FREE SOLO: EEN LES IN FLOW & COMMITMENT

LEREN VAN DE BESTE SOLOKLIMMER TER WERELD

NIEUWE INSPIRATIE?

Wil je een bericht als er nieuwe inspiratie is?

UITZONDERLIJKE PRESTATIES

Alex Honnold’s free solo climb of El Capitan should be celebrated as one of the greatest athletics feats of any kind ever”

Een quote uit de New York Times over deze een uitzonderlijke prestatie die werd opgetekend in ‘Free solo’. Niet alleen klimtechnisch en lichamelijk is El Capitan een uitdaging. De wand in Yosemite National Park is namelijk letterlijk een 900 meter steile granieten muur waar nauwelijks grepen op zijn. Een zeer goede klimmer doet er gemiddeld 4 à 5 dagen over. Alex Honnold deed het free solo onder de 5 uur.

UITZONDERLIJKE PRESTATIES

Wat opvalt is het het geestelijke vermogen van Honnold om een dergelijke beklimming te doen. Geen touw, geen zekeringen. Alleen de wand, je klimschoenen, wat krijt om de vingers droog te houden en de kracht van de geest. Kan je er iets bij voorstellen?

VOORBEREIDING

“It felt as comfortable and natural as a walk in the park’ & ‘Free soloing El Cap was by far the most fulfilling day of my life.”

Hoe bereik je dat in vredesnaam? Hoe train je? Hoe beheers je de angst? Hoe bereid je je geestelijk voor? Waarom voelde het zo comfortabel? Na zijn eerste heftige solo beklimming van de Half Dome, deed hij er 7 jaar over om deze stap te maken. Wat deed hij in zijn leven om zo te kunnen excelleren en hoe bereidde hij zich in die 7 jaar voor?

Een Ted Talk over passie, visualisatie, flow, commitment, talent, oefenen, scenarios en loslaten.

NOOT

“I think when he’s free soloing that’s when he feels the most alive, the most everything. How can you even think about taking that away from somebody?”

Dat is een quote van de moeder van Honnold. De film van Jimmy Chin was op IDFA te zien. Tom Waes interviewde Honnold. In januari komt hij in de bioscopen en zal vervolgens op de online platforms verschijnen zoals Netflix. Tot die tijd kun je hem hier aan het werk zien mocht je nieuwsgierig zijn:

  1. Alone on the wall.  
  2. Free Soloing with Alex Honnold
  3. Alex Honnold – El Sendero Luminoso

WIL JE MEER VAN DIT SOORT INSPIRATIE ONTVANGEN?

Laat je voornaam en je e-mailadres achter en je ontvangt af en toe een bericht als er nieuwe inspiratie is.

Je gegevens zijn veilig en je kan je elk moment met één klik afmelden.