GRATIS ONTWIKKELINGSTRAINING

Persoonlijk en zakelijk ontwikkelingsprogramma

Voor meer rust, vrijheid en voldoening in je dagelijks handelen

“Er is een verschil tussen het pad kennen
en op het pad lopen.”

OVER DEZE GRATIS TRAINING

Doelgroep:
Voor professionals die hun gedrag en communicatie beter willen begrijpen en een eerste stap in hun persoonlijke en zakelijke ontwikkeling willen zetten. Om vervolgens meer rust, vrijheid en voldoening in hun dagelijks handelen te ervaren.

Persoonlijk ontwikkelingsprogramma

7 contactmomenten in 14 dagen

Lesmateriaal, opdrachten en inspiratie

Toegang tot digitale leeromgeving

Gratis

Het gratis persoonlijk ontwikkelingsprogramma van KoopenBakker voor professionals geeft je meer zicht op je communicatie en een andere kijk op je situaties, je gedrag, je relaties, je ontmoetingen en daarmee op je dagelijks handelen. En met deze vernieuwde blik op jezelf, begrijp je je eigen gedrag. Om van daaruit nieuwe stappen te zetten die jou – in contact met de ander, de groep en je omgeving – het beste passen.”

 • Online lessen

  7x

  Begeleiding van verplicht en facultatief lesmateriaal.

 • 9 thema’s

  14 dagen

  3 verschillende thema’s voor je persoonlijke ontwikkeling.

 • Inspiratie

  8x

  Artikelen,  video’s, docu’s, films en boeken

 • Opdrachten

  6x

  Opdrachten om het geleerde in de praktijk te brengen.

 • Zelfstudie

  Minimaal 15 minuten wk

  De gemiddelde minimale tijd die je aan het programma dient te besteden.

WERKWIJZEN EN METHODEN

ZICHT OP DE LEERSTROMINGEN

Een programma staat altijd op de schouders van het gedachtegoed van andere stromingen, theorieën, modellen, ervaringen en denk- en werkwijzen. Zo maakt dit programma gebruik van verschillende stromingen om een optimale lerende ervaring te krijgen.

TRANSACTIONELE ANALYSE (TA)

Transactionele analyse is een cognitieve methode ontwikkeld door Eric Berne waarmee je op een vrij eenvoudige wijze, structuur in je communicatie en je gedragingen en de oorsprong daarvan kunt krijgen.

NEURO LINGUÏSTISCH PROGRAMEREN (NLP)

Neuro linguïstisch programmeren is een in de jaren 70 door John Grinder, Richard Bandler en Frank Pucelikv ontwikkelde methode voor training, coaching en communicatie- en gedragsontwikkeling. Later is dat verder ontwikkeld. Het is – door de praktische, gestructureerde en modelmatige manier van werken – een uitermate geschikte methode om nieuwe gedrags- en communicatieroutines te ontwikkelen.

BOEDDHISTISCHE EN TAOÏSTISCHE PRINCIPES

In de westers wereld zijn we vooral in ons dagelijks handelen cognitief en mentaal georiënteerd. De magie van onze krachtige verbeelding – door onze overmatige en compulsieve manier van denken – is hier sterk aanwezig en wordt constant beïnvloed door je drukke omgeving. Principes uit het boeddhisme en taoïsme laten je in dit programma meer in je lichaam landen waardoor je meer bewustzijn op je gevoel en je lichaam krijgt. Een nieuwe weg opent zich dan op een meer natuurlijke manier.

NATUUR

Natuur is een plek waar je tot rust en tot stilstand kan komen. Waar je uit de waan van de dag stapt en je echt stil kunt worden. En dat is een groot goed in onze hedendaagse maatschappij. Je wordt in dit programma vaak uitgenodigd en uitgedaagd om met een vraag of een opdracht de natuur op te zoeken. Om stil te worden, te rusten, te beseffen en misschien wel iets nieuws tot je te laten komen in plaats van te gaan zoeken.

WANDELEN

Bewegen is een cruciaal onderdeel. Naast het feit dat je wordt gestimuleerd om te sporten en te bewegen om jezelf van alle indrukken op een dag te ‘ontladen’, nodigt het programma je uit om regelmatig met vragen en opdrachten te gaan wandelen. Wandelen heeft een een krachtig effect en sterke werking op je lichaam en je geest. We zijn gemaakt om te wandelen. Doordat je hele lichaam in beweging is, neemt je hersenactiviteit toe waardoor er een verruiming van je bewustzijn ontstaat. Dat leidt veelal tot nieuwe en krachtige inzichten is de ervaring.

VERHALEN

Verhalen kunnen een andere kijk op jouw situatie en leven geven. Door de inzichten uit een andere wereld op je eigen wereld toe te passen, kun je nieuwe inzichten opdoen. In het programma wordt per les – in de vorm van films, docu’s, boeken, artikelen en korte video’s – themagerichte inspiratie aangeboden die jou nieuwe perspectieven kunnen geven en daarmee helpen.

EXPERIMENTEREN EN DOEN

Het aanreiken van een – mogelijk – antwoord, brengt je meestal niet veel verder. Je bent zelf de beste gids bent om je eigen pad te lopen. De juiste vraag, oefening of opdracht helpt je vaak wel verder. Je gaat op zoek naar jouw verhaal, wat jij doet en wat jou op dat moment – met op dat moment heersende bewustzijn – het beste past. Een scala aan vragen en oefeningen – die je helpen om fasegewijs in jezelf af te dalen – zorgen ervoor dat je de stap zet die nu voor jou ertoe doet. En dat doe je in je eentje, met de coach of met – één van – de deelnemers van het programma.

WIL JE IETS ANDERS OF HEB JE EEN VRAAG? PLAN EEN GESPREK.