Expeditie ‘Into the wild’

– Expeditie en leiderschapsontwikkeling in de natuur –

– Voor een diepe ontmoeting met jezelf in rauwe natuur –

Persoonlijke leiderschapsreis expeditie into the wild

‘Nature does not hurry, yet everything is accomplished.’

KENMERKEN VAN DEZE REIS

Expeditie en leiderschapsreis

We werken met wat zich aandient

Groepsreis

Op aanvraag of uitnodiging

Comfort   ★★★★★

Conditie   ★★★★★

€ 5.950,- (excl. BTW)

Expeditie ‘Into the wild’

YUKON 2022 | CANADA

– Expeditie –

– Voor een diepe ontmoeting met jezelf in rauwe natuur –

INTO THE WILD

De expeditie ‘Into the wild’ is een diepe ervaring met ongerepte natuur en met jezelf. En we doen dat door te hiken in Yukon in Canada met zijn arctisch en alpine klimaat. Met je rugzak elke dag wandelen in de wilde natuur waar je niemand tegenkomt. We hiken door wilde valleien, groene bergen, langs heldere rivieren en passeren diverse bergpassen. Belangrijk is om een lichte verrekijker mee te nemen. Dit is het gebied van de wolven, grizzlyberen, zwarte beren, diverse soorten adelaars en kariboe. 7 dagen in de echte wildernis. Je slaapt op de meest prachtige plekken in je tentje en hebt magische uitzichten.

VRAGEN EN BEWUSTZIJN OP DEZE MINI-EXPEDITIE

In de beweging, de stilte en de ongerepte natuur ontmoeten we elkaar, de natuur maar vooral jezelf. Het is tijd voor bezinning en betekenis. Als je drie dagen in de natuur bent, verandert iets wezenlijk in je, is mijn ervaring. De natuur zorgt dat je bij jezelf komt. En dit wordt verdiept door de kracht van de groep, de ontmoetingen en de coaching. Tijdens de trip wordt er vervolgens gewerkt met wat er is. Dat betekent dat de beweging, de overweldigende natuur, de stilte en de leegte de thema’s zichtbaar zullen maken. Een diepe ervaring ligt op je te wachten op een bijzondere plek in de wereld.

GROEP EN EISEN

De groep bestaat maximaal uit 6 deelnemers. Deze worden begeleid door één coach en een lokale gids die de natuur en het gebied als zijn broekzak kent. Van de deelnemers wordt een goede conditie verwacht omdat we eten en onze spullen voor de gehele hike zelf dragen. Een intake zal met elke deelnemer plaatsvinden.

EIGEN PAD LOPEN

Je komt jezelf op zo’n reis tegen. Gemis, verlangens en tevredenheid zullen onherroepelijk naar bovenkomen met de daarbij behorende emoties. En mijn ervaring is dat een beperkte plek is om ze niet weg te duwen, maar te aanschouwen. Wat willen ze je vertellen? Wat zeggen ze over loslaten? Wat zeggen ze over vastgrijpen? En welk – avontuurlijk – pad lonkt? Ik weet dat jij de beste gids bent om je eigen pad te lopen, maar je hoeft het niet alleen te doen. Ik help je waar nodig met mijn coachings-, trainings-, outdoor- en expeditie-ervaring.

EXPEDITIE INTO THE WILD

– De werkwijze van KoopenBakker op een expeditie in de natuur –

1. DE LEERLIJN – ★★★★★

Focus op wat geleerd wilt worden. Je gedachten, je emoties en lichamelijke sensaties zijn met elkaar verbonden en geven aan wat er met jou gebeurt. Het geeft een beeld waar je in je leerproces zit. Op basis van die informatie zetten we het leiderschapsprogramma en coaching in. Lees meer

2. 1-OP-1-COACHING – ★★★★★

Elke dag is er een mogelijkheid om 1-op-1 gecoacht te worden om een specifieke vraag of uitdaging verder uit te diepen. Lees meer

3. LEIDERSCHAPSPROGRAMMA – ★★

In tegenstelling tot de programma’s ‘pelgrimstocht’, ‘bezinningsreis’ of het avontuur in de ‘bergen’ is er geen uitgekristalliseerd coachings- en leiderschapsprogramma. De beweging, de overweldigende natuur, de stilte en de leegte de thema’s zichtbaar zullen maken en daar wordt vervolgens mee gewerkt. Lees meer

4. ERVARINGSGERICHT WERKEN – ★★

Tijdens deze expeditie into the wild worden op specifieke momenten ervaringsgerichte oefeningen geïnitieerd waar de deelnemers vrijblijvend aan deel kunnen nemen. In deze oefening worden nieuwe inzichten opgedaan. De kracht van ervaringsgericht werken is dat naast het cognitieve ook het gevoel een grote rol speelt. Dat vergroot het leereffect.

5. ONGEREPTE NATUUR – ★★★★★

Als je drie dagen in de natuur doorbrengt dan verandert er iets wezenlijks in je. Je stapt uit de drukte en je komt tot jezelf. Lees meer

6. EFFECT VAN DE BEWEGING – ★★★★★

Als je wandelt, neemt je hersenactiviteit toe en heb je een groter bereik. En dit gebruiken we om antwoorden te vinden door je elke dag een aantal vragen mee te geven die voor jou op dat moment relevant en van belang zijn. Lees meer

7. STILTE – ★★★★★

Delen van de expeditie into the wild worden in stilte gelopen en ervaren. Je wordt uitgedaagd om je aandacht bij je stap en je ademhaling te houden om vervolgens te zien wat er naar de oppervlakte komt. In the flow van aandacht, beweging en stilte gebeuren de bijzonderste dingen.

8. DE WIJSHEID VAN DE GROEP – ★★★★★

We beginnen ’s ochtends en eindigen ’s avonds in de groep en dat zorgt voor vertrouwen, saamhorigheid en kwetsbaarheid. Deelnemers spreken zich uit, laten zich zien, geven advies en feedback. We benutten daarmee de kennis en de ervaring van de groep.

MEER INFORMATIE?

– Laat je informeren en inspireren –

ERVARING DEELNEMERS

De bergtocht in Orobie, van hut naar hut, heb ik als heel helend en zuiverend ervaren, zowel voor de geest als voor het lichaam. Wat was het zalig om iedere dag weer met je rugzakje op de prachtige wijdse natuur in te stappen, zonder licht- en lawaaivervuiling, en stap voor stap naar de volgende bestemming te wandelen. Het coachingsprogramma, de oefeningen en het samenzijn met de anderen maakte het een perfecte inwaartse en uitwaartse reis, die ik niet snel zal vergeten. Mensen zijn altijd welkom mij persoonlijk te benaderen voor meer informatie.

Wat een ongelofelijk cadeau aan jezelf om een week lang met relevante thema’s aan de slag te zijn.

Het delen met reisgenoten zorgt voor verbinding op een diepere laag, hier ben ik ze zeer dankbaar voor. Norbert neemt je aan de hand, luistert, denkt mee en geeft een duwtje waar nodig. Waar ik zelf alle mogelijke uitvluchten verzon bleef Norbert op een fijne maar kritische manier scherp. Voor mij precies wat ik nodig had.

Alles is aanwezig om een stap te maken in je persoonlijke en professionele ontwikkeling. De schitterende omgeving en het inspirerende programma doen de rest… een aanrader!

Toen de tijd was gekomen mezelf oprecht in de spiegel aan te kijken,
was het Norbert die vroeg of ik mee op pad ging…

Elke stap,
luisterend naar de kracht van de bergen,
kwetsbaar, geraakt, voelend, lerend, begrijpend, stromend,
vol overgave,
laten komen wat er komt,
te zien wat er is
en erop te vertrouwen.

Ik gun een ieder te mogen ervaren wat niet met woorden is te beschrijven.
Reiziger, wees niet bang, volg je hart en loop mee met Norbert.
Dìt is de weg!

Met waardering, respect en dankbaarheid.

Vijf dagen in de natuur. Wandelen, het buiten zijn, mijn telefoon uit en bewust aan de slag met mijn doelen. Eenvoudige ingrediënten die door middel van deze combinatie, coachingsgesprekken en -oefeningen bij mij zorgden voor inzichten met impact. 

De ‘Cammino di San Francesco’ is een prachtige route en kans om te kijken naar je patronen, stil te staan en (nieuwe) koers te bepalen.

Norbert weet als geen ander vol overgave, met zijn passie voor het coachen en liefde voor Italië, je mee te nemen en te begeleiden op je eigen persoonlijke ontdekkingsreis. 

Het was een fysieke reis en een reis vanbinnen. Ik vind het bijzonder dat er gelijk al een sfeer van openheid, vertrouwen en verbinding was in de groep. Ik vond het bijzonder om even een paar dagen helemaal los te zijn van de bewoonde wereld en de dagelijkse beslommeringen. De rust in de bergen zorgt ervoor dat er meteen al ruimte komt voor bezinning en goede gesprekken. Het programma had een logische opbouw. De oefeningen waren ondersteunend en een rode draad.

De ervaringsgerichte oefeningen werken krachtig door de directe verbinding met het voelen.

Norbert kent het gebied door en door. Als coach is hij betrokken en open minded. Hij weet een veilige ruimte te creëren waarin de kwetsbaarheid gezien kan worden. 

De reis heeft het inzicht in mijn patronen vergroot en heeft me frisse moed gegeven om een nieuwe weg in te slaan.

De reis was onvergetelijk. Prachtige omgeving, schitterende bergen, passen en goed begaanbare paden. Dit gebied is een verborgen schat in de Alpen.

Ik vind het geweldig om te zien hoe Norbert doet wat hij doet, hoe hij gaat waar hij voor gaat. Hij bedenkt, richt in, durft en doet: Lef! En dan de hoeveelheid aandacht en zorg die hij daarin legt, bij iedere stap.

In ons contact geldt ook dat schuring glans bracht. Norbert is open en eerlijk, ook in zijn zelfreflectie.

Ik gun het ieder mens om zon en schaduw in zichzelf te ontmoeten in de schoonheid en geborgenheid van het landschap en de groep. De oprechte, sterke en liefdevolle leiding van Norbert als gids verdient mijn aanbeveling.

Grazige weiden, rustige wateren, verkwik mijn ziel en leid mij in rechte sporen” Uit een lied van David.

Een reis in de bergen… met prachtige uitzichten en bijzondere inzichten. Zowel letterlijk als figuurlijk, via dalen naar (grote) hoogten. Iedere dag had weer zoveel nieuws te brengen en de sfeer van de bergen maakte grote indruk.

 Al eerder ben ik bezig geweest met persoonlijke ontwikkeling en heb ik inzicht gekregen in mezelf. Tóch is het tijdens deze trip gelukt om tot verdere verdieping te komen. Enerzijds door de coachingsgesprekken en gesprekken binnen de groep. Anderzijds ook door diverse processen waarbij het meer gaat om voelen/ervaren dan om analyseren/beredeneren. Heel indrukwekkend was dat.

 Nu, inmiddels enige weken thuis, merk ik dat deze reis vooral weer ‘beweging’ heeft gebracht. Mij nieuwe energie en handvatten heeft gegeven om aan de slag te gaan, mezelf meer te laten zien en steviger te gaan voor wat ik zélf wil of nodig vind.

 Norbert is een warme, persoonlijke coach die zich helemaal geeft om de deelnemers verder te helpen en snel vertrouwen en veiligheid weet te creëren. Hij heeft een bijzondere reis uitgestippeld en ik zal deze ervaring nooit vergeten.

Een aanrader!!

Norbert heeft een krachtig programma neergezet waar veel aangeraakt wordt en er vervolgens ook veel ruimte is om te kijken wat boven komt. Ik heb genoten van het vertragen, het in de natuur zijn en tijdens het wandelen bewust en onbewust met mijn ontwikkelthema’s bezig te zijn. De route is prachtig en we hebben op geweldige plekken overnacht, waaronder een klooster.

NIEUWSGIERIG?

Je gaat niet zomaar mee op een expeditie ‘into the wild’. Je bent op zoek of je wilt iets onderzoeken. Vertrouwen en veiligheid zijn cruciaal bij zo’n zware hikingsexpeditie. Maak daarom kennis en ontdek wat deze tocht in rauwe en prachtige natuur jou kan brengen?

Je gegevens zijn veilig.

‘PELGRIMSTOCHT’ | ITALIË

‘Wat we ontvangen zit in datgene wat we geven.’

‘BEZINNINGSREIS’ | ITALIË

‘Coming back to earth from the high peaks. You can feel like a stranger.
Bearing experiences that are beyond expression and price.
Time has flown over you but left a shadow behind.’

‘BERGEN’ | ITALIË

‘Coming back to earth from the high peaks. You can feel like a stranger.
Bearing experiences that are beyond expression and price.
Time has flown over you but left a shadow behind.’

‘REIZEN OP MAAT’

‘I go to nature to be soothed and healed,
and to have my senses put in order.’

1-op-1 REIZEN

‘Voor mij is er alleen het reizen langs wegen met hart,
langs elke weg die maar hart heeft.
Daar reis ik,
en de enige uitdaging die de moeite loont,
is hem over zijn gehele lengte te bereizen.
En daar reis ik,
kijkend, ademloos kijkend.’

VRAGEN

Heb je een vraag schroom dan niet om die te stellen. Vul hieronder je gegevens in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.