Bezinningsreizen in de natuur

– Bezinningsreizen –

– Een reis in de natuur over vinden, loslaten en vastgrijpen –

Bezinningsreizen in de natuur

KENMERKEN

CONDITIE: ★…★★★★★

COMFORT: ★…★★★★★

DATUM

Op basis van beschikbaarheid

MEER INFORMATIE

Just beyond yourself. It’s where you need to be.
Half a step into self-forgetting and the rest restored by what you’ll meet.
There is a road always beckoning.

Bezinningsreizen in de natuur

– Bezinningsreizen –

– Een reis in de natuur over vinden, loslaten en vastgrijpen –

WAAROM EEN BEZINNINGSREIS IN DE NATUUR?

Een pas op de plaats maken midden in de natuur. Je bent even afgesloten van de drukke wereld zonder internet en zonder mobiel. In de grootsheid van de bergen en de natuur, je eigen nietigheid zien, maar ter gelijker tijd je eigen kracht en vrijheid ervaren. Het maakt je rustig en geeft je ruimte om naar jezelf te kijken. Om vervolgens het geleerde mee te nemen als je weer afdaalt naar de ‘echte’ wereld.

HOE

Een reis om bij je diepste verlangens te komen. Een reis over kracht, rust, vrijheid en bewustzijn. Je wandelt in prachtige en ongerepte natuur. We willen dat je een vraag meeneemt. Iets waarmee je rondloopt, een uitdaging waar je voor staat of een vraag over een vaag gevoel dat diep van binnen sluimert. Jij bepaalt. Samen gaan we een aantal stappen zetten om die vragen te beantwoorden met een krachtig leiderschapsprogramma waar aandacht voor jouw uitdaging centraal staat. De combinatie van wandelen, coaching, de natuur, de wijsheid van de groep en het leiderschapsprogramma is ontzettend krachtig en fijn leert de ervaring. 

EFFECT

Elke dag een thema. Elke dag een nieuw perspectief om antwoorden te vinden die je terugbrengen naar je kern. Om vervolgens deze inzichten mee te nemen in je dagelijks leven. Een reis over het vinden van antwoorden en betekenis. Een reis over het willen en kunnen bewandelen van nieuwe wegen. Een reis over prachtige nieuwe stappen. Het is één van de beste manieren om tot jezelf te komen.

PERSOONLIJKE BEZINNINGSREIZEN IN DE NATUUR

– De ingrediënten voor een reis in de natuur op basis van jouw of jullie behoefte –

1. DE LEERLIJN – ★ … ★★★★★

Focus op wat geleerd wilt worden. Je gedachten, je emoties en lichamelijke sensaties zijn met elkaar verbonden en geven aan wat er met jou gebeurt. Het geeft een beeld waar je in je leerproces zit. Op basis van die informatie zetten we het leiderschapsprogramma en coaching in. Lees meer

2. 1-OP-1-COACHING – ★ … ★★★★★

Elke dag is er een mogelijkheid om 1-op-1 gecoacht te worden om een specifieke vraag of uitdaging verder uit te diepen. Lees meer

3. LEIDERSCHAPSPROGRAMMA – ★ … ★★★★★

Een krachtig leiderschapsprogramma gericht op jou of jullie thema’s. We kijken naar de uitdagingen die van te voren zijn besproken en met wat zich in de dynamiek tijdens bezinningsreizen in de natuur zich aandient. Lees meer

4. ERVARINGSGERICHT WERKEN – ★ … ★★★★★

Tijdens de bezinningsreizen in de natuur worden op specifieke momenten ervaringsgerichte oefeningen geïnitieerd waar de deelnemers vrijblijvend aan deel kunnen nemen. In deze oefening worden nieuwe inzichten opgedaan. De kracht van ervaringsgericht werken is dat naast het cognitieve ook het gevoel een grote rol speelt. Dat vergroot het leereffect.

5. ONGEREPTE NATUUR – ★ … ★★★★★

Als je drie dagen in de natuur doorbrengt dan verandert er iets wezenlijks in je. Je stapt uit de drukte en je komt tot jezelf. Lees meer

6. EFFECT VAN DE BEWEGING – ★ … ★★★★★

Als je wandelt, neemt je hersenactiviteit toe en heb je een groter bereik. En dit gebruiken we om antwoorden te vinden door je elke dag een aantal vragen mee te geven die voor jou op dat moment relevant en van belang zijn. Lees meer

7. STILTE – ★ … ★★★★★

Delen van de bezinningsreizen in de natuur worden in stilte gelopen en ervaren. Je wordt uitgedaagd om je aandacht bij je stap en je ademhaling te houden om vervolgens te zien wat er naar de oppervlakte komt. In the flow van aandacht, beweging en stilte gebeuren de bijzonderste dingen.

