‘REIZEN IN JEZELF’

Persoonlijk en zakelijk ontwikkelingsprogramma

Voor meer rust, vrijheid en voldoening in je dagelijks handelen

Persoonlijk en zakelijk leiderschapsprogramma 'Reizen in jezelf'

“Don’t take the second step
or the third,
start with the first thing,
the step you don’t want to take”

OVER DIT PROGRAMMA

Doelgroep:
Voor professionals die hun gedrag en communicatie beter willen begrijpen en een stevige stap in hun persoonlijke en zakelijke ontwikkeling willen zetten. Om vervolgens meer rust, vrijheid en voldoening in hun dagelijks handelen te ervaren.

Ontwikkelingsprogramma ‘Reizen in jezelf’

Module 1, 2 en 3 (modules kunnen los worden gevolgd)

13-9-2024 – 17-6-2025 (met kerststop)

15 coachingssessies en 3 trainingsdagen

6 – 10 deelnemers

Lesmateriaal, coaching en trainingsdagen

Toegang tot digitale leeromgeving

€ 3.900,- (excl. btw)

Trainer:
Norbert Koopen

 • Online lessen

  39x

  Begeleiding van verplicht en facultatief lesmateriaal.

 • 15 thema’s

  2 - 6 wk

  15 verschillende thema’s voor je persoonlijke en zakelijke ontwikkeling

 • Coaching

  15x

  Training, begeleiding, focus en verdieping.

 • Trainingsdagen

  3x

  Een op maat gemaakte training om het geleerde optimaal te integreren.

 • Zelfstudie

  Minimaal 1u.00 per wk

  De gemiddelde minimale tijd die je aan het programma dient te besteden.

INHOUD

Zicht op programma en leermiddelen

Het programma is gericht om de lerende ervaring in je dagelijks handelen optimaal te ondersteunen door in fases en stapsgewijs je modellen en eenvoudige en praktische informatie over je gedrag te geven. En je daar vervolgens intensief op te coachen en trainen. Succesvol trainen, coachen en leren gaat niet alleen over inzichten opdoen, maar ze vooral in je dagelijks handelen te integreren. In dit programma wordt extra aandacht besteed om je inzichten in de praktijk tot volle wasdom te laten komen.

GEDIFFERENTIEERDE INFORMATIE VOOR DIVERSE LEERSTIJLEN

Elke twee weken wordt op een laagdrempelige manier een thema behandeld. Het is een combinatie van het stapsgewijs aanreiken van gedifferentieerde informatie die is gericht op de verschillende leerstijlen, vragen, oefeningen en opdrachten.

MEER BEWUST OP PERSOONLIJK EN ZAKELIJK VLAK

Je krijgt daardoor langzaam meer bewustzijn in je werkzame en privéleven Je leert jezelf in verschillende ontmoetingen en situaties goed kennen. Je begrijpt beter hoe, wat en waarom je dingen in het moment juist op die manier doet. Je ziet hoe je gedachten en je lichaam met elkaar is verbonden. En welke gedachten en gevoelens ten grondslag aan je gedrag liggen.

METEEN IN DE PRAKTIJK TOEPASSEN EN TOT WASDOM LATEN KOMEN

Het krachtige van het programma is dat je de aangereikte stof meteen in je dagelijks handelen integreert waardoor je leerdoelstellingen sneller en effectiever realiseert. Na het verkrijgen van meer bewustzijn in je gedrag en je communicatie, ga je experimenteren en kleine nieuwe stappen zetten waardoor je koers duidelijker wordt. Om vervolgens steeds grotere stappen te nemen. Het grote wordt namelijk in het kleine geleerd.

TWEEWEKELIJKSE COACHING- EN TRAININGSSESSIES

In een tweewekelijkse bijeenkomsten wordt de stof in een kleine online groep professionals samengevat en kun je je opgedane ervaringen delen, vragen stellen en word je op de aangereikte thema’s en ervaringen gecoacht. Duurzaam leren, gaat met vallen en opstaan. Het is fijn om op een laagdrempelige wijze met gelijkgestemden meer ruimte en richting aan je inzichten en ervaringen te geven. Het is een efficiënte en effectieve manier die je makkelijk in je wekelijkse routine kunt integreren.

OP MAAT GEMAAKTE AFSLUITENDE TRAININGSDAGEN

Aan het eind van elke module wordt in een afsluitende trainingsdag het geleerde verder verdiept en geïntegreerd. In een op maat gemaakte training – aan de hand van de thema’s in de groep – word je op deze dag nogmaals uitgedaagd om nog meer bewustzijn te krijgen en nieuwe stappen te zetten. Tevens werp je meteen weer een blik vooruit. Wat wordt mijn richting? Welke gevolgen heeft dit voor mijn persoonlijke en werkzame leven?

VOLGEN VAN EEN MODULE OF HET GEHELE PROGRAMMA

Het leiderschapsprogramma is een stappenplan bestaande uit 3 modules die afzonderlijk van elkaar kunnen worden gevolgd en in totaal 9 maanden duurt. In 39 lessen, 15 twee-wekelijkse coachingssessies en 3 trainingsdagen. wordt de stof dus verder verdiept en duurzaam geïntegreerd. Deze modules kunnen in kleine persoonlijke groepen (6 – 10 deelnemers) of individueel worden gevolgd.

ESSENTIE OF UITGEBREID?

Het programma is rijk, divers en breed. In de waan van de dag is het soms een uitdaging om balans tussen je verantwoordelijkheden en het programma te vinden. Om daar wat rust in te geven, ontvang je elke vrijdag een e-mail met instructie waarin wordt aangegeven wat voor die week essentiële informatie is. Gemiddeld ben je minimaal 1 uur per week – naast de tweewekelijkse coaching en training – met het programma bezig. Door via oefeningen anders te leren kijken, leer je vooral in de dagelijkse praktijk.

EFFECT VAN HET PROGRAMMA

De ervaring leert dat mensen het effect van het programma snel merken waardoor ze meer tijd aan de lessen besteden. Er is veel facultatieve content en inspiratie je inzichten en ervaringen verder te verdiepen. En hoe meer tijd je besteedt, hoe krachtiger de resultaten zijn. Om het materiaal optimaal te benutten, blijft de content van het programma een jaar na de training en coaching beschikbaar.

PLAN DIRECT EEN VRIJBLIJVEND INTAKEGESPREK

DE MODULES EN DE THEMA’S

Bekijk de inhoud van elke module en de lijn van het programma

BASISMODULE ‘BEWUSTZIJN’

Lessen module bewustzijn leiderschapsprogramma

VERVOLGMODULE ‘BEZINNING’

Lessen module bezinning leiderschapsprogramma

GEVORDERDE MODULE ‘BETEKENIS’

Lessen module betekenis leiderschapsprogramma