The work Jairus McLeary

THE WORK

EEN VEILIGE PLEK TUSSEN GEVANGENEN

NIEUWE INSPIRATIE?

Wil je een bericht als er nieuwe inspiratie is?

GESCHIEDENIS

Wat zit er achter de geschiedenis van een moordenaar? Welke gebeurtenissen hebben hem of haar op dat pad gebracht? En kan je in het reine komen met jezelf? In ‘The Work’ van Jairus McLeary krijg je meer inzicht op deze vragen en antwoorden.

ACHTER HET MASKER KIJKEN

Jairus McLeary maakt een documentaire van de groeptherapiesessies in de Folsom Prison in Californië. Aan deze sessie nemen ook mensen van buiten de gevangenis deel. Op een gevaarlijk plek tussen moordenaars en veroordeelde bendeleden wordt een veilige plek gecreëerd. 

GEBEURT IETS BIJZONDERS

En dan gebeurt er iets bijzonders. Op deze plek laat nagenoeg iedereen zijn masker vallen en komt het verhaal achter het masker te voorschijn. En achter elke masker, elke pose en gedrag zit een lief klein jongetje dat door de omstandigheden zich genoodzaakt voelde om dat masker te maken. Om iets te vinden dat hem kon beschermen tegen de invloeden van buitenaf. Wat ook zo mooi is, is dat de gevangenen vaak de beste leraren en begeleiders zijn. Indrukwekkend.

ERVARINGSGERICHT WERKEN

Ik vind het een aansprekende manier van werken die je in deze documentaire ziet. Naast praten wordt er vooral ervaringsgericht gewerkt. Ze ervaren letterlijk weer de pijn om vervolgens met behulp van de groep een andere beweging te maken. De resultaten van het programma zijn ook bijzonder goed zoals in de aftiteling is te zien.

In de afgelopen 17 jaar zijn 40 gevangenen, die vaak levenslang hadden, vrijgekomen nadat ze dit programma hadden gevolgd.

Er is er niet een teruggekeerd.

WIL JE THE WORK ZIEN?

De film is hier te zien:
IDFA.

WIL JE MEER VAN DIT SOORT INSPIRATIE ONTVANGEN?

Laat je voornaam en je e-mailadres achter en je ontvangt af en toe een bericht als er nieuwe inspiratie is.

Je gegevens zijn veilig en je kan je elk moment met één klik afmelden.