‘REIZEN IN JEZELF’

Persoonlijk en zakelijke leiderschapsprogramma

– Voor meer rust, kracht, vrijheid, plezier en betekenis in je dagelijks handelen –

– Klik op de video voor toelichting op deze les (x.xx) –

“Start close in,
don’t take the second step
or the third,
start with the first thing
close in,
the step you don’t want to take”

 

REIZEN IN JEZELF – TOTAAL

Persoonlijk en zakelijke leiderschapsprogramma

Doelgroep:
Voor mensen die hun gedrag en communicatie beter willen begrijpen en een stevige stap in hun persoonlijke ontwikkeling willen maken door op een krachtige manier naar de oorsprong van hun gedragspatronen te kijken. Om vervolgens meer rust, kracht, vrijheid, plezier en betekenis in hun dagelijks handelen te vinden.

‘Reizen in jezelf’ – Totaal

Module 1, 2 en 3 – Modules zijn ook los van elkaar te volgen

Groepstraining of 1-op-1 programma

39 weken

Training- en coachingsessies

Toegang tot digitale leeromgeving

€ 3.900,- (excl. btw) voor groepstraining *

€ 7.900,- (excl. btw) voor 1-op-1 begeleiding *

* Inclusief pakketkorting van € 1.350 voor het volgen van alle modules

Je begeleider:
Norbert Koopen

DIGITALE LEEROMGEVING

ZICHT OP DE LEERMIDDELEN

In dit persoonlijke en zakelijke ontwikkelingsprogramma krijg je toegang tot de digitale leeromgeving van KoopenBakker. Je lerend vermogen op je gedrag, je communicatie, je leiderschap en dat wat jou betekenis geeft wordt met behulp van 3 modules, bestaande uit theorieën, modellen, video’s en visualisaties, in fases en stapsgewijs vergroot. Op een overzichtelijke en laagdrempelige wijze krijg je elke week brokjes informatie, vragen, oefeningen, opdrachten en inspiratie aangereikt om – aan de hand van de leerlijn – een bewuste ‘reis in jezelf’ te maken. Je bent op zoek naar meer rust, kracht, vrijheid, plezier en betekenis in je dagelijks handelen.

Het programma is uit het online aanreiken van informatie opgebouwd om die vervolgens in je dagelijks handelen toe te passen. Naast het op een praktische manier leren door het toepassen van verschillende theorieën en (ontwikkelings)psychologische modellen, is er veel ruimte voor reflectie en oefeningen. Tevens krijg je toegang tot facultatieve themagerichte inspiratie in de vorm van films, documentaires, korte video’s, podcasts, boeken en artikelen zodat je via een andere en misschien wel een vernieuwde blik naar jezelf kunt kijken.

Digitale leeromgeving – theorie, modellen, vragen en oefeningen

De omgeving bestaat uit theorie, (ontwikkelings)psychologische modellen, visualisaties, inspiratie, vragen, opdrachten en oefeningen. De informatie wordt elke week fasegewijs ontsloten via een persoonlijke e-mail waarin je begeleiding en instructie krijgt. Alles is erop gericht om jouw leren in je dagelijks handelen op een overzichtelijke manier te faciliteren. Om in je dagelijks leven meer plezier en betekenis – in contact met anderen en je omgeving – te vinden

Leerlijn – Fase- en stapsgewijs leren

Het ontwikkelen van gedrag en communicatie, en het vergroten van leiderschapskwaliteiten doe je veelal vanuit een onbewuste beweging naar een bewuste beweging. Je maakt daarin een reis van onbekwaam naar bekwaam. Deze reis gaat in acht stappen van onbewust onbekwaam naar bewust onbekwaam, naar bewust bekwaam en uiteindelijk naar onbewust bekwaam. Het leerprogramma volgt op nauwgezette wijze deze stappen zodat je een overzichtelijke reis in jezelf maakt. Bekijk – via de menubalk – de metaforische leerlijn en de onderliggende stappen – in de vorm van gedachten, emoties en effecten op je lichaam – om gedurende de verschillende modules meer zicht te krijgen op je leerproces.

