HET VINDEN VAN BETEKENIS

Op zoek naar zingeving

– LEER ZELF –

Je bevindt je in de openbare leeromgeving. Klik op de verschillende onderwerpen in het menu en leer zelf. Klik op home om naar de normale site te gaan.

BETEKENIS VINDENEN GEVEN

“Don’t take the second step
or the third,
start with the first thing,
the step you don’t want to take.”

HET VINDEN VAN BETEKENIS

Op zoek naar zingeving

NIET ZONDER KUNNEN

We kunnen niet zonder verlangen en betekenis in het leven. Het geeft het leven zin. En we worden een heel leven uitgenodigd omdat telkens opnieuw uit te vinden en te ijken. Wat past ons in deze fase van het leven. Verlangen en betekenis heeft te maken met gemis. Het is de andere kant van dezelfde medaille. Soms bevindt het zich aan de oppervlakte, soms eronder en zit vaak diep in ons verscholen. Ver weg omdat we ons hebben aangepast aan onze omgeving. Hoe kom je daar nu achter?

ZELFONDERZOEK IN 3 STAPPEN

Zelfonderzoek kan helpen. Bijgevoegd vind je 3 stappen om betekenis te vinden en dat in de wereld te zetten. Ze zijn onderverdeeld naar verlangen en betekenis, obstakels en hindernissen en steun en hulpbronnen. Want het verlangen in een wereld zetten is vaak op een opgave. Omdat we iets nieuws doen, iets doen wat ons niet bekend is. We bevinden ons op nieuw terrein, gaan een geweldig avontuur aan en dat is spannend. En bij een dergelijke taak kunnen we alle hulp en steun gebruiken om obstakels te omzeilen en te overwinnen.

PLAN DIRECT EEN VRIJBLIJVEND KENNISMAKINGSGESPREK

Inspiratie en op de hoogte blijven?

KoopenBakker volgen?

Schrijf je in:

INSCHRIJVEN

Je vindt ons hier:

Inspiratie en op de hoogte blijven?

Schrijf je in:

INSCHRIJVEN

KoopenBakker volgen?

Je vindt ons hier: