OVER DE KRACHT VAN DE VRAAG

OVER WAT VOOR EN ACHTER JE LIGT

NIEUWE INSPIRATIE?

Wil je een bericht als er nieuwe inspiratie is?

AANREIKEN VAN ANTWOORDEN

Het aanreiken van een antwoord helpt meestal niet. Het gevaar is dat het aangereikte antwoord niet past bij de uitdaging en de vraag die de ander zichzelf stelt. De ander begrijpt het wel, maar het heeft een klein effect.

EEN GOEDE VRAAG LEIDT NAAR JOUW ANTWOORD

De juiste vraag helpt wel, zet aan tot nadenken en leidt de weg naar het antwoord dat jou op dat moment het beste past. Een antwoord dat je begrijpt en effect heeft. Ik heb antwoorden van anderen gekregen, die ik pas jaren later begreep. Ik voelde het niet en bleef daardoor in mijn oude patroon zitten. Toen ik zelf op een vergelijkbaar antwoord kwam, kon ik pas een andere weg inslaan.

DE KRACHT VAN HET VRAGEN STELLEN

Een vraag stellen heeft een andere functie. Een vraag helpt je dus verder. De kunst is dus om de juiste vraag op het juiste moment te stellen. Een vraag die de ander steeds een stapje verder helpt. En dat gebeurt als het antwoord wordt gevoeld.

PRACHTIG VERHAAL

De Noorse schrijver Jostein Gaarder verwoordt het verschil tussen antwoorden en vragen mooi in dit korte verhaal van Mika die voor het eerst op de aarde komt. Luister naar bovenstaande video en lees de tekst mee.

WIL JE MEER VAN DIT SOORT INSPIRATIE ONTVANGEN?

Laat je voornaam en je e-mailadres achter en je ontvangt af en toe een bericht als er nieuwe inspiratie is.

Je gegevens zijn veilig en je kan je elk moment met één klik afmelden.