief. We noemen het ook wel de primaire beweging in ons gedrag, denken en contact. In een fractie van een seconde vallen je terug in die vaak automatische beweging; ons natuurlijk gedrag. Het is gedrag dat je vroeg hebben geleerd en je op je huidige plek heeft gebracht. Maar het gedrag is soms ook niet effectief.

BEGRIJPEN EN EEN KEUZE HEBBEN IN JE GEDRAG

Het zou fijn zijn om het gedrag te herkennen en een keuze hebben om het anders te doen. Om niet te instinctief te reageren, maar een keuze te hebben in ons gedrag. En dan met name als we onder druk staan of we geëmotioneerd zijn. Hoe vaak sta je daar nu bewust bij stil en creëer je die mogelijkheid voor jezelf? En daar is dit leiderschapsprogramma op gericht. Je ontdekt jezelf op een rustige, intieme en diepgaande manier. Jij bepaalt daarin het tempo en tot hoever we samen gaan.

WAAROM?

Waarom zou je die patronen nou willen ontrafelen en achterhalen waar ze vandaan komen, zou je je zo afvragen. Omdat je naast de bestaande gedrag nieuw gedrag kunt creëren en ontwikkelen. Dat geeft keuzevrijheid en vervolgens ruimte. Meer vrijheid, kracht en rust liggen in het verschiet. Je bent beter in staat om bij jezelf te blijven,  waardoor je beter contact hebt met anderen en waardoor je makkelijker dingen kunt verwezenlijken en realiseren.

0. CONCRETISEREN VAN JE DOEL

Voordat we met traject beginnen, inventariseren we wat je uit dit traject wil halen. Je krijgt een aantal vragen vanuit het programma waardoor je je behoefte en doel kan concretiseren. Je wordt uitgenodigd om informatie op te halen uit je omgeving zodat we een eerste beeld hebben waar je naar toe wilt. Gedurende het traject concretiseren we het samen verder. Vallen er dingen weg en komen er elementen bij.

1. TALENTEN, VAARDIGHEDEN EN CAPACITEITEN

We gaan kijken naar deze talenten, vaardigheden en capaciteiten. En de eerste stap die nemen is te kijken hoe bewust jij bent. We kijken hoe goed je aandacht is en hoe goed kan je waarnemen. Vervolgens kijken we naar je talenten, vaardigheden en capaciteiten? Waar ben je goed in? Waar heb je dat geleerd? Wat doe je dan? Maar ook wat heb je gelaten om hier goed in te worden? Wat is de andere kant van dit talent, deze vaardigheid of die capaciteit? En hoe kunnen we die erbij betrekken? Hoe kunnen we jouw potentieel meer benutten?

2. TEKENS, BOODSCHAPPEN EN SIGNALEN

Wat is nu bepalender in ons gedrag ‘nature’ of nurture’? Dat kunnen we niet precies bepalen, maar door mensen als BowlbyReichMahlerErikson etc. wel weten, is dat onze gezinssituatie en opvoeding een sterke invloed hebben op ons gedrag. En op basis van tekens, boodschappen en signalen ontwikkel jij je gedrag. Er vormt zich als het ware een blauwdruk die je de rest van je leven meeneemt. We gaan kijken welke boodschappen, tekens en signalen voor jou belangrijk zijn. Op basis van deze analyse krijgen we meer zicht op jouw blauwdruk en jouw mogelijkheden.

3. GEDRAG EN LEVENSTRATEGIE

Je hebt in je leven specifiek gedrag ontwikkeld. Het is de natuurlijke manier waarop je dingen doet. In dat gedrag ben je heel goed. Je volgt beproefde strategieën en doet dat met vaak specifieke gedachten en gevoelens. Het is instinctief gedrag geworden. We gaan kijken wat werkt en wanneer en waar dit gedrag je dwarszit. Wat heb je te leren? En wat zou wellicht een andere beweging voor jou kunnen zijn?

4. OPENEN VAN EEN NIEUWE RUIMTE

Bij voorkeur doen we deze sessie in de natuur. We springen samen van de rijdende trein en gaan 24 uur offline. In de natuur vallen de dingen dieper, is er meer bewustzijn en word je dieper geraakt. We nemen de ervaringen van de afgelopen maanden mee en gaan in deze 24 uur een nieuwe ruimte openen. Een bijzonder moment. Elke keer weer.

