OUR PLANET

EEN SERIE OVER SCHOONHEID EN VERLIES

People must feel that the natural world is important and valuable and beautiful and wonderful and an amazement and a pleasure.”

Sir David Attenborough

De nieuwe serie ‘Our Planet’ is werkelijk fantastisch. Ik heb nog niet alles gezien. Maar wat een serie zeg. De verhalenlijnen, de muziek, de montage, de onweerstaanbare voice-over van Sir David Attenborough (92 jaar), maar vooral de onnavolgbare beelden met de nieuwste cameratechnieken.

ONDERDEEL VAN DE NATUUR

Wat de serie zo bijzonder maakt denk ik, is dat je het gevoel krijgt dat je even in de habitat van het dier bent. Het voelt alsof je met een luipaard meeloopt, met dolfijnen meezwemt en op jacht gaat met de tijger. En dan de scherpe en onvoorstelbare beelden. Het lijkt wel of ze steeds op het juiste moment hebben gefilmd. De dronebeelden van de vistechniek van de ‘Humpbacks’ op Antarctica of de intieme dans van een paradijsvogel – Arfakpartotia – in Nieuw-Guinea voor zijn nieuwe grote liefde. Met fantastisch commentaar van Sir David Attenborough. En let op de camera vlak boven het vrouwtje. Dat kun je toch niet verzinnen.

WAT EEN PROJECT

Je hebt vast wel eens een afleveringen gezien van de BBC-series Planet Earth, Blue Planet, Blue Planet en Frozen Planet met Sir David Attenborough. Maar de nieuwe ‘Our Planet’-serie die te zien is op Netflix voert nu de boventoon. Als je naar de behind the scenes van ‘Our Planet’ kijkt dan zie je de enorme liefde voor de natuur. 600 cameramensen maakten 200 filmreizen op 7 continenten in 60 landen. Ze produceerden 400.000 uren aan zogenaamde cameravallen, maakten 6600 dronevluchten, waren 911 dagen op zee, maakten 2000 duikuren en hadden 3.375 draaidagen. Daarvan zijn slechts 8 afleveringen gemaakt. Slechts 8 afleveringen met maar 1 boodschap. Onze natuur is prachtig en staat onder een te grote druk. Veel natuur zoals we dat kennen gaat verdwijnen tenzij we iets drastisch doen.

KNOOP IN JE MAAG

En dat zorgt dat je met een knoop in je maag, veel ongemak en schuld zit te kijken. Telkens word je door de stem van Sir David Attenborough op de feiten gewezen. Over afnemende populaties en bedreigde diersoorten. Bijvoorbeeld de ijsbeer die met zijn jong een andere jachttechniek moet zien te vinden om te overleven omdat het ijs te dun wordt voor zijn oude manier.

Te zien op Netflix, maar dat had je vast al begrepen. Meer en extra informatie is hier te vinden:

  1. Our Planet homepage
  2. Narwhals

TERUG NAAR DE NATUUR

Ik ben voor terug naar de natuur. Zelf de deur open doen, over de drempel stappen, het vertrouwde achter ons te laten en een aantal dagen in de natuur doorbrengen. Zelf het gevoel ervaren om er te zijn. Om even niets te doen en te genieten van wat er allemaal is. Dan voel je haar kracht, haar energie en haar rust. Elke keer weer.

MOGELIJKE COACHING -& TRAININGSPROGRAMMA’S BIJ DEZE INSPIRATIE

Alpi Orobie - leiderschapsreis

Klik op bovenstaande ‘tags’ en vind berichten met een vergelijkbare sfeer of thema. Of zoek juist naar andere onderwerpen. Boeken, films, documentaires, video’s en verhalen om je te raken. Laat je inspireren.

Als deze berichten je bevallen, dan kan je ook de inspiratie in je mail ontvangen. Klik hier waarom dat fijn kan zijn of meld je nu meteen aan.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.