‘REIZEN IN JEZELF’ – BASIS

Persoonlijk en zakelijke leiderschapsprogramma

MODULE BEWUSTZIJN

– Voor een meer zicht en grip op je gedrag- en communicatiepatronen –

– Klik op de video voor toelichting op deze les (x.xx) –

In deze module: Ontdek en concretiseer jouw uitdaging – Vergroot de basis van je leiderschap – Zicht op je communicatiegedrag – Jouw beschermingsmechanismen – Jouw relatiedynamieken ontrafelen

 

REIZEN IN JEZELF – BASIS

Persoonlijk en zakelijke leiderschapsprogramma

Doelgroep:
Voor mensen die het gedrag- en communicatie van zichzelf en van anderen beter willen begrijpen. En die rustiger, krachtiger, effectiever en vrijer willen communiceren, gedragen en handelen.

‘Reizen in jezelf’ – Basis

Module 1: Bewustzijn

Groepstraining of 1-op-1 programma

10 weken

Training- en coachingsessies

Toegang tot digitale leeromgeving

€ 1.250,- (excl. btw) voor groepstraining

€ 2.250,- (excl. btw) voor 1-op-1 begeleiding

Je begeleider:
Norbert Koopen

OPBOUW MODULE BEWUSTZIJN

BASIS – MODULE 1

WEKELIJKS AANGEREIKT LESMATERIAAL

Elke vrijdagochtend ontvang je een korte e-mail met 3 persoonlijke video’s waarin het thema van de week wordt toegelicht en uitgelegd. Allereerst ontvang je een video met theorie over het thema. In deze module is deze theorie vooral gericht op hoe communicatie en gedrag in zijn algemeenheid en specifiek bij jou werkt. Aan de hand van theorie, beschrijvingen van beschermingsmechanismen, isoleerstijlen en relatiedynamieken krijg je meer zicht op je gedrag en je communicatie. In de tweede video krijg je vervolgens context bij de opdracht voor de desbetreffende week. En als laatste ontvang je een video met praktijkvoorbeelden. Deze voorbeelden plaatsen de theorie en opdracht in context waardoor je met een breder perspectief naar communicatie en gedrag gaat kijken.  

TOEGANG TOT BESLOTEN DIGITALE LEEROMGEVING

Elke twee weken krijg je toegang tot een specifiek gedeelte van de besloten leeromgeving waarin je de theorie nog een keer kunt nalezen. Tevens ontvang je daarbij een set van vragen, oefeningen en opdrachten. Met behulp van deze informatie ontrafel je jezelf en ga je allerlei soorten gedrag steeds beter begrijpen En dat doe je door de aangedragen informatie in de vorm van praktische en concrete opdrachten in je dagelijks handelen – in de ontmoeting met ‘de ander’ – mee te nemen. Want in de praktijk wordt het meeste ervaren en geleerd. Je hebt alleen de juiste informatie nodig om meer bewustzijn te verkrijgen. 

EXTRA VERDIEPING

In de week daarna ontvang je extra verdiepende informatie over het aangereikte thema door middel van korte krachtige podcast en visualisaties (13). Het geleerde van de week daarvoor wordt verdiept door focus te leggen om het geleerde beter te voelen. De oosters filosoof Lao Tse zei zo mooi: “Als je het me vertelt dan waait het door me heen, als je me het laat zien dan weet ik het morgen nog, maar als je het me laat voelen dan weet ik het de rest van mijn leven.” De podcasts en visualisaties in dit gedeelte van de training zijn gericht om de verbinding tussen je gedachten, je emoties en je lichaam op een krachtige manier te ervaren. Je komt in contact met ‘de ander’ beter en meer in verbinding met je lichaam.

FACULTATIEVE VERDIEPING

In deze tweede week krijg je ook inspiratie. Het zijn films (3), documentaires (6), korte video’s (8), boeken (5) en artikelen (2) die vanuit een andere hoek perspectief geven op gedrag,  communicatie en relatiedynamieken. Tevens wordt er aandacht besteed aan de kracht van rust, stilte, bewegen en natuur. Onderwerpen en trainingsmethoden die in deze module en later in het programma worden gebruikt en/of gestimuleerd.

PERSOONLIJKE COACHING

Eens in de twee weken is er persoonlijke coaching waar het thema van de week nogmaals wordt samengevat, je je ervaringen uit je dagelijks handelen kunt delen en je persoonlijk wordt gecoacht. Je krijgt daarmee beter perspectief op wat dit thema voor jou en jouw doelstellingen betekent. 

5 THEMA’S IN 10 WEKEN

Op deze manier worden er in 10 weken 5 thema’s behandeld: jouw leerdoelstelling (concretiseren en in perspectief), aandacht en verwondering, je communicatie en je gedrag, je relatiedynamieken (hiërarchische relaties, je gedrag in de groep en de liefdesrelatie) en je beschermingsmechanismen. Bovendien wordt er een eerste grote stap tussen je gedrag en de relatie met jouw geschiedenis gezet. Je krijgt een eerste besef hoe in het hier en nu een scala van ervaringen uit je verleden in je gedrag en communicatie verscholen en opgesloten zitten. Het vormt de basis voor de vervolgmodule over bezinning en betekenis in dit persoonlijk en zakelijk leiderschapsprogramma. 

PLAN DIRECT EEN VRIJBLIJVEND INTAKEGESPREK

ONTDEK DE LESSEN

Voor een gedetailleerd zicht op de inhoud

Zingeving - Transitiecirkel - Contactcirkel

Ik heb een vraag over het leiderschapsprogramma

Vul je e-mailadres in en er wordt contact met je opgenomen.

Wat zit er in dit programma?

Deelnemers geven het leiderschapsprogramma een 4.7 uit 5    ★★★★★

 • 39 delen in 3 blokken – 10 wk, 12 wk en 17 wk
 • 18 coachingsessies – Verdieping | online, fysiek, groep of 1-op-1
 • Online coaching terugkijken – Desktop, mobiele telefoon, tablet en tv
 • 38 persoonlijke e-mails – Krachtige instructie
 • 50+ videolessen – Training, leren, oefenen en praktijkcases (5u.23)
 • 150+ lespagina’s – Achtergrond, theorie, leren en opdrachten (10u.23)
 • 75+ visualisaties (op maat) – Facultatieve verdieping (10u.25)
 • 650+ vragen en oefeningen – Verdieping en oefenen in dagelijks leven
 • 25+ films, docu’s en video’s – Facultatieve inspiratie voor verdieping
 • 15+ boeken en artikelen – Facultatieve inspiratie voor verdieping
 • Lesmateriaal na training beschikbaar – 1 jaar