‘REIZEN IN JEZELF’ – BASIS

Persoonlijk en zakelijk ontwikkelingsprogramma

MODULE BEWUSTZIJN

Voor een diepgaand zicht op je gedrag- en communicatiepatronen

Persoonlijk en zakelijk leiderschapsprogramma - Module 'Bewustzijn'

In deze module: Ontdek en concretiseer jouw uitdaging – Vergroot de basis van je leiderschap – Zicht op je communicatiegedrag – Jouw beschermingsmechanismen – Jouw relatiedynamieken ontrafelen

“Als je begint te lopen dan verschijnt de weg.”

OVER DIT PROGRAMMA

Doelgroep:
Voor professionals die het gedrag- en communicatie van zichzelf en van anderen beter willen begrijpen. En die helder, vrijer en effectiever willen communiceren en handelen.

Ontwikkelingsprogramma ‘Reizen in jezelf’

Module 1 | Bewustzijn

5-1-2024 t/m 8-3-2024
26-4-2024 t/m 28-6-2024

4 coachingssessies en 1 trainingsdag

6 – 10 deelnemers

Lesmateriaal, coaching en trainingsdag

Toegang tot digitale leeromgeving

€ 1.250,- (excl. btw)

Trainer:
Norbert Koopen

 • Online lessen

  10x

  Begeleiding van verplicht en facultatief lesmateriaal.

 • 5 thema’s

  2 - 4 wk

  15 verschillende thema’s voor je persoonlijke en zakelijke ontwikkeling

 • Coaching

  4x

  Training, begeleiding, focus en verdieping.

 • Trainingsdagen

  1x

  Een op maat gemaakte training om het geleerde optimaal te integreren.

 • Zelfstudie

  Minimaal 1u.00 per wk

  De gemiddelde minimale tijd die je aan het programma dient te besteden.

OPBOUW MODULE BEWUSTZIJN

BASIS – MODULE 1

WEKELIJKS AANGEREIKT LESMATERIAAL

Elke vrijdagochtend ontvang je een korte e-mail met 3 persoonlijke video’s waarin het thema van de week wordt uitgelegd. Allereerst ontvang je een video met theorie over het thema. In deze module is deze vooral gericht op hoe communicatie bij jou werkt. Aan de hand van theorie, beschrijvingen van beschermingsmechanismen en relatiedynamieken krijg je meer zicht op je communicatie. In de tweede video krijg je vervolgens context bij de opdracht voor de desbetreffende week. En als laatste ontvang je een video met praktijkvoorbeelden. Deze voorbeelden plaatsen de theorie en opdracht in context waardoor je met een breder perspectief naar je gedrag gaat kijken.

TOEGANG TOT BESLOTEN DIGITALE LEEROMGEVING

Elke twee weken krijg je toegang tot een specifiek gedeelte van de besloten leeromgeving waarin je de theorie nog een keer kunt nalezen. Tevens ontvang je daarbij een set van vragen, oefeningen en opdrachten. Met behulp van deze informatie ontrafel je jezelf en ga je je gedrag steeds beter begrijpen En dat doe je door de aangedragen informatie in de vorm van praktische en concrete opdrachten in je dagelijks handelen – in de ontmoeting met ‘de ander’ – mee te nemen. Want in de praktijk wordt het meeste ervaren en geleerd. Je hebt alleen de juiste informatie nodig.

EXTRA VERDIEPING

In de week daarna ontvang je extra verdiepende informatie over het aangereikte thema door middel van korte krachtige podcast en visualisaties (13). Het geleerde van de week daarvoor wordt verdiept door focus te leggen om het geleerde beter te voelen. De oosters filosoof Lao Tse zei zo mooi:

“Als je het me vertelt dan waait het door me heen, als je me het laat zien dan weet ik het morgen nog, maar als je het me laat voelen dan weet ik het de rest van mijn leven.”

De podcasts en visualisaties in dit gedeelte van de training zijn gericht om de verbinding tussen je gedachten, je emoties en je lichaam op een krachtige manier te ervaren zodat je merkt welke gedachten en gevoelens ten grondslag aan je gedrag liggen. Je komt daardoor ook beter in verbinding met je lichaam.

FACULTATIEVE VERDIEPING

In deze tweede week krijg je ook inspiratie. Het zijn films (3), documentaires (6), korte video’s (9), boeken (6) en artikelen (5) die vanuit een andere hoek perspectief geven op gedrag en relatiedynamieken. Tevens wordt er aandacht besteed aan de kracht van rust, stilte, bewegen en natuur. Onderwerpen en trainingsmethoden die in deze module en later in het programma worden gebruikt en/of gestimuleerd.

TRAINING EN COACHING

Eens in de twee weken is er training en coaching waar het thema van de week nogmaals wordt samengevat, je je ervaringen uit je dagelijks handelen kunt delen en je persoonlijk wordt gecoacht. Je krijgt daarmee beter perspectief op wat dit thema voor jou en jouw doelstellingen betekent.

5 THEMA’S IN 10 LESSEN

Op deze manier worden er in 10 lessen 5 thema’s behandeld. Bovendien wordt er een eerste grote stap tussen je gedrag en de relatie met jouw geschiedenis gezet. Je krijgt een eerste besef hoe in het hier en nu een scala van ervaringen uit je verleden in je gedrag verscholen en zitten. Het vormt de basis voor module 2 en 3.

PLAN DIRECT EEN VRIJBLIJVEND INTAKEGESPREK

DE MODULES EN DE THEMA’S

Bekijk de inhoud van elke module en de lijn van het programma

BASISMODULE ‘BEWUSTZIJN’

Lessen module bewustzijn leiderschapsprogramma

VERVOLGMODULE ‘BEZINNING’

Lessen module bezinning leiderschapsprogramma

GEVORDERDE MODULE ‘BETEKENIS’

Lessen module betekenis leiderschapsprogramma