HOE STA JIJ TEGENOVER VERANDERING?

ZOEKEN, TRANSFORMEREN, VERBINDEN EN EEN BETERE WERELD

Hoogleraar transitiekunde en duurzaamheid Jan Rotmans bestudeert al meer dan 30 jaar transities en veranderingen. Hoe kunnen we als persoon reageren op nieuwe ontwikkelingen? En welke gevolgen heeft dat voor onze samenleving? Hij legt hier het verband tussen de snel veranderende maatschappij en persoonlijke transformatie. Rotmans over zichzelf:

‘Ik heb tientallen jaren geprobeerd om kennisniveau over te dragen wat transities zijn. En mensen dachten, dat is best interessant die man weet wel veel……. Ik had ook geen verbinding met mijzelf…… Dus ik probeerde indruk te maken met mijn kennis. En dan zeggen mensen: ‘Zo, interessant maar ze doen er niks mee.’

Zijn belangrijkste inzicht om mensen mee te krijgen in transities, kwam na een zwaar fietsongeluk. Wat werkt volgens Rotmans wel?

MOGELIJKE COACHING -& TRAININGSPROGRAMMA’S BIJ DEZE INSPIRATIE

Faciliteren van groepen
Leerbehoefte

Coaching

Alpi Orobie - leiderschapsreis

Klik op bovenstaande ‘tags’ en vind berichten met een vergelijkbare sfeer of thema. Of zoek juist naar andere onderwerpen. Boeken, films, documentaires, video’s en verhalen om je te raken. Laat je inspireren.

Als deze berichten je bevallen, dan kan je ook de inspiratie in je mail ontvangen. Klik hier waarom dat fijn kan zijn of meld je nu meteen aan.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.