WAT IS DE KRACHT VAN AANDACHT?

EEN ESSENTIËLE VAARDIGHEID

In onderzoeken komt telkens weer naar voren dat meditatie en mindfulness een vorm van aandacht is, die ons heel veel brengt op zowel geestelijk als lichamelijk niveau. Bij persoonlijke ontwikkeling en teamontwikkeling is het misschien wel de belangrijkste vaardigheid om stappen te zetten. Als we gewaarzijn kunnen we gevoelens linken aan lichamelijke sensaties en gedachten. We begrijpen ze beter.

Als collega’s, partners en andere dierbaren vervolgens dezelfde competentie hebben en ook nog eens goed luisteren is verbinding relatief eenvoudig. En daarmee een volgende stap in een team, relatie of een ontmoeting. Coaches en trainers kunnen cliënten en teams die gewaarzijn sneller en effectiever helpen. In de natuur gebeurt dat vanzelf. Hoe werkt dat nou precies?

HOE KAN KOOPENBAKKER JE HELPEN?

De werkwijze van KoopenBakker is gericht op het voelen door gewaarzijn. Ervaringsgerichte oefeningen, visualisaties, (familie-)opstellingen, dialoogtechnieken, natuur en beweging etc. staan dit proces tot dienst. Dit proces leidt tot diepgaande inzichten waardoor gedrag, patronen, automatismen worden begrepen. De ervaring bewijst dat deze werkwijze duurzame oplossingen en transformaties realiseert voor gestelde vragen, problemen en uitdagingen.