ACROSS THE ARTIC IN CANADA

‘Odyssey into the wild’

– INSPIRATIE –

– Klik op een afbeelding voor de trailer (1.09) –

ACROSS THE ARTIC IN CANADA

‘Odyssey into the wild’

Ik houd van moderne avonturiers. Caroline van Hemert die een prachtig boek schreef ‘Met de zon als kompas’ – over haar tocht vanuit de staat Washington langs Vancouver Island via Brits Columbia door Alaska naar de arctische grens. Een tocht van bijna 6.500 kilometer door prachtige natuur waarin ze als ornithologe de diversiteit aan vogels beschrijft. Maar wat dacht je van deze film van de moderne avonturier, schrijver en onderzoeker Adam Shoalts. 

“One day if I am able to look back when I am old on all the adventures and journeys that I’ve done. Hopefully, I’ll have some statisfaction that I saw the wilderness while it still exists.”

DE REIS

Adam Shoalts maakt een reis van meer dan 4000 kilometer van het noordwesten van Canada van het plaatsje Old Crown in de Yukon naar ‘Baker Lake’ in Nunavut. Een tocht langs wolven, grizzly beren, zwarte beren, muskusossen, talloze vogels en miljarden muggen. Prachtige landschappen, eindeloze ‘portages’ met zijn kano, ijsschotsen, oude forten en snel stromende rivieren. Wat een doorzettingsvermogen.

– Tekst ‘Across the Artic in Canada’ gaat onder de afbeeldingen verder –

– Klik voor meer documentaires en films in de natuur op een van onderstaande afbeeldingen –

OVER ADAM SHOALTS

Hij heeft een PhD op zijn naam waar hij zijn onderzoek combineerde met zijn interesse in wilde dieren, de natuur, geschiedenis en geografie. Hij is lid van de ‘Fellowship of the Royal Society of Canada’ vanwege zijn bijzondere bijdrage aan geografie, heeft 3 bestsellers op zijn naam staan en maakte deze prachtige film over een solo-kanotocht door het Canadese arctisch gebied.

WIL JE ZELF EEN KEER INTO THE WILD?

Bekijk dan eens deze leiderschapsreis.

MEER ADAM SHOALTS

Boeken:
– ‘Beyond the Trees’ (2019): boek over zijn kanotocht.
– ‘A History of Canada in 10 Maps’ (2017): de geschiedenis van Canada aan de hand van oude kaarten. Hij combineert geografie, cartografie, geschiedenis en antropologie.
– ‘Alone Against the North’ (2015): boek over onontdekte gebieden in het noorden van Canada

Expedities:
Alone Across the Arctic 2017
Brant River Expedition 2015
Arctic River Expedition 2014

WIL JE MEER ZOALS DIT?

Meld je aan en ontvang de nieuwste inspiratie!

MELD ME AAN

Inspiratie en op de hoogte blijven?

KoopenBakker volgen?

Schrijf je in:

INSCHRIJVEN

Je vindt ons hier: