– KENNISMAKING –

DEFENSIEMECHANISMEN

Datum: 15 december 2020

Tijdstip: 17.00 -21.00

Locatie: Naarden

Kosten € 39,00

“Als je weet hoe je weggaat dan weet je ook de weg om terug te komen.”

TERUG NAAR DE KERN – DEFENSIEMECHANISMEN

In een fractie van een seconde zit je er weer in. Je wordt geraakt en je reageert. Je defensiemechanismen nemen het over. Alles wordt uit de kast gehaald om jou te beschermen. Misschien ben je er bewust van. Misschien heb je het niet in de gaten. Realiseer je je pas achteraf dat je het doet. Misschien ben je helemaal niet bewust dat je dit patroon hebt. Wellicht verdwijn je naar een andere wereld en voel je niets meer in je lijf. Of je maakt jezelf ‘hard’. Een enorm pantser om je heen en je zet je schrap voor wat komt. Misschien ga je in de actiemodus en ga je heel veel dingen doen. Of wellicht verdring je het. Duw je het naar beneden zodat je het niet voelt. Probeer je het weg te stoppen en merk je later dat het op de meest onverwachte momenten weer naar boven komt. Er zijn er tientallen soorten defensiemechanismen. Ze zijn een signaal voor jou om te kijken wat je te doen hebt.

MOGELIJKE VRAGEN

Welke defensiemechanisme zijn er? Hoe herken ik ze? En welke heb ik? Wanneer gebruik ik ze? In welke situatie, bij welke interactie of bij welke mensen? Wat zijn de karakteristieken en wat kan ik daarvan leren?

GEWENSTE LEERERVARING

We zijn op zoek naar jouw defensiemechanismen. Wat doe jij in het leven om jezelf te beschermen? Na de workshop heb je een eerste inzicht in je defensiemechanismen en ben je in staat om ze te koppelen aan een (specifieke) situatie. Je krijgt meer zicht op de bron van dit gedrag en wat een helende beweging zou kunnen zijn.

DE LEERLIJN

Het gaat niet om veranderen, maar om het vinden van nieuwe wegen. In stresssituaties zal vaak je oude patroon opkomen. Door de workshop ben je bewust van dat patroon. Uiteindelijk volg je dit patroon niet meer. Je geeft een bewust antwoord in plaats van te reageren. Een nieuw antwoord wat jij geleert hebt. En dat leren doen we volgens deze leerlijn. 

Ik vond het een leerzame workshop. Een fijne groep mensen, waar ik me goed bij voelde. Ik heb veel geleerd in een korte tijd.

Janine (lerares)

Ik vond dat je een hele mooie sfeer en energie hebt neergezet, met je kwetsbaarheid, duidelijkheid en omgang met ieders inbreng.

Karin (coach)

Complimenten! Goed voorbereid, catering perfect en zeer belangrijk een veilige en mijn inziens comfortabele omgeving die jij neerzet.

Caspar (ondernemer)

Norbert leidt de workshop maar neem ook deel door eigen ervaringen te delen. Dat is zeer prettig. Hij geeft daarnaast ruimte om deelnemers onderling op elkaar te laten reageren en betrekt mensen die meer teruggetrokken zijn, waardoor je onderling ook van elkaar leert.

Xavier (Senior R&D manager)

Ik heb Norbert ervaren als een positieve trainer/man waar je je veilig en fijn bij voelt en die je steunt en waar nodig, de verdieping opzoekt, om de ontdekkingsreis aan te gaan, op verschillende vlakken in het leven…

Nicol (inkoopmanager)

Het was een hele fijne ochtend; ook door het intieme contact met de mede cursisten die hun persoonlijke zaken deelden.

Robert-Jan (salesmanager)

AANMELDEN

Na aanmelding ontvang je de gegevens van de locatie inclusief een routebeschrijving. Op de aanmelding zijn de Algemene Voorwaarden KoopenBakker van toepassing.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.