The work - Wat zit er achter het masker?

The Work

Een veilige plek tussen gevangenen

Wat zit er achter de geschiedenis van een moordenaar? Welke gebeurtenissen hebben hem of haar op dat pad gebracht? En kan je in het reine komen met jezelf? In ‘The Work’ van Jairus McLeary krijg je inzicht in de antwoorden.

Jairus McLeary maakt een documentaire van de groepsessies in de Folsom Prison in Californië. Aan deze sessie nemen ook mensen van buiten de gevangenis deel. Op een gevaarlijk plek tussen moordenaars en veroordeelde bendeleden wordt een veilige plek gecreëerd. En op deze plek laat iedereen zijn schild vallen en komt het verhaal achter het gedrag te voorschijn. En achter elke schild zit een klein jongetje dat door de omstandigheden zich genoodzaakt voelde omdat schild te maken. De gevangenen zijn vaak de beste leraren en begeleiders. Indrukwekkend.

Wil je een gevoel krijgen bij deze docu?

Özcan Akyol ontmoette en praatte met de regisseur. En hier vind je meer achtergrond over de docu die een hit was op de IDFA in 2017. En hier kan je de docu in zijn geheel bekijken. 

MOGELIJKE COACHING -& TRAININGSPROGRAMMA’S BIJ DEZE INSPIRATIE

Leerbehoefte

Coaching

Alpi Orobie - leiderschapsreis

Klik op bovenstaande ‘tags’ en vind berichten met een vergelijkbare sfeer of thema. Of zoek juist naar andere onderwerpen. Boeken, films, documentaires, video’s en verhalen om je te raken. Laat je inspireren.

Als deze berichten je bevallen, dan kan je ook de inspiratie in je mail ontvangen. Klik hier waarom dat fijn kan zijn of meld je nu meteen aan.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.