KENNISMAKINGSWORKSHOP JE VERBORGEN POTENTIEEL

“Iemand met zijn schaduw confronteren is hem zijn eigen licht laten zien.”

Open inschrijving | Naarden | 20 april 2021 | 18.30 – 22.00

Je verborgen potentieel

JE VERBORGEN POTENTIEEL

Ieder mens heeft zo zijn kwaliteiten. Iets wat je op een prachtige wijze in het leven meester hebt gemaakt. Je kan goed analyseren, je kan mensen goed aanvoelen, je hebt een heerlijke fantasie, je maakt makkelijk contact etc. Het brengt je vaak ver in het leven. Er zijn ook kanten die wat onderbelicht zijn. Daar ligt je verborgen potentieel. Meer zicht op en het ontwikkelen van deze onderbelichte kwaliteiten zorgen dat je vrijer, rustiger en krachtiger wordt. Wat gaat er met jou gebeuren als jij die kwaliteit gaat aanspreken en meer integreert in je dagelijks leven? Een kennismaking met het vergroten van je potentieel.

BOEK JE VERBORGEN POTENTIEEL: € 49,- (incl. BTW)

Je gegevens zijn veilig. Op deze workshop zijn de Algemene Voorwaarden KoopenBakker van toepassing.

DE GEWENSTE LEERERVARING BIJ JE VERBORGEN POTENTIEEL

EEN COMBINATIE VAN THEORIE, ERVAREN, VOELEN EN BEGