DE KRACHT VAN KWETSBAARHEID

OVER IMPERFECTIE, COMPASSIE EN AUTHENTICITEIT

NIEUWE INSPIRATIE?

Wil je een bericht als er nieuwe inspiratie is?

DE VOORDELEN VAN KWETSBAARHEID

Je kwetsbaarheid laten zien zorgt ervoor dat je elkaar ontmoet, dat je verbinding hebt en daarmee voor een vrijer leven. Wat kan Brené Brown dat toch mooi en grappig vertellen. Maar hoe doe je dat? Want als het niet zo kwetsbaar was, dan had je het toch allang gedaan? Durf jij kwetsbaar te zijn?

MOEILIJK

Wat is dat soms toch moeilijk. Met onze angst om afgewezen te worden. Zoals Jan Geurtz dat ook zo fijn verwoordt in ‘Verslaafd aan liefde’. Al die strategieën in ons leven die dat pijnlijke zo goed verborgen kunnen houden. Hoe vinden we een andere weg?

NIEUWE WEG

Jezelf leren kennen helpt. Je weet waarom je dat kwetsbare verborgen houdt. Als je de moed hebt omdat wel te laten zien en je defensiemechanismen laat vallen, dan ontstaat er vaak schuld en schaamte. En dat is een goed en prachtig teken. Schuld en schaamte zijn de richtingaanwijzers voor nieuw gedrag. Mocht het je niet lukken, kijk dan eens in de zelfstudie omgeving. Je vindt dan misschien een methode, vraag of suggestie die je helpt om dat kwetsbare te laten zien. Mocht je snelle resultaten willen dan is een coachingstraject altijd fijn.

WIL JE MEER VAN DIT SOORT INSPIRATIE ONTVANGEN?

Laat je voornaam en je e-mailadres achter en je ontvangt af en toe een bericht als er nieuwe inspiratie is.

Je gegevens zijn veilig en je kan je elk moment met één klik afmelden.