THE WORK

Een veilige plek tussen gevangenen

– INSPIRATIE –

– Klik op een afbeelding voor de trailer (1.16) –

THE WORK

Een veilige plek tussen gevangenen

GESCHIEDENIS

Wat zit er achter de geschiedenis van een moordenaar? Welke gebeurtenissen hebben hem of haar op dat pad gebracht? En kan je in het reine komen met jezelf? In ‘The Work’ van Jairus McLeary krijg je meer inzicht op deze vragen en antwoorden.

ACHTER HET MASKER KIJKEN

Jairus McLeary maakt een documentaire van de groeptherapiesessies in de Folsom Prison in Californië. Aan deze sessie nemen ook mensen van buiten de gevangenis deel. Op een gevaarlijk plek tussen moordenaars en veroordeelde bendeleden wordt een veilige plek gecreëerd. 

“In de afgelopen 17 jaar zijn 40 gevangenen, die vaak levenslang hadden, vrijgekomen
nadat ze dit programma hadden gevolgd. Er is er niet één teruggekeerd.”

Uit de aftiteling ‘The Work’

GEBEURT IETS BIJZONDERS

En dan gebeurt er iets bijzonders. Op deze plek laat nagenoeg iedereen zijn masker vallen en komt het verhaal achter het masker te voorschijn. En achter elke masker, elke pose en gedrag zit een lief klein jongetje dat door de omstandigheden zich genoodzaakt voelde om dat masker te maken. Om iets te vinden dat hem kon beschermen tegen de invloeden van buitenaf. Wat ook zo mooi is, is dat de gevangenen vaak de beste leraren en begeleiders zijn. Indrukwekkend.

– Tekst ‘The Work’ gaat onder de afbeeldingen verder –

– Klik op onderstaande afbeeldingen en vind meer inspiratie over ’transformatie’ –

ERVARINGSGERICHT WERKEN

Ik vind het een aansprekende manier van werken die je in deze documentaire ziet. Naast praten wordt er vooral ervaringsgericht gewerkt. Ze ervaren letterlijk weer de pijn om vervolgens met behulp van de groep een andere beweging te maken. De resultaten van het programma zijn ook bijzonder goed zoals in de aftiteling is te zien.

WIL JE MEER ZOALS DIT?

Meld je aan en ontvang de nieuwste inspiratie!

MELD ME AAN

Inspiratie en op de hoogte blijven?

KoopenBakker volgen?

Schrijf je in:

INSCHRIJVEN

Je vindt ons hier: