WORKSHOP GRENZEN

– Kennismaking –

11 februari 2020 – 18.00-22.00 – Naarden

Kosten € 39,00 (inclusief koffie, thee en maaltijd)

“Je ontmoet elkaar op de grens”

AANMELDEN

Na aanmelding ontvang je de gegevens van de locatie. Op de aanmelding zijn de Algemene Voorwaarden KoopenBakker van toepassing.

GRENZEN

Als mensen hebben we een buitengrens en een binnengrens. In de aanraking op de externe grens ervaren we fysiek contact en daar zit ook praten, zingen, non-verbale gedragingen etc. Aanraking op deze grens bevestigt ons dat we bestaan. De interne grens is verbonden is met onze kwetsbaarheden, onze emoties zoals vreugde, verdriet, pijn, angst etc. Op deze grens hebben we een sterke relatie met gevoelens aangaande ons ‘zelf’. Het gaat vooral over het ervaren van onze betekenis en waarde. Intimiteit ervaren betekent dat zowel de buiten- als de binnengrens wordt aangeraakt. Een complex veld zo mooi gevisualiseerd door de foto van het wad.

MOGELIJKE VRAGEN BIJ WORKSHOP GRENZEN

Hoe acteer jij op de grens? Hoe ga je om met je grenzen in je leven? Wanneer is er bij jou sprake van intimiteit? Wanneer laat je alleen je externe grens raken? Welke emoties en lichamelijke sensaties ervaar je als je wordt afgewezen Stel je grenzen en blijf je dan in contact? Of dissocieer je? Verdwijn je met je geest naar andere oorden? Dit zijn enkele vragen die aanbod kunnen komen.

GEWENSTE LEERERVARING

Je bewuster maken van je gedrag als je iemand ontmoet op de grens, is waar we naar op zoek zijn in deze workshop grenzen. We zijn op zoek naar de lichamelijke sensaties en de daar behorende gedachten van die ontmoeting. Getracht wordt om die te voelen en een verbinding te leggen met bronnen voor dit gedrag. Om vervolgens te kijken of er andere mogelijkheden zijn in dat contact.

Ervaringen

Ik vond het een leerzame workshop. Een fijne groep mensen, waar ik me goed bij voelde. Ik heb veel geleerd in een korte tijd.

Ik vond dat je een hele mooie sfeer en energie hebt neergezet, met je kwetsbaarheid, duidelijkheid en omgang met ieders inbreng.

Complimenten! Goed voorbereid, catering perfect en zeer belangrijk een veilige en mijn inziens comfortabele omgeving die jij neerzet.

Norbert leidt de workshop maar neem ook deel door eigen ervaringen te delen. Dat is zeer prettig. Hij geeft daarnaast ruimte om deelnemers onderling op elkaar te laten reageren en betrekt mensen die meer teruggetrokken zijn, waardoor je onderling ook van elkaar leert.

Ik heb Norbert ervaren als een positieve trainer/man waar je je veilig en fijn bij voelt en die je steunt en waar nodig, de verdieping opzoekt, om de ontdekkingsreis aan te gaan, op verschillende vlakken in het leven…

Het was een hele fijne ochtend; ook door het intieme contact met de mede cursisten die hun persoonlijke zaken deelden.