ONLINE LEIDERSCHAPSPROGRAMMA’S

“Als de wind der verandering waait bouwen
sommigen een muur, anderen een windmolen.”

INTERESSE?

Goed contact tussen jou en mij is de voorwaarde voor mooie resultaten. Neem contact op als wilt deelnemen, een vraag of gedachte hebt, bel me dan op 035 203 19 21 of stuur een mail naar info@koopenbakker.nl. Je kan ook hieronder je gegevens achterlaten. Dan neem ik contact met jou op.

EEN DIEPGAANDE ONTMOETING MET JEZELF

Een diepgaande ontmoeting met jezelf is het doel van dit op maat gemaakte online leiderschaps-programma. Het programma, dat ook onderdeel is van de leiderschapsreizen en de 1-op-1 persoonlijke ontwikkelingstrajecten, is omgeturnd in een digitale variant. Hier vind je de thema’s en de achtergrond van de onderdelen.

VASTE PATRONEN EN INSTINCTIEF GEDRAG

Je leven bestaat vaak uit vaste patronen. In een fractie van een seconde val je terug in die vaak automatische beweging. Juist in deze ‘coronatijd’ waar veel dingen anders zijn, word je met nieuwe situaties geconfronteerd en komen je onbewuste patronen naar boven. Een mooi moment om dat eens onder de loep te nemen. 

WAAROM?

Waarom zou je die patronen nou willen ontrafelen, zou je je zo afvragen. Omdat je naast je bestaande gedrag nieuw gedrag kunt creëren en ontwikkelen. Dat geeft keuzevrijheid en vervolgens ruimte. Hoe vaak sta je nu bewust daarbij bij stil en creëer je die mogelijkheid voor jezelf? Is daar nu niet een juist moment voor? Het leiderschapsprogramma is gericht om het onzichtbare zichtbaar te maken, je verborgen potentieel te identificeren, nieuwe mogelijkheden en vaardigheden te ontdekken. En dat doen we volgens een vast leerproces en -model.

INHOUD PROGRAMMA

Het programma in deze leeromgeving bestaat uit theorie, ervaringsgerichte oefeningen, vragen en opdrachten. Er wordt gebruikgemaakt van methoden uit de transactionele analyse, neurolinguïstisch programmeren, systemische werk en mindfullness. Er is ondersteuning door ervaringen van oud deelnemers, toegang tot de online leeromgeving en inspiratie in de vorm van boeken, gedichten, documentaires en films.

BEOOGDE EN GEWENSTE RESULTATEN

– Je hebt meer aandacht bij je dagelijks handelen
– Je hebt meer zicht op je (verborgen) talenten, vaardigheden en capaciteiten
– Je hebt inzicht in je persoonlijke gedragspatronen en hebt meer zicht op waar ze zijn ontstaan.
– Je laat je belemmerende overtuigingen los
– Je laat nieuw gedrag zien in moeilijke situaties en reageert daarmee effectiever
– Je hebt meer zicht op je (verborgen) verlangens en doelen
– Je weet welke obstakels er in de weg liggen om je verlangens te realiseren
– Je identificeert steun en hulpbronnen om je verlangens en doelen te realiseren zowel in je privéleven als zakelijk leven.
– Je bent in staat om nieuw gedrag in je leven te integreren en creëert daar meer balans.

WERKWIJZE EN DUUR

Voordat we met een traject beginnen, inventariseren we wat je uit dit traject wil halen. Je krijgt vanuit het programma een aantal vragen waardoor je je behoefte en doel kan concretiseren. Het programma bestaat uit tien stappen die je stapsgewijs volgt. Je krijgt toegang tot de volgende stap als je de bestaande stap hebt afgerond. Idealiter neemt het programma zes maanden in beslag, maar je kan natuurlijk ook voor een intensieve variant kiezen zoals op de leiderschapsreizen ook succesvol wordt gedaan. Als je op het onderwerp klikt, vind je achtergrond bij dat specifiek onderwerp en die stap:

0. Je behoefte concretiseren – inzicht in het leerproces
1. Aandacht en bewustzijn 
2. Je talenten, vaardigheden & capaciteiten
3. Boodschappen, tekens & signalen
4. Je gedrag en je strategieën
5. Het openen van nieuwe ruimte
6a. Je verborgen potentieel aanspreken – deel 1
6b. Je verborgen potentieel aanspreken – deel 2
7. Het concretiseren van nieuwe mogelijkheden
8. Obstakels en hindernissen
9. Steun en hulpbronnen
10. Integratie

OPTIES

Op zes specifieke momenten tijdens het traject word je afhankelijk van jouw keuze ondersteund via mail, een 45 minuten ‘zoomcoaching’ of een anderhalf uur durende wandeling. Het betreft geselecteerde wandelingen in de omgeving van Naarden, Hilversum, Haarlem en Utrecht.

OPTIE KENNISMAKEN: INTAKE PLUS DE EERSTE TWEE STAPPEN

Wil je eerst eens proeven aan het programma, schrijf je in en je krijgt toegang tot de intake en de eerste 2 stappen. Het persoonlijk leiderschapsprogramma begin je met een duidelijke intake. Wat wil je leren? Wat speelt er nu in je leven? Wat verdient aandacht? En welke beweging zou je willen maken? Je krijgt vragen en suggesties om dit te concretiseren. En wees niet bang want tijdens het traject vallen er dingen af en komen er dingen bij. Vervolgens krijg je in vijf momenten – afhankelijk van je voorkeur – theorie, vragen, oefeningen, lectuur en inspiratie aangereikt. Daarnaast wordt er op specifieke momenten verwezen naar de leeromgeving en specifieke onderdelen zoals de contactcirkel. In de eerste twee stappen kijk je naar de thema’s aandacht, hindernissen, talenten, vaardigheden en capaciteiten.

Wil je toegang tot de andere 7 stappen, digitale en/of persoonlijke ondersteuning bij het onderzoeksproces, spring dan over naar één van de volledige programma’s.

OPTIE SCHRIFTELIJK: VOLLEDIGE TOEGANG

Je krijgt naast de intake en de eerste twee stappen toegang tot het volledige programma. Afhankelijk van de gewenste intensiteit kan je de lectuur, stof en oefeningen tot je nemen. Je kan een ‘intensive’ doen van een week bijvoorbeeld als je op (wandel)reis bent. Of je kunt het over enkele maanden uitsmeren zodat je de tijd neemt om het geleerde rustig in je leven te integreren. Naast theorie, vragen, inspiratie, lectuur en opdrachten, zal er regelmatig worden verwezen naar specifieke plekken in de leeromgeving zoals de contactcirkel.

OPTIE FACE TO FACE: DIGITALE BEGELEIDING – 6 ZOOMSESSIES

Bij deze optie zit naast het reguliere programma een intensieve digitale begeleiding. Je wordt uitgenodigd om de antwoorden op opdrachten te mailen naar de trainer. Die zal door middel van een korte analyse en enkele vragen je richting proberen te geven. Daarnaast wordt dit materiaal gebruikt voor de 6 zoomsessies (45 min). In de interactie wordt de verdieping gevonden. Door vragen, visualisaties, ervaringsgerichte oefeningen en kleine opstellingen worden de inzichten die je door zelfstudie en zelfonderzoek hebt opgedaan (extra) gevoeld. Vervolgens wordt de volgende stap in het leiderschapstraject genomen. Ook hier kan op specifieke momenten naar de online leeromgeving voor extra ondersteuning worden verwezen .

OPTIE NATUUR: PERSOONLIJKE BEGELEIDING – WANDELEN

In deze optie worden de zes zoomsessies (45 min) vervangen door 6 wandelingen (90 min). We trekken samen de natuur in en gebruiken de natuur, de magie van wandelen en ervaringsgerichte oefeningen om tot de essentie te komen. We zijn gemaakt om te wandelen. Er stroomt meer bloed naar onze hersens waardoor je meer creativiteit en denkcapaciteit krijgt om gedachten, uitdagingen en problemen te bekijken. Dingen vallen vaak op zijn plek.

ERVARINGEN

Norbert heeft me gegidst bij het nemen van een belangrijk besluit. Een keerpunt in mijn leven. Met zachte, maar besliste hand heeft hij me geholpen om mijn stappen te zetten, op koers te blijven in wat er voor mij echt toe doet. Norbert doet dat met scherpe maar ook hartelijke feedback. De oefeningen die gericht zijn op het ervaren en voelen, brachten me diverse inzichten. Ik heb verschillende coaches in mijn leven gehad, maar het is me nog nooit zo duidelijk geworden als nu. Als collega-coach kan ik hem van harte aanbevelen.

De afgelopen jaren heeft Norbert mij bijgestaan in het vinden en volgen van mijn eigen pad. Zijn ondersteunende kracht en warme verwelkomingen hebben me enorm geholpen. Bovenal durft Norbert, in al zijn eigen kwetsbaarheid, net die ene vraag te stellen die alles kan openbreken.

Ik heb Norbert ervaren als een positieve trainer waar je je veilig en fijn bij voelt en die je steunt en waar nodig, de verdieping opzoekt, om de ontdekkingsreis aan te gaan, op verschillende vlakken in het leven…

Als coach is Norbert betrokken en open minded. Hij weet een veilige ruimte te creëren waarin de kwetsbaarheid gezien kan worden.