E-mail – Wekelijkse instructie en begeleiding

Elke vrijdagochtend ontvang je een e-mail met de informatie voor die week. De ene week betreft het video’s en toegang tot de digitale leeromgeving. De week erna ontvang je visualisatie en inspiratie om het geleerde te verdiepen.

Video’s – Inleiding trainingsthema, opdrachten en toelichting praktijkcases

Bij elk thema ontvang je minimaal drie persoonlijke video’s waarin aan de hand van de theorie en modellen het thema van de week kort wordt uitgelegd. Daarnaast is er een video die de opdracht van die betreffende week uitlegt. Elke opdracht wordt met een verhaal, essay of gedicht geïntroduceerd om meer context bij die uitdaging van die betreffende week te krijgen. In de derde video krijg je cases uit de praktijk voorgeschoteld. Aan de hand van verhalen van anderen krijg je meer zicht, bewustzijn en context bij het thema van die betreffende week waardoor je eigen behoefte en uitdaging beter kunt duiden en er meer focus ontstaat. Daarnaast is er nog een scala aan video’s om speciale thema’s en visies wat verder uit te diepen en toe te lichten.

Visualisatie – Vinden, zoeken en het te leren verbeelden, voelen en realiseren

Visualisatie is een krachtig middel om jezelf te onderzoeken, te leren en te ontwikkelen. Je kunt bijvoorbeeld in een ontmoeting of ervaring uit een recente maar ook ver verleden duiken om die vervolgens te onderzoeken. Verscheidene visualisaties nemen je letterlijk mee op avontuur door je geschiedenis en zorgen ervoor dat je bij onverwachte en soms zelfs verstopte herinneringen komt die je nu iets willen vertellen en je allerlei inzichten kunnen geven. En visualisaties lenen zich uitstekend om nieuwe informatie aan te reiken en nieuw gedrags- en communicatiepatronen te ontwikkelen en te leren. Denk daarbij aan je omgang met obstakels, het ontwikkelen van (zelf)vertrouwen, het aanleren van nieuw gedrag, zicht op gedragsstrategieën, het vinden van betekenis.

Inspiratie – Andere kijkwijzen en verdiepende perspectieven

Je kunt met behulp van inspiratie in beelden en woorden door middel van verhalen op eenvoudige wijze in een korte tijd een andere wereld induiken. Die wereld geeft vaak een ander of nieuw perspectief. In dit programma is voor veel inspiratie gekozen – in de vorm van films, documentaires, korte video’s, podcasts, boeken en artikelen – zodat je themagericht en stapsgewijs toegang tot aansprekende verhalen hebt en je zo te helpen bij het verkrijgen van nieuwe perspectieven en inzichten. Bekijk, beluister en lees ze gedurende of eventueel later in het programma met aandacht. De ervaring leert dat het veel brengt

PLAN DIRECT EEN VRIJBLIJVEND INTAKEGESPREK

NAAR DE INHOUD VAN DE MODULES

Voor een gedetailleerd zicht op het programma en de lessen

Ik heb een vraag over het leiderschapsprogramma

Vul je e-mailadres in en er wordt contact met je opgenomen.

Wat zit er in dit programma?

Deelnemers geven het leiderschapsprogramma een 4.7 uit 5    ★★★★★

 • 39 delen in 3 blokken – 10 wk, 12 wk en 17 wk
 • 18 coachingsessies – Verdieping | online, fysiek, groep of 1-op-1
 • Online coaching terugkijken – Desktop, mobiele telefoon, tablet en tv
 • 38 persoonlijke e-mails – Krachtige instructie
 • 50+ videolessen – Training, leren, oefenen en praktijkcases (5u.23)
 • 150+ lespagina’s – Achtergrond, theorie, leren en opdrachten (10u.23)
 • 75+ visualisaties (op maat) – Facultatieve verdieping (10u.25)
 • 650+ vragen en oefeningen – Verdieping en oefenen in dagelijks leven
 • 25+ films, docu’s en video’s – Facultatieve inspiratie voor verdieping
 • 15+ boeken en artikelen – Facultatieve inspiratie voor verdieping
 • Lesmateriaal na training beschikbaar – 1 jaar