‘REIZEN IN JEZELF’

Persoonlijk en zakelijke leiderschapsprogramma

– Voor meer rust, kracht, vrijheid, plezier en betekenis in je dagelijks handelen –

– Klik op de video voor toelichting op deze les (x.xx) –

“Start close in,
don’t take the second step
or the third,
start with the first thing
close in,
the step you don’t want to take”

 

REIZEN IN JEZELF – TOTAAL

Persoonlijk en zakelijke leiderschapsprogramma

Doelgroep:
Voor mensen die hun gedrag en communicatie beter willen begrijpen en een stevige stap in hun persoonlijke ontwikkeling willen maken door op een krachtige manier naar de oorsprong van hun gedragspatronen te kijken. Om vervolgens meer rust, kracht, vrijheid, plezier en betekenis in hun dagelijks handelen te vinden.

‘Reizen in jezelf’ – Totaal

Module 1, 2 en 3 – Modules zijn ook los van elkaar te volgen

Groepstraining of 1-op-1 programma

39 weken

Training- en coachingsessies

Toegang tot digitale leeromgeving

€ 3.900,- (excl. btw) voor groepstraining *

€ 7.900,- (excl. btw) voor 1-op-1 begeleiding *

* Inclusief pakketkorting van € 1.350 voor het volgen van alle modules

Je begeleider:
Norbert Koopen

HET PROGRAMMA

ZICHT OP INHOUD EN DE LEERMIDDELEN

Het programma – met zijn content en coaching – is gericht om de lerende ervaring in je dagelijks handelen en leven optimaal te ondersteunen door fase- en stapsgewijs – conform de metaforische leerlijn – je model en essentiële informatie voor je communicatie, je gedrag en je persoonlijk leiderschap te geven. Om vervolgens gelijk te oefenen en te experimenteren in je dagelijks leven. Succesvol trainen, coachen en leren gaat niet alleen over inzichten opdoen, maar ze vooral te integreren in je dagelijks handelen. In dit programma wordt dan ook extra nadruk gelegd om je inzichten in de praktijk tot volle wasdom te laten komen.

GEDIFFERENTIEERDE INFORMATIE VOOR DIVERSE LEERSTIJLEN

Elke twee weken wordt op een laagdrempelige manier een thema behandeld. Het is een combinatie van het stapsgewijs aanreiken van gedifferentieerde informatie – die is gericht op de verschillende leerstijlen (kijken, luisteren, lezen, stil zijn, doen, oefenen en bewegen) – en vragen, oefeningen en opdrachten.

MEER BEWUST OP PERSOONLIJK EN ZAKELIJK VLAK

Je krijgt daardoor langzaam meer bewustzijn in je privé, werkzame en zakelijk leven. Je leert jezelf in verschillende ontmoetingen, situaties en contexten beter kennen en begrijpen. Je begrijpt beter hoe, wat en waarom je dingen in het moment op juist die manier doet. Je leert jezelf – doordat je meer bewust van je gedachten, je emoties, je lichaam en je gedrag – op een fijnmaziger manier kennen.

METEEN IN DE PRAKTIJK TOEPASSEN EN TOT WASDOM LATEN KOMEN

Het krachtige van het programma is dat je de aangereikte stof meteen in je dagelijks handelen integreert waardoor het sneller tot wasdom komt. Na het verkrijgen van meer bewustzijn in je gedrag en je communicatie, word je uitgedaagd om het meteen in de praktijk toe te passen. Je gaat experimenteren en kleine – nieuwe – stappen zetten waardoor je koers duidelijker wordt en je pad langzaam verandert. Om vervolgens steeds grotere stappen te nemen. Het grote wordt namelijk in het kleine geleerd.

TWEE WEKELIJKSE COACHING- EN TRAININGSSESSIES

In twee wekelijkse online of fysieke coachingsessies word de stof in kleine groepen of in 1-op-1 sessies samengevat en kun je je opgedane ervaringen delen, vragen stellen en word je op de aangereikte thema’s en ervaringen gecoacht. Om zo meer ruimte en richting aan je inzichten en ervaringen te geven. Want het oefenen en integreren op een duurzame manier gaat met vallen en opstaan.

AFSLUITENDE TRAININGS-, COACHING- EN INTEGRATIEDAG

Aan het eind van elke module wordt in een afsluitende trainingsdag het geleerde verder verdiept en geïntegreerd. In een op maat gemaakte training – aan de hand van de thema’s die in de groep en bij de verschillende deelnemers leven – word je op deze dag nogmaals in de groep uitgedaagd om nog meer bewustzijn te krijgen en nieuwe stappen te zetten. Tevens werp je hier een blik vooruit. Wat wordt mijn richting? Welke gevolgen heeft dit voor mijn persoonlijke en werkzame leven? Hoe verandert mijn pad?

VOLGEN VAN EEN MODULE OF HET GEHELE PROGRAMMA

En we gebruiken daarvoor in 39 weken 3 modules die verdeelt zijn in 15 lessen en talloze thema’s op het gebied van communicatie, gedrag, leiderschap en betekenis. In 16 coachingsessies en 3 integratiedagen wordt de stof dus verder verdiept en duurzaam geïntegreerd. Deze modules – ‘Bewustzijn’ (10 weken), ‘Bezinning’ (12 weken) en ‘Betekenis’ (17 weken) – kunnen afzonderlijk in kleine persoonlijke groepen (maximaal 8 deelnemers) of 1-op-1 worden gevolgd. De vervolgmodule ‘Bezinning’ en de gevorderde module ‘Betekenis’ kunnen – na een het volgen van de module ‘Bewustzijn’ – ook op een leiderschapsreis worden gevolgd.

ESSENTIE OF UITGEBREID?

Het programma is rijk, diver, lang en groot. In de waan van de dag is het soms een uitdaging om een balans te vinden tussen alle andere zaken die spelen en het programma. De deelnemers voelen vaak een drang om alles tot zich te nemen, maar hebben ook nog de verantwoordelijkheid voor persoonlijke en zakelijke routines en uitdagingen. Om daar wat rust in te geven, ontvang je elke vrijdag een e-mail met instructie waarin wordt aangegeven wat voor die week essentiële informatie is. Meestal ben je daar tussen 60 en 90 minuten mee bezig om het vervolgens te gaan toepassen. Zo leer je vooral in het moment door anders te leren kijken door te oefenen. Het integreert daardoor ook beter in je bestaande communicatie- en gedragspatronen. Je kiest nieuwe manieren van communicatie, gedragingen, leiderschap en betekenis. Daarnaast krijg je uitgebreid de ruimte om je inzichten en ervaringen door facultatieve content en inspiratie verder te verdiepen.

BESCHIKBAARHEID EN EFFECT VAN HET PROGRAMMA

De ervaring leert dat mensen snel het effect van het programma merken waardoor ze meer tijd aan de lessen besteden. En hoe meer tijd je besteedt, hoe krachtiger de resultaten zijn. Om het materiaal optimaal te benutten, blijft de content van het programma na de training en coaching beschikbaar. Je kunt daarmee terugvallen op de aangereikte informatie (theorie, modellen, video, visualisatie), vragen en oefeningen en eventueel de facultatieve inspiratie in de vorm van podcasts, boeken, films, documentaires en artikelen.

DE HOOFDTHEMA’S VAN HET PROGRAMMA

De hoofdthema’s van het programma die minimaal 2 en maximaal 6 weken duren zijn:

BASISMODULE ‘BEWUSTZIJN’

VERVOLGMODULE ‘BEZINNING’

GEVORDERDE MODULE ‘BETEKENIS’

PLAN DIRECT EEN VRIJBLIJVEND INTAKEGESPREK

NAAR DE INHOUD VAN DE MODULES

Voor een gedetailleerd zicht op het programma en de lessen

Ik heb een vraag over het leiderschapsprogramma

Vul je e-mailadres in en er wordt contact met je opgenomen.

Wat zit er in dit programma?

Deelnemers geven het leiderschapsprogramma een 4.7 uit 5    ★★★★★

 • 39 delen in 3 blokken – 10 wk, 12 wk en 17 wk
 • 18 coachingsessies – Verdieping | online, fysiek, groep of 1-op-1
 • Online coaching terugkijken – Desktop, mobiele telefoon, tablet en tv
 • 38 persoonlijke e-mails – Krachtige instructie
 • 50+ videolessen – Training, leren, oefenen en praktijkcases (5u.23)
 • 150+ lespagina’s – Achtergrond, theorie, leren en opdrachten (10u.23)
 • 75+ visualisaties (op maat) – Facultatieve verdieping (10u.25)
 • 650+ vragen en oefeningen – Verdieping en oefenen in dagelijks leven
 • 25+ films, docu’s en video’s – Facultatieve inspiratie voor verdieping
 • 15+ boeken en artikelen – Facultatieve inspiratie voor verdieping
 • Lesmateriaal na training beschikbaar – 1 jaar