HALLO IS DAAR IEMAND?

HET VERSCHIL TUSSEN VRAGEN EN ANTWOORDEN

Het aanreiken van een antwoord helpt meestal niet. Ik heb dat bijvoorbeeld gevoeld met verhalen van Simon Sinek. Prachtige verhalen en antwoorden, maar veranderen we werkelijk? Vaak daalt het antwoord niet in. Je begrijpt het wel, maar je voelt het niet. Het is dan moeilijk om het aangereikte te volgen.

De juiste vraag helpt wel, zet aan tot nadenken en leidt de weg naar het antwoord dat jou op dat moment het beste past. Een antwoord dat je kunt voelen. Ik heb antwoorden die ik van anderen kreeg, pas veel later gevoeld en daarmee begrepen. Dan pas kun je een andere weg inslaan. Klinkt het raar en zweverig? Misschien wel.

De Noorse schrijver Jostein Gaarder verwoord het verschil tussen antwoorden en vragen mooi in dit korte verhaal van Mika die voor het eerst op de aarde komt.

Wil je de tekst nog eens nalezen dan kun je dat hier doen.

MOGELIJKE COACHING -& TRAININGSPROGRAMMA’S BIJ DEZE INSPIRATIE

Faciliteren van groepen
Leerbehoefte

Coaching

Alpi Orobie - leiderschapsreis

Klik op bovenstaande ‘tags’ en vind berichten met een vergelijkbare sfeer of thema. Of zoek juist naar andere onderwerpen. Boeken, films, documentaires, video’s en verhalen om je te raken. Laat je inspireren.

Als deze berichten je bevallen, dan kan je ook de inspiratie in je mail ontvangen. Klik hier waarom dat fijn kan zijn of meld je nu meteen aan.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.