Workshop communicatiestijl - persoonlijke ontwikkeling

WORKSHOP COMMUNICATIESTIJL

– Kennismaking –

9 maart 2020 – 18.00-22.00 – Naarden

Kosten € 39,00 (inclusief koffie, thee en maaltijd)

“Het grootste geschenk dat ik kan geven is de ander te zien,
te horen, te begrijpen, aan te raken
wanneer dat gebeurt voel ik dat er contact is gelegd.”

AANMELDEN

Na aanmelding ontvang je de gegevens van de locatie. Op de aanmelding zijn de Algemene Voorwaarden KoopenBakker van toepassing.

WAT HEB IK TE DOEN IN DE COMMUNICATIE?

We communiceren elke dag en hebben daarin een dominante communicatiestijl. We doen het meestal in vaste patronen. We reageren in automatismen. In een fractie van een seconde vallen we terug in ons natuurlijk communicatiepatroon. We merken het vaak geeneens. Het is gedrag dat we vroeg hebben geleerd, gedrag dat ons ver brengt en gedrag dat soms niet effectief is. Het zou fijn zijn om dat gedrag te herkennen en een keuze hebben om het anders te doen. Hoe vaak staan we daar nu bewust bij stil en creëren we die mogelijkheid? We gaan een stap maken om je communicatiepatronen verder te ontrafelen.

MOGELIJKE VRAGEN

Hoe communiceer je? Wat is jouw favoriete manier? Hoe zorg je ervoor dat je nog beter kunt communiceren? Hoe zorg je dat je wordt geraakt en anderen kunt raken? Hoe krijg je meer contact met de ander? Hoe kun je meer bij jezelf blijven? Durf jij je meer uit te spreken? Ben je in staat om nog beter te luisteren?

GEWENSTE LEERERVARING

Je bewust te maken van jouw posities in de communicatie, is waar we naar op zoek zijn. Welk gedrag heb jij meteen in een stresssituatie? En waar voel je dat? Welke gedachten komen er op? En welke consequenties zijn er aan dit gedrag verbonden? Getracht wordt om een verbinding te maken met de bronnen van dit gedrag. Om te vervolgens te kijken welke communicatiepositie geschikter zou zijn om in contact te blijven of te komen.

Ervaringen

Ik vond het een leerzame workshop. Een fijne groep mensen, waar ik me goed bij voelde. Ik heb veel geleerd in een korte tijd.

Ik vond dat je een hele mooie sfeer en energie hebt neergezet, met je kwetsbaarheid, duidelijkheid en omgang met ieders inbreng.

Complimenten! Goed voorbereid, catering perfect en zeer belangrijk een veilige en mijn inziens comfortabele omgeving die jij neerzet.

Norbert leidt de workshop maar neem ook deel door eigen ervaringen te delen. Dat is zeer prettig. Hij geeft daarnaast ruimte om deelnemers onderling op elkaar te laten reageren en betrekt mensen die meer teruggetrokken zijn, waardoor je onderling ook van elkaar leert.

Ik heb Norbert ervaren als een positieve trainer/man waar je je veilig en fijn bij voelt en die je steunt en waar nodig, de verdieping opzoekt, om de ontdekkingsreis aan te gaan, op verschillende vlakken in het leven…

Het was een hele fijne ochtend; ook door het intieme contact met de mede cursisten die hun persoonlijke zaken deelden.