BLOG | NORBERT KOOPEN

EEN NIEUWE CYCLUS

De volgende stap wandeling - januari

7 januari 2024 – Leestijd 2 minuten

De afgelopen jaren realiseer ik me steeds meer dat de tijd waarin we ons nu bevinden een van de belangrijkste momenten van het jaar is. In de kaalheid en kou van januari en februari wordt het fundament van het jaar gelegd. En als je daar te weinig aandacht aan besteed dan heb je daar de rest van het jaar last van.

En dat gaat niet over voornemens of over persoonlijke doelen. Dat zijn elementen die verbonden zijn met ons ego of persoonlijkheidsstructuur. Het gaat over iets wat veel wezenlijker en diepgaander is.

Het gaat over een onderstroom die in het onbewuste van je leeft en waar je nog geen of onvoldoende zicht op hebt. En ja, ik weet het. Dat klinkt bijzonder vaag en zweverig. Maar ik kan er echt niets anders van maken. Zo werkt het nu eenmaal.

Het is koud en kaal. In de natuur bouwen planten, struiken en bomen onder de grond hun energie op door zich nog dieper en steviger te wortelen. Om als het straks even wat warmer wordt een optimale stroom te genereren.

En daar hoef je niets voor te doen. Het is als de inademing. We staan vlak voor een diepe inademing. Het is stil en binnen enkele momenten komt er een enorme hoeveelheid energie in ons. Elke keer gebeurt dat vanzelf en creëert het mogelijkheden en leven.

En er zit plezier en betekenis omdat met aandacht en bewustzijn te doen. Ik schrijf het wel vaker. Het maakt het leven rijker en voller.

En de vraag die je je dan nu kunt stellen is hoe die stroom zich de komende maanden gaat ontvouwen. Kun je een bron van een van die stromen vinden? En aan welke bron zou je de meeste aandacht willen besteden?

Een versie van dit blog verscheen op LinkedIn op 7 januari. Alle blogs kun je terugvinden op deze overzichtspagina.

MEER BLOGS

Zwembadetiquette

“Hem moet je er ook uit halen!”, zegt een man van middelbare leeftijd luid tegen de badjuffrouw van net 20. Ze probeert hem…

Paniek

Ik raak haar niet. Mijn woorden landen niet en glijden van haar af. Ze stapt niet in. Ik voel de paniek tijdens de training opkomen. Als je aan…

WIL JE MEER ZOALS DIT?

Meld je aan en ontvang de nieuwste inspiratie!