Workshop afweermechanismen - persoonlijke ontwikkeling

WORKSHOP AFWEERMECHANISMEN

– Kennismaking –

15 december 2020 – 18.00-21.30 – Naarden

Kosten € 49,00 incl. btw (inclusief koffie, thee en maaltijd)

“Als je weet hoe je weggaat dan weet je ook de weg om terug te komen.”

AANMELDEN

Na aanmelding ontvang je de gegevens van de locatie. Op de aanmelding zijn de Algemene Voorwaarden KoopenBakker van toepassing.

WORKSHOP AFWEERMECHANISMEN

In een fractie van een seconde zit je er weer in. Je wordt geraakt en je reageert. Je afweermechanismen nemen het over. Alles wordt uit de kast gehaald om jou te beschermen. Ben je je er bewust van? Of realiseer je je pas achteraf wat je het doet? Of misschien ben je je helemaal niet bewust dat je dit patroon hebt. Wellicht schiet je in gedachten, voel je niets meer in je lijf en trek je jezelf terug. Of je creëert een enorm pantser om je heen en ketst elke reactie af. Misschien ga je in de actiemodus en ga je heel veel dingen doen. Of wellicht verdring je je gevoelens, duw je het naar beneden zodat je het niet meer voelt. Stop je het weg en merk je later dat het op de meest onverwachte momenten naar boven komt. Er zijn er veel soorten afweermechanismen. Ze zijn een signaal voor jou om te kijken wat je te doen hebt.

MOGELIJKE VRAGEN BIJ DE WORKSHOP AFWEERMECHANISMEN

Welke afweermechanisme (gratis inlog aanvragen) zijn er? Hoe herken ik ze? En welke heb ik? Wanneer gebruik ik ze? In welke situatie, bij welke interactie of bij welke mensen? Wat zijn de karakteristieken? Hoe ga ik er mee om bij andere mensen?

GEWENSTE LEERERVARING

We zijn op zoek naar jouw afweermechanismen. Wat doe jij in het leven om jezelf te beschermen? Het belangrijkste nadeel van een afweermechanisme is dat de pijn die dreigt of wordt aangeraakt in stand blijft. En dat maakt ons minder vrij. Je blijft dan in je standaard patroon zitten en je komt geen stap verder. Je bevestigt je huidige strategie en wij zijn juist op zoek naar andere mogelijkheden. Na de workshop heb je een eerste inzicht in je afweermechanismen en ben je in staat om ze te koppelen aan een (specifieke) situatie. We lopen een stukje van deze leerlijn. Je krijgt meer zicht op de bron van je gedrag en wat een helende beweging zou kunnen zijn.

LEERMODEL

Voor alle coaching, workshops, trainingen en leiderschapsreizen gebruiken we een klassiek leermodel. Met behulp van dit model kun je goed zien waar je zit in je leerproces. In deze training focussen we ons op fase 2, 3, 4 en 5. 

Ervaringen

Ik vond het een leerzame workshop. Een fijne groep mensen, waar ik me goed bij voelde. Ik heb veel geleerd in een korte tijd.

Ik vond dat je een hele mooie sfeer en energie hebt neergezet, met je kwetsbaarheid, duidelijkheid en omgang met ieders inbreng.

Complimenten! Goed voorbereid, catering perfect en zeer belangrijk een veilige en mijn inziens comfortabele omgeving die jij neerzet.

Norbert leidt de workshop maar neem ook deel door eigen ervaringen te delen. Dat is zeer prettig. Hij geeft daarnaast ruimte om deelnemers onderling op elkaar te laten reageren en betrekt mensen die meer teruggetrokken zijn, waardoor je onderling ook van elkaar leert.

Ik heb Norbert ervaren als een positieve trainer/man waar je je veilig en fijn bij voelt en die je steunt en waar nodig, de verdieping opzoekt, om de ontdekkingsreis aan te gaan, op verschillende vlakken in het leven…

Het was een hele fijne ochtend; ook door het intieme contact met de mede cursisten die hun persoonlijke zaken deelden.