8. DE WIJSHEID VAN DE GROEP – ★ … ★★★★★

We beginnen ’s ochtends en eindigen ’s avonds in de groep en dat zorgt voor vertrouwen, saamhorigheid en kwetsbaarheid. Deelnemers spreken zich uit, laten zich zien, geven advies en feedback. We benutten daarmee de kennis en de ervaring van de groep.

9. TEAMCOACHING OP MAAT – ★ … ★★★★★

Een teamcoachingsprogramma op maat. Elementen als kwaliteiten, verborgen potentieel, vertrouwen en angst etc. zijn vaste onderdelen de reis. Lees meer

ERVARING DEELNEMERS

De bergtocht in Orobie, van hut naar hut, heb ik als heel helend en zuiverend ervaren, zowel voor de geest als voor het lichaam. Wat was het zalig om iedere dag weer met je rugzakje op de prachtige wijdse natuur in te stappen, zonder licht- en lawaaivervuiling, en stap voor stap naar de volgende bestemming te wandelen. Het coachingsprogramma, de oefeningen en het samenzijn met de anderen maakte het een perfecte inwaartse en uitwaartse reis, die ik niet snel zal vergeten. Mensen zijn altijd welkom mij persoonlijk te benaderen voor meer informatie.

Wat een ongelofelijk cadeau aan jezelf om een week lang met relevante thema’s aan de slag te zijn.

Het delen met reisgenoten zorgt voor verbinding op een diepere laag, hier ben ik ze zeer dankbaar voor. Norbert neemt je aan de hand, luistert, denkt mee en geeft een duwtje waar nodig. Waar ik zelf alle mogelijke uitvluchten verzon bleef Norbert op een fijne maar kritische manier scherp. Voor mij precies wat ik nodig had.

Alles is aanwezig om een stap te maken in je persoonlijke en professionele ontwikkeling. De schitterende omgeving en het inspirerende programma doen de rest… een aanrader!

Toen de tijd was gekomen mezelf oprecht in de spiegel aan te kijken,
was het Norbert die vroeg of ik mee op pad ging…

Elke stap,
luisterend naar de kracht van de bergen,
kwetsbaar, geraakt, voelend, lerend, begrijpend, stromend,
vol overgave,
laten komen wat er komt,
te zien wat er is
en erop te vertrouwen.

Ik gun een ieder te mogen ervaren wat niet met woorden is te beschrijven.
Reiziger, wees niet bang, volg je hart en loop mee met Norbert.
Dìt is de weg!

Met waardering, respect en dankbaarheid.

Vijf dagen in de natuur. Wandelen, het buiten zijn, mijn telefoon uit en bewust aan de slag met mijn doelen. Eenvoudige ingrediënten die door middel van deze combinatie, coachingsgesprekken en -oefeningen bij mij zorgden voor inzichten met impact. 

De ‘Cammino di San Francesco’ is een prachtige route en kans om te kijken naar je patronen, stil te staan en (nieuwe) koers te bepalen.

Norbert weet als geen ander vol overgave, met zijn passie voor het coachen en liefde voor Italië, je mee te nemen en te begeleiden op je eigen persoonlijke ontdekkingsreis. 

Het was een fysieke reis en een reis vanbinnen. Ik vind het bijzonder dat er gelijk al een sfeer van openheid, vertrouwen en verbinding was in de groep. Ik vond het bijzonder om even een paar dagen helemaal los te zijn van de bewoonde wereld en de dagelijkse beslommeringen. De rust in de bergen zorgt ervoor dat er meteen al ruimte komt voor bezinning en goede gesprekken. Het programma had een logische opbouw. De oefeningen waren ondersteunend en een rode draad.

De ervaringsgerichte oefeningen werken krachtig door de directe verbinding met het voelen.

Norbert kent het gebied door en door. Als coach is hij betrokken en open minded. Hij weet een veilige ruimte te creëren waarin de kwetsbaarheid gezien kan worden. 

De reis heeft het inzicht in mijn patronen vergroot en heeft me frisse moed gegeven om een nieuwe weg in te slaan.

De reis was onvergetelijk. Prachtige omgeving, schitterende bergen, passen en goed begaanbare paden. Dit gebied is een verborgen schat in de Alpen.