5. CONCRETISEREN EN ACTIE

In die nieuwe ruimte ligt iets prachtigs verscholen. We gaan samen op ontdekkingstocht en proberen te achterhalen wat dat bij jou is. Een mooie reis, want je gaat iets doen wat je niet kent of niet vaak doet. We gaan samen kijken hoe we dat kunnen concretiseren en komen bij de antwoorden op de door jou gestelde vragen. Stapje voor stapje gaan we kijken hoe je die antwoorden in je dagelijks leven kan realiseren. Er liggen nieuwe manieren en doelen in het verschiet.

6. OBSTAKELS, STEUN, HULPBRONNEN EN INTEGRATIE

Ons ego heeft prachtige sabotagemechanismen ontwikkeld om dingen niet te doen. Ze brengen je terug bij je elementen waar je juist vanaf wilt. ‘Mistwoorden’ als ‘straks’, ‘proberen’ en ‘misschien’ steken hier ook de kop op. We gaan deze obstakels inventariseren en kijken wat helpt om ze het hoofd te bieden.

WERKWIJZE

TIJD

Het programma neemt ongeveer 6 maanden in beslag. Om de 3 à 4 weken hebben we een sessie. Het programma is gericht om het gewenste en geleerde te voelen om van daaruit te begrijpen. Je ontvangt na afloop van elke sessie een samenvatting. En afhankelijk van de situatie en de sessie ontvang je voor of na de sessie opdrachten om tussen de sessies door aan te werken. Daarnaast staat er ook een module in de leeromgeving tot je beschikking waar je op specifieke momenten toegang krijgt. Om het geleerde te verdiepen, te laten landen en te integreren in je dagelijks leven.

‘TERUG NAAR DE NATUUR’

De vierde sessie van ‘Terug naar de kern’ is bij voorkeur in de natuur. Het is goed om dan even van de rijdende trein te springen. Jij en ik brengen samen 24 uur met elkaar door in de natuur. We beginnen om 12 uur en eindigen om 12 uur de volgende dag. We bepalen samen de locatie. We kijken wat we nodig hebben. Een lijst met benodigde spullen wordt geleverd. We houden het eenvoudig en blijven bij de kern. We eten goed. Op basis van jouw behoeftes kiezen we ons verblijf. Hiervoor geldt een meerprijs en dit is optioneel.

INVESTERING

De kosten van het programma bedragen € 4.900,- De vierde sessie wordt gehouden in de natuur. We brengen samen 24 uur door in de natuur waar het geleerde van de afgelopen maanden dieper kan vallen. Verslagen, analyses, materialen en op maat gemaakte thuiswerkopdrachten zijn bij het coachingstraject inbegrepen.

Ervaringen

Norbert heeft me gegidst bij het nemen van een belangrijk besluit. Een keerpunt in mijn leven. Met zachte, maar besliste hand heeft hij me geholpen om mijn stappen te zetten, op koers te blijven in wat er voor mij echt toe doet. Norbert doet dat met scherpe maar ook hartelijke feedback. De oefeningen die gericht zijn op het ervaren en voelen, brachten me diverse inzichten. Ik heb verschillende coaches in mijn leven gehad, maar het is me nog nooit zo duidelijk geworden als nu. Als collega-coach kan ik hem van harte aanbevelen.

De afgelopen jaren heeft Norbert mij bijgestaan in het vinden en volgen van mijn eigen pad. Zijn ondersteunende kracht en warme verwelkomingen hebben me enorm geholpen. Bovenal durft Norbert, in al zijn eigen kwetsbaarheid, net die ene vraag te stellen die alles kan openbreken.

Ik heb Norbert ervaren als een positieve trainer waar je je veilig en fijn bij voelt en die je steunt en waar nodig, de verdieping opzoekt, om de ontdekkingsreis aan te gaan, op verschillende vlakken in het leven…

Als coach is Norbert betrokken en open minded. Hij weet een veilige ruimte te creëren waarin de kwetsbaarheid gezien kan worden.