Wat heb ik te leren in de communicatie?

– KENNISMAKING –

WAT HEB IK TE DOEN IN DE COMMUNICATIE?

Datum: 9 maart 2020

Tijdstip: 17.00 -21.00

Locatie: Naarden

Kosten € 39,00

“Het grootste geschenk
dat ik kan geven is
de ander te zien,
te horen, te begrijpen, aan te raken
wanneer dat gebeurt
voel ik
dat er contact is gelegd.”

TERUG NAAR DE KERN – COMMUNICATIE

We communiceren elke dag. En dat doen we meestal in vaste patronen. We reageren in automatismen. In een fractie van een seconde vallen we terug in ons natuurlijk communicatiepatroon. We merken het vaak geeneens. Het is gedrag dat we vroeg hebben geleerd, gedrag dat ons ver brengt en gedrag dat soms niet effectief is. Het zou fijn zijn om dat gedrag te herkennen en een keuze hebben om het anders te doen. Hoe vaak staan we daar nu bewust bij stil en creëren we die mogelijkheid? We gaan een eerste stap maken om je communicatiepatronen te ontrafelen.

MOGELIJKE VRAGEN

Hoe communiceer je? Wat is jouw favoriete manier? Hoe zorg je ervoor dat je nog beter kunt communiceren? Hoe zorg je dat je wordt geraakt en anderen kunt raken? Hoe krijg je meer contact met de ander? Hoe kun je meer bij jezelf blijven? Durf jij je meer uit te spreken? Ben je in staat om nog beter te luisteren?

GEWENSTE LEERERVARING

Je bewust te maken van jouw posities in de communicatie, is waar we naar op zoek zijn. Welk gedrag heb jij meteen in een stresssituatie? En waar voel je dat? Welke gedachten komen er op? En welke consequenties zijn er aan dit gedrag verbonden? Getracht wordt om een verbinding te maken met de bronnen van dit gedrag. Om te vervolgens te kijken welke communicatiepositie geschikter zou zijn om in contact te blijven of te komen.

DE LEERLIJN

Het gaat niet om veranderen, maar om het vinden van nieuwe wegen. In stresssituaties zal vaak je oude patroon opkomen. Door de workshop ben je bewust van dat patroon. Uiteindelijk volg je dit patroon niet meer. Je geeft een bewust antwoord in plaats van te reageren. Een nieuw antwoord wat jij geleert hebt. En dat leren doen we volgens deze leerlijn. 

Ik vond het een leerzame workshop. Een fijne groep mensen, waar ik me goed bij voelde. Ik heb veel geleerd in een korte tijd.

Janine (lerares)

Complimenten! Goed voorbereid, catering perfect en zeer belangrijk een veilige en mijn inziens comfortabele omgeving die jij neerzet.

Caspar (ondernemer)

Het was een hele fijne ochtend; ook door het intieme contact met de mede cursisten die hun persoonlijke zaken deelden.

Robert-Jan (salesmanager)

Norbert leidt de workshop maar neem ook deel door eigen ervaringen te delen. Dat is zeer prettig. Hij geeft daarnaast ruimte om deelnemers onderling op elkaar te laten reageren en betrekt mensen die meer teruggetrokken zijn, waardoor je onderling ook van elkaar leert.

Xavier (Senior R&D manager)

Ik vond dat je een hele mooie sfeer en energie hebt neergezet, met je kwetsbaarheid, duidelijkheid en omgang met ieders inbreng.

Karin (coach)

Ik heb Norbert ervaren als een positieve trainer/man waar je je veilig en fijn bij voelt en die je steunt en waar nodig, de verdieping opzoekt, om de ontdekkingsreis aan te gaan, op verschillende vlakken in het leven…

Nicol (inkoopmanager)

AANMELDEN

Na aanmelding ontvang je de gegevens van de locatie inclusief een routebeschrijving. Op de aanmelding zijn de Algemene Voorwaarden KoopenBakker van toepassing.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

BIJBEHORENDE INSPIRATIE BIJ DIT PROGRAMMA

Tochtgenoten
De hand van de natuur voelen
de liefde en je verleden - inzicht in patronen en automatismen
het wisselen van identiteit - masker
Jan Rotmans over systeemveranderingen
Een goede blik - Shimon Peres

Een goede blik

Moving on - Ainslie Henderson

Moving on

The work - Wat zit er achter het masker?

The Work

Een parel bij de NPO
Persoonlijke leiderschap - Oude wijn in nieuwe zakken?
A family affair

A family affair

Wedding haka

Wedding haka

Into the wild

Into the wild

As it is in heaven
The art of psychotherapy
Jenny, the jewel of yoga