Een scherpe blik - kijken achter het gedrag

– KENNISMAKING –

EFFECTIEF LEIDEN EN BEGRIJPEN

Datum: 13 oktober 2020

Tijdstip: 17.00 -21.00

Locatie: Naarden

Kosten € 39,00

The spirit of a (wo)man is constructed out of his choices.

TERUG NAAR DE KERN – EEN SCHERPE BLIK

Merk je wel eens dat je emotie bijzonder hoog oploopt in een gesprek. Een gebaar, een woord, een houding en we worden diep geraakt. De ander raakt misschien wel je gevoeligste plek. Je wordt emotioneel of raakt juist misschien wel heel onderkoeld. Wellicht word je kwaad, bevries je, word je afstandelijk of juist overdreven compassievol. En dan volgen vaak een reeks van uitwisselingen die niet of nauwelijks functioneel zijn. We hebben een scala aan strategieën om daarop te reageren. Maar wat is in zo’n situatie nou het meest helend en functioneel. Hoe kan je jezelf en de ander beter leiden? Daar gaan we in deze workshop naar kijken.

MOGELIJKE VRAGEN

Hoe kijk jij? Ben je bewust van je primaire beweging in het contact? Je eerste en instinctieve beweging die in elk contact naar boven komt, bij een blik, beweging of woorden. Deze beweging is er altijd. In elk contact. Vaak subtiel en daarmee van invloed op het contact. Je hebt het vaak niet in de gaten. Hoe zou het zijn om die beweging meer gewaar te zijn? Om niet te reageren, maar om een (bewust) antwoord te geven. Waarom? Omdat we dan beter in contact zijn, de dialoog beter kunnen voeren, iemand beter kunnen leiden en/of zelf beter geleid kunnen worden.

GEWENSTE LEERERVARING

Je bent bewuster van je eigen gedrag, je primaire beweging en het gedrag van anderen. Je bent in staat om een niet functionele ontmoeting achteraf beter te analyseren.

DE LEERLIJN

Het gaat niet om veranderen, maar om het vinden van nieuwe wegen. In stresssituaties zal vaak je oude patroon opkomen. Door de workshop ben je bewust van dat patroon. Uiteindelijk volg je dit patroon niet meer. Je geeft een bewust antwoord in plaats van te reageren. Een nieuw antwoord wat jij geleert hebt. En dat leren doen we volgens deze leerlijn. 

Ik vond dat je een hele mooie sfeer en energie hebt neergezet, met je kwetsbaarheid, duidelijkheid en omgang met ieders inbreng.

Karin (coach)

Complimenten! Goed voorbereid, catering perfect en zeer belangrijk een veilige en mijn inziens comfortabele omgeving die jij neerzet.

Caspar (ondernemer)

Norbert leidt de workshop maar neem ook deel door eigen ervaringen te delen. Dat is zeer prettig. Hij geeft daarnaast ruimte om deelnemers onderling op elkaar te laten reageren en betrekt mensen die meer teruggetrokken zijn, waardoor je onderling ook van elkaar leert.

Xavier (Senior R&D manager)

Ik vond het een leerzame workshop. Een fijne groep mensen, waar ik me goed bij voelde. Ik heb veel geleerd in een korte tijd.

Janine (lerares)

Het was een hele fijne ochtend; ook door het intieme contact met de mede cursisten die hun persoonlijke zaken deelden.

Robert-Jan (salesmanager)

Ik heb Norbert ervaren als een positieve trainer/man waar je je veilig en fijn bij voelt en die je steunt en waar nodig, de verdieping opzoekt, om de ontdekkingsreis aan te gaan, op verschillende vlakken in het leven…

Nicol (inkoopmanager)

AANMELDEN

Na aanmelding ontvang je de gegevens van de locatie inclusief een routebeschrijving. Op de aanmelding zijn de Algemene Voorwaarden KoopenBakker van toepassing.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

BIJBEHORENDE INSPIRATIE BIJ DEZE WORKSHOP

BIJBEHORENDE INSPIRATIE BIJ DIT PROGRAMMA

Tochtgenoten
De hand van de natuur voelen
de liefde en je verleden - inzicht in patronen en automatismen
Alex Honnold - Free solo

Free solo

Jan Rotmans over systeemveranderingen
Een goede blik - Shimon Peres

Een goede blik

The work - Wat zit er achter het masker?

The Work

Persoonlijke leiderschap - Oude wijn in nieuwe zakken?
Just talking - Peter de Graef
Into the wild

Into the wild

Hallo, is daar iemand?
As it is in heaven
The art of psychotherapy
Brené Brown