STATION ELEVEN

Over het vinden van verbinding en zin

– INSPIRATIE –

– Klik op de afbeelding voor de trailer (2.40) –

STATION ELEVEN

Over het vinden van verbinding en zin

Er zijn televisieseries die met kop en schouders boven de anderen uitsteken: True detective (deel 1), The Wire (allemaal), Fleabag (allebei), et cetera. Series die – omdat ze je zo raken – je wel drie, vier of … keer kunt kijken. En dit vind ik er weer zo’n eentje: ‘Station Eleven’! Gebaseerd op het boek van Emily St. John Mandel.

“I don’t want to live the wrong live and then die.
I am at my best when I’m escaping.

Quote uit serie

VERHAAL

In ‘Station Eleven’ is de mensheid door een dodelijk griepvirus grotendeels uitgeroeid. Niet iets –met onze recente verleden – waarnaar je wilt kijken zou je zo denken. Maar waar je normaliter naar een vertelling van overleven en angst gaat, wordt in deze serie dat thema maar zijdelings aangeraakt. Het is een serie waar de magie van de verbeelding – met theater, verhalen en muziek – de hoofdrol vervult.

MAGIE VAN ONZE VERBEELDING

Bij elke – bewuste – stap in deze wereld gaat iets van verbeelden vooraf. Een visie, een project, een, product, een onderneming of een liefdesverklaring. We kunnen met dat vermogen de mooiste dingen creëren. En in pijn of angst ook de meest verschrikkelijke.

GRIJPT JE BIJ JE LURVEN

En deze serie nodigt je uit om die positieve verbeelding in jezelf op te roepen. Het verhaal grijpt je – met de constante verspringing van tijd en knap gemonteerde scenes – bij je lurven. Met een verrassende storyline, prachtige shots, waanzinnig kostuumontwerp, een excellente muziek keuze, fijn acteerwerk en rake dialogen word je op een prachtig avontuur meegenomen. Spannend, ontroerend, vol humor en af en toe angstaanjagend. Ja, dat laatste ook. Kijken zou ik dus zeggen.

VERBINDING EN ZIN

De centrale thema’s die ik uit de serie meeneem gaan over verbinding en zingeving. Hoe kan ik door iets van meer van mezelf te laten zien ‘de ander; bewegen om ook iets meer van zichzelf te laten zien? Wat is mijn inbreng in de dynamiek?

MEER BETEKENIS VINDEN

En hoe vinden we meer betekenis in moeilijke omstandigheden? En dat doen we dus niet door blind ons verlangen na te jagen. Dat vervult niet en levert onrust op. Dat bewijst deze serie ook maar weer. Je hebt voor betekenis een reis in jezelf nodig en iets te doen met gemis. Betekenis ligt niet buiten je, maar begint in je. En die zoektocht is verdomd lastig.

WIL JE MEER BETEKENIS ERVAREN?

Vind betekenis met deze leiderschapstraining.

NOG MEER BETEKENIS

Misschien is de eerste betekenis van ons leven wel om te overleven en geaccepteerd te worden. We proberen een liefdevolle positie te krijgen in de familie, op school, op ons werk en in de maatschappij. We vinden daarvoor de mooiste strategieën en capaciteiten omdat te doen. Later in ons leven passen een deel van deze strategieën niet meer. Als je daarnaar gaat kijken dan zul je merken dat je vaak anders in het leven gaat staan. En dat je vaak ook op een andere manier betekenis gaat vinden. Dat is vaak wat cliënten in coaching, workshop, trainingen, leiderschapsreizen en persoonlijke en zakelijke leiderschapstrajecten onderzoeken.

WIL JE MEER ZOALS DIT?

Meld je aan en ontvang de nieuwste inspiratie!

MELD ME AAN

Inspiratie en op de hoogte blijven?

KoopenBakker volgen?

Schrijf je in:

INSCHRIJVEN

Je vindt ons hier: