‘REIZEN IN JEZELF’

Persoonlijk en zakelijke leiderschapsprogramma

– Voor meer rust, kracht, vrijheid, plezier en betekenis in je dagelijks handelen –

– Klik op de video voor toelichting op deze les (x.xx) –

“Start close in,
don’t take the second step
or the third,
start with the first thing
close in,
the step you don’t want to take”

 

REIZEN IN JEZELF – TOTAAL

Persoonlijk en zakelijke leiderschapsprogramma

Doelgroep:
Voor mensen die hun gedrag en communicatie beter willen begrijpen en een stevige stap in hun persoonlijke ontwikkeling willen maken door op een krachtige manier naar de oorsprong van hun gedragspatronen te kijken. Om vervolgens meer rust, kracht, vrijheid, plezier en betekenis in hun dagelijks handelen te vinden.

‘Reizen in jezelf’ – Totaal

Module 1, 2 en 3 – Modules zijn ook los van elkaar te volgen

Groepstraining of 1-op-1 programma

39 weken

Training- en coachingsessies

Toegang tot digitale leeromgeving

€ 3.900,- (excl. btw) voor groepstraining *

€ 7.900,- (excl. btw) voor 1-op-1 begeleiding *

* Inclusief pakketkorting van € 1.350 voor het volgen van alle modules

Je begeleider:
Norbert Koopen

WERKWIJZEN EN METHODEN

ZICHT OP DE LEERSTROMINGEN

Een opleiding of programma staat altijd op de schouders van het gedachtegoed van verschillende stromingen, theorieën, modellen, ervaringen en denk- en werkwijzen. Naast een cognitieve stroming – die we in de westerse wereld zo goed kennen en die je laat begrijpen wat je in het moment kunt doen – , is in dit programma expliciet ervoor gekozen om meer bewustzijn op je gevoel en je lichaam te krijgen. Want als je goed kunt voelen, ontstaat pas de ruimte voor een duurzame verandering in je gedrag, je communicatie, je leiderschap en je persoonlijke ontwikkeling. En vind je makkelijker plezier en betekenis.

“Vertel me iets en het waait door me heen.
Laat het me zien en ik weet het morgen nog.
Laat het me voelen en ik weet het mijn hele leven.”

Laozi (ook bekend als Lao Tse en Lao Tzu) en in het Chinees: 老子.

ONTWIKKELINGSPSYCHOLOGIE

Ontwikkelingspsychologische modellen en theorieën in de geest van onder andere John Bowlby, Carl Jung, Erik Erikson, Margaret Mahler, Wilhelm Reich en worden op praktische wijze gebruikt om je eigen communicatie, gedrag en ontwikkeling beter te duiden.

TRANSACTIONELE ANALYSE (TA)

Transactionele analyse is een door Eric Berne ontwikkelde cognitieve methode ontwikkeld waarmee je op een vrij eenvoudige wijze, structuur kunt krijgen in je communicatie en je gedragingen en de oorsprong daarvan.

SYSTEMISCH GEDACHTEGOED

Systemisch werken is een werkwijze die een systeem en omgevingsstructuur als uitgangspunt neemt voor de ontwikkeling van je gedrag en communicatie. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Virginia Satir, John Bowlby en Bert Hellinger. In dit programma wordt grote aandacht aan je familie besteed en de gevolgen daarvan op je gedrag. Je zult merken dat er krachtige verbanden zijn tussen je verleden – het gedrag dat je vanuit je systeem van herkomst (veelal je familie) ontwikkelde – en jouw gedrag in systemen in het hier en nu zoals met je gezin, vrienden, je directe collega’s en je leidinggevende.

NEURO LINGUÏSTISCH PROGRAMEREN (NLP)

Neuro Linguïstisch Programmeren is een in de jaren 70 ontwikkelde methode door John Grinder, Richard Bandler en Frank Pucelikv ontwikkelde methode voor training, coaching en communicatie- en gedragsontwikkeling. Later is dat doorontwikkeld. Een bekende trainer die deze techniek nu gebruikt is Tony Robbins. Door de praktische, gestructureerde en modelmatige manier van werken, is het uitermate geschikt om nieuwe gedrags-, communicatieroutines te ontwikkelen.

DIVERSE MODELLEN EN THEORIEËN

Naast bovenstaande methoden en stromingen wordt er een keur aan theorieën en modellen op praktische wijze gebruikt en toegepast. Illustratieve voorbeelden zijn het denken over logische niveaus en de gevolgen voor een ontwikkelingsvraagstuk van Gregory Bateson. De gedachte van Viktor Frankl over de zin van het bestaan en betekenis – hij tekende zijn ervaringen uit de Tweede Wereldoorlog en Auschwitz op in ‘Man’s Search For Meaning’. De theorie over het gebruik – in coaching en training – van polariteiten in ontwikkelings- en betekenisvraagstukken door Erik Erikson. En bijvoorbeeld de wetten van transformeren van o.a. Joseph Campell en zijn ontdekking van ‘The Hero’s Journey’.

BOEDDHISTISCHE EN TAOÏSTISCHE PRINCIPES

In de westers wereld zijn we vooral in ons dagelijks handelen cognitief en mentaal georiënteerd. De magie van onze krachtige verbeelding – door onze overmatige en compulsieve manier van denken – is hier sterk aanwezig en wordt constant beïnvloed door de ontelbare boodschappen, tekens en signalen die je elke dag op je krijgt afgevuurd. Principes uit het boeddhisme en taoïsme laten je meer in je lichaam landen waardoor je meer bewustzijn op je gevoel en je lichaam krijgt. Een nieuwe weg opent zich dan op een meer natuurlijke manier.

VISUALISATIE EN TRANCE

Visualisatie en meditatie worden in dit programma op uiteenlopende manieren gebruikt. Je kunt met een visualisatie onderzoeken, bewustzijn vergroten, leren en ontwikkelen. Het belangrijkste echter is dat is dat je door visualisaties – naast het cognitieve – het te leren en te ontwikkelen potentieel vooral in je lichaam voelt. Het zorgt dat iets ‘landt’, ‘wortelt’ en ‘vaste grond’ krijgt. Het integreert daarmee je inzichten op een meer holistische manier. Tevens krijgt je verborgen potentieel de kans om op een betere manier in gedrags- en communicatieroutines te worden opgenomen waardoor je leiderschapskwaliteiten en authentieke manier van gedragen een krachtige impuls krijgen.

NATUUR

Natuur is een plek waar je tot rust en tot stilstand kan komen. Waar je uit de waan van de dag stapt – als je daar even de tijd voor neemt – en je echt even stil kunt worden. En dat is een groot goed in onze hedendaagse maatschappij dat we niet zo vaak tegenkomen. Je wordt in dit programma vaak uitgenodigd en uitgedaagd om met een vraag of een opdracht de natuur op te zoeken. Om stil te worden, te rusten, te beseffen en misschien wel iets nieuws tot je te laten komen in plaats van te gaan zoeken. De natuur is zo heilzaam.

WANDELEN

Bewegen is cruciaal. Naast het feit dat je wordt gestimuleerd om te sporten en te bewegen en jezelf van alle indrukken van de dag of week te ‘ontladen’, nodigt het programma je uit om regelmatig met vragen en opdrachten te gaan wandelen. Wandelen heeft een sterk effect en krachtige werking op je lichaam en je geest. We zijn gemaakt om te wandelen. Doordat je hele lichaam in beweging is, neemt je hersenactiviteit toe waardoor er een verruiming van je bewustzijn ontstaat. Dat leidt – is de ervaring – veelal tot nieuwe en krachtige inzichten.

VERHALEN

Verhalen kunnen een andere kijk op jouw situatie en leven geven. Door de inzichten uit een andere wereld op je eigen wereld toe te passen, kun je nieuwe inzichten opdoen. In het programma wordt per – in de vorm van films, docu’s, boeken, artikelen en korte video’s – les themagerichte inspiratie aangeboden die jou verder kunnen helpen.

EXPERIMENTEREN EN DOEN

Het aanreiken van een – mogelijk – antwoord, brengt je meestal niet veel verder. Je bent zelf de beste gids bent om je eigen pad te lopen. De juiste vraag, oefening of opdracht helpt je vaak wel verder. Je gaat op zoek naar jouw verhaal, wat jij doet en wat jou op dat moment – met op dat moment heersende bewustzijn – het beste past. Een scala aan vragen en oefeningen – die je helpen om fasegewijs in jezelf af te dalen – zorgen ervoor dat je de stap zet die nu voor jou ertoe doet. En dat doe je in je eentje, met de coach of met – één van – de deelnemers van je opleidingsgroep.

COACHING

Coaching wordt in dit programma op verschillende manieren aangeboden.

Groep
Als je het groepsprogramma volgt, heb je in een kleine vaste groep van maximaal acht deelnemers tweewekelijks online coaching. Deze coaching wordt opgenomen zodat je die kunt terugkijken als je het hebt gemist. Deelnemers gebruiken het ook om hun eigen gedrag tijdens een coaching te observeren, om de aangereikte stof nog een keer te herhalen of om zaken en onderwerpen te zien die ze hebben gemist. Aan het eind van de module krijg je als groep een integrerende en afsluitende dag op locatie om het geleerde en nog te leren onderdelen verder te integreren, te verdiepen, te oogsten en om een blik vooruit te werpen.

Persoonlijk traject
Als je het 1-op-1-programma volgt, heb je online en fysieke coaching aangevuld met uitgebreide analyse- en expertverslagen. Het is nog meer op maat gesneden met een nog krachtigere sturing waardoor je veelal minder tijd aan het programma hoeft te besteden.

De coaching is bedoeld om met behulp van de aangereikte informatie jouw ervaringen verder te verdiepen, nieuwe perspectieven aan te reiken en nieuwe inzichten op te doen.

PLAN DIRECT EEN VRIJBLIJVEND INTAKEGESPREK

NAAR DE INHOUD VAN DE MODULES

Voor een gedetailleerd zicht op het programma en de lessen

Ik heb een vraag over het leiderschapsprogramma

Vul je e-mailadres in en er wordt contact met je opgenomen.

Wat zit er in dit programma?

Deelnemers geven het leiderschapsprogramma een 4.7 uit 5    ★★★★★

 • 39 delen in 3 blokken – 10 wk, 12 wk en 17 wk
 • 18 coachingsessies – Verdieping | online, fysiek, groep of 1-op-1
 • Online coaching terugkijken – Desktop, mobiele telefoon, tablet en tv
 • 38 persoonlijke e-mails – Krachtige instructie
 • 50+ videolessen – Training, leren, oefenen en praktijkcases (5u.23)
 • 150+ lespagina’s – Achtergrond, theorie, leren en opdrachten (10u.23)
 • 75+ visualisaties (op maat) – Facultatieve verdieping (10u.25)
 • 650+ vragen en oefeningen – Verdieping en oefenen in dagelijks leven
 • 25+ films, docu’s en video’s – Facultatieve inspiratie voor verdieping
 • 15+ boeken en artikelen – Facultatieve inspiratie voor verdieping
 • Lesmateriaal na training beschikbaar – 1 jaar