Ik vind het geweldig om te zien hoe Norbert doet wat hij doet, hoe hij gaat waar hij voor gaat. Hij bedenkt, richt in, durft en doet: Lef! En dan de hoeveelheid aandacht en zorg die hij daarin legt, bij iedere stap.

In ons contact geldt ook dat schuring glans bracht. Norbert is open en eerlijk, ook in zijn zelfreflectie.

Ik gun het ieder mens om zon en schaduw in zichzelf te ontmoeten in de schoonheid en geborgenheid van het landschap en de groep. De oprechte, sterke en liefdevolle leiding van Norbert als gids verdient mijn aanbeveling.

Grazige weiden, rustige wateren, verkwik mijn ziel en leid mij in rechte sporen” Uit een lied van David.

Een reis in de bergen… met prachtige uitzichten en bijzondere inzichten. Zowel letterlijk als figuurlijk, via dalen naar (grote) hoogten. Iedere dag had weer zoveel nieuws te brengen en de sfeer van de bergen maakte grote indruk.

 Al eerder ben ik bezig geweest met persoonlijke ontwikkeling en heb ik inzicht gekregen in mezelf. Tóch is het tijdens deze trip gelukt om tot verdere verdieping te komen. Enerzijds door de coachingsgesprekken en gesprekken binnen de groep. Anderzijds ook door diverse processen waarbij het meer gaat om voelen/ervaren dan om analyseren/beredeneren. Heel indrukwekkend was dat.

 Nu, inmiddels enige weken thuis, merk ik dat deze reis vooral weer ‘beweging’ heeft gebracht. Mij nieuwe energie en handvatten heeft gegeven om aan de slag te gaan, mezelf meer te laten zien en steviger te gaan voor wat ik zélf wil of nodig vind.

 Norbert is een warme, persoonlijke coach die zich helemaal geeft om de deelnemers verder te helpen en snel vertrouwen en veiligheid weet te creëren. Hij heeft een bijzondere reis uitgestippeld en ik zal deze ervaring nooit vergeten.

Een aanrader!!

Norbert heeft een krachtig programma neergezet waar veel aangeraakt wordt en er vervolgens ook veel ruimte is om te kijken wat boven komt. Ik heb genoten van het vertragen, het in de natuur zijn en tijdens het wandelen bewust en onbewust met mijn ontwikkelthema’s bezig te zijn. De route is prachtig en we hebben op geweldige plekken overnacht, waaronder een klooster.

NIEUWSGIERIG?

Je gaat niet zomaar mee op een persoonlijke leiderschapsreis is mijn ervaring. Je wilt iets onderzoeken.

Vertrouwen, veiligheid en enigszins weten wat je te wachten staat zijn elementen die aanwezig moeten zijn om mee te gaan.

Wil je weten wat bezinningsreizen je kan brengen? Maak kennis en ontdek of dit iets voor jou is.

Je gegevens zijn veilig.

BEZINNINGSREIZEN IN DE NATUUR | ‘PELGRIM’

‘Geef me de moed om te veranderen wat ik kan veranderen.
Geef me de wijsheid om te accepteren wat ik niet kan veranderen.’

BEZINNINGSREIZEN IN DE NATUUR | ‘INTO THE WILD’

‘De langste reis is de reis naar binnen.’

BEZINNINGSREIZEN IN DE NATUUR | ITALIË

‘The spirit of a (wo)man is constructed out of his choices.’

BEZINNINGSREIZEN IN DE NATUUR | ‘BERGEN’

Ontmoeten is meer dan iemand tegenkomen of bij elkaar zijn.
Je ontmoet niet zoveel mensen.

Ontmoeten heeft iets van verwondering en herkenning.

OP MAAT GEMAAKTE BEZINNINGSREIZEN IN DE NATUUR

’Inzicht alleen is niets waard.
Inzicht en keuze is maar weinig waard.
Inzicht, keuze en oefening helpt een beetje.
Bewust blijven oefenen verandert je leven.’

1-op-1 | BEZINNINGSREIZEN IN DE NATUUR

‘Well or beginning poorly, what is important is simply to begin,
but the ability to make a good beginning is also an art form.
Beginning well involves a clearing away of the crass, the irrelevant and
the complicated to find the beautiful, often hidden lineaments
of the essential and the necessary.’

VRAGEN

Heb je een vraag schroom dan niet om die te stellen. Vul hieronder je gegevens in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.