VRAGENSET – STEUN EN HULPBRONNEN

OM EEN GEVOEL VAN VERTROUWEN TE KRIJGEN

Steun en hulpbronnen

KRIJG MEER ZICHT OP STEUN EN HULPBRONNEN

3 GROTE PERSPECTIEVEN OVER DIT THEMA

16 VRAGEN DIE JOUW STEUN EN HULPBRONNEN VINDEN

VERDIEPENDE ACHTERGROND BIJ DE THEMA’s

Je gegevens zijn veilig en je kan je elk moment met één klik afmelden.

DE VOORDELEN DE VRAGENSET

DE GEWENSTE OPBRENGST

3 GROTE PERSPECTIEVEN OVER DIT THEMA

3 invalshoeken om naar steun en hulpbronnen te kijken. Elke invalshoek bestrijkt een andere laag waardoor je een breder perspectief krijgt. Je kijkt naar elementen die je in jezelf kan aanspreken en naar elementen die in je omgeving liggen. Alles is erop gericht om je rustig te maken en een gevoel van vertrouwen te geven zodat je helder naar je verlangen en obstakels kunt kijken. Je weet wat je kunt doen, hoe je steun vindt in jezelf en hoe je anderen betrekt. Je kijkt ook welke context, situaties, plekken, routines en structuren je daarbij kunnen helpen. Kijk wat jou draagt, steun en energie geeft.

VERDIEPENDE ACHTERGROND BIJ DE THEMA’s

Elk thema wordt met kort verhaal ingeleid. Dit verhaal is verbonden met de ‘Leer zelf’ – en de ‘inspiratie’ – omgeving van KoopenBakker waar je vervolgens nog meer achtergrond en verdiepende informatie over het thema kan vinden zodat je de vragen nog beter in perspectief kan zetten.

16 VERDIEPENDE VRAGEN DIE ACHTERHALEN WAT JOU STEUNT GEEFT

Een aangereikt antwoord helpt je meestal niet verder. Je hebt het antwoord meestal niet doorleefd, voelt niet wat het doet, neemt het ter kennisgeving aan en kunt het daarmee meestal niet goed inzetten. Een goede vraag helpt je wel verder, je vindt het antwoord wat op dat ogenblik het beste bij jou past. 16 vragen die zicht geven op jouw steun, hulpbronnen en je de antwoorden geven antwoorden die op dit ogenblik bij jou passen.

VERKRIJG OVERZICHT EN NIEUWE ANTWOORDEN

Door de 3 thema’s, de 16 vragen, de verdiepende achtergrond merk je dat je een overzicht krijgt van wat jou steun geeft. Hoe je je kan laten dragen. De 3 elementen versterken elkaar, geven overzicht en zorgen dat antwoorden naar boven komen die je van te voren niet bedacht zou kunnen hebben.

INTRODUCTIE

REIZEN IN JEZELF: HET VINDEN VAN EEN BETROUWBAAR GEVOEL EN GEDACHTE

EEN GEVOEL VAN VERTROUWEN

Als er gedachten, gevoelens en situaties op je pad liggen die je weerhouden om je doelen, wat jou betekenis geeft of je verlangen te realiseren dan ben je op zoek wat je daarbij kan helpen. Elementen die je vertrouwen geven om langs een obstakel te laveren.

INTERNE STEUN EN HULPBRONNEN

En die elementen die kun je in jezelf vinden. Een van de uitgangspunten van NLP (neurolinguïstisch programmeren) is bijvoorbeeld: ieder mens heeft de bouwstenen voor verandering in zich. Je hoeft het alleen maar te zoeken en aan te spreken. We gaan die bouwstenen vinden en aanspreken.

EXTERNE STEUN EN HULPBRONNEN

De elementen kunnen ook buiten je liggen. Dat kunnen plekken, situaties, routines of mensen zijn die jou een gevoel van vertrouwen geven. Je hoeft ze alleen maar te vinden en aan te spreken. En dat is vaak een uitdaging op zich. En vaak word je verrast door een persoon of situatie die je onverwacht helpen. Het zijn elementen en helpers die je een zetje geven in de goede richting. Het zijn elementen die je een gevoel geven dat je wordt gedragen. Het geeft je een overtuiging om moedig voorwaarts te gaan en vertrouwen te hebben. Ook als het onzeker aanvoelt omdat je niet weet wat komen gaat.

VRAGENSET OM VERTROUWEN EN KRACHT TE VINDEN

Deze vragenset helpt je om je steun en hulpbronnen in jezelf en in je omgeving te inventariseren. Het geeft zicht op waardevolle structuren en routines. Zodat je met rust, vertrouwen je pad kan belopen, je doelen kunt bereiken en obstakels kunt overwinnen.

DE VRAGENSET OVER STEUN EN HULPBRONNEN

EEN KORT OVERZICHT VAN DE 3 THEMA’S

1. STEUN

Doel: In kaart brengen van de hindernissen en wat je te doen staat om die te overwinnen

Beschrijving: Op een avontuur kan je niet zonder steun en helpers. Welke steun kan je in jezelf vinden? Heb je een herinnering, activiteit of ritueel dat je helpt? Door wie word je gedragen? Als je verlangen uitspreekt dan zijn er mensen die je steunen en willen helpen. Vaak zijn dat ‘de usual suspects’: vrienden, familie of mensen uit je netwerk. Maar je zult verstelt staan van de mensen die je uit onverwachte hoek ineens op je pad komen en je een zet in de goede richting geven.

2. HULPBRONNEN

Doel: Kijken naar je uitdagingen, wat je moet loslaten en welke stappen je moet zetten om langs de obstakels te laveren

Beschrijving: Een herinnering, een activiteit, een plek of een voorwerp kunnen van grote betekenis zijn bij een uitdaging. Ze roepen een gevoel op, plaatsen gedachten en gevoelens in perspectief en geven je vertrouwen.

3. ROUTINES, STRUCTUUR EN AANDACHT

Doel: In kaart brengen van hoe je omgaat met angst en onzekerheid en waar dat op gebaseerd is.

Beschrijving: Het hebben van rust, structuur, aandacht en andere gezonde routines helpen je focus houden. Heb je die routines? Of ga je daar meer aandacht aan besteden? Inventariseer ze eens, want ze houden je bij je kern.

NAAR DE ANDERE GRATIS TOOLS

VOOR MEER BEWUSTZIJN EN OVERZICHT

GRATIS TOEGANG

Vul je gegevens in en ontvang de vragen bij de 3 thema’s

Je gegevens zijn veilig en je kan je elk moment met één klik je gegevens verwijderen.

ONLINE LEIDERSCHAPSPROGRAMMA

BASISVERDIEPING

BASIS: VERRUIM JE BEWUSTZIJN

MAANDPROGRAMMA

Informatie over gedrag- en communicatiepatronen

Oefeningen en inspiratie om gedrag te onderzoeken

VERDIEPING: HANDEL MEER IN VRIJHEID EN RUST

Kwartaalprogramma

Informatie om je gedrag te begrijpen

Oefeningen en inspiratie om nieuw gedrag te leren

Je gegevens zijn veilig en je kan je elk moment met één klik afmelden.

VRAGEN

Heb je een vraag schroom dan niet om die te stellen. Vul hieronder je gegevens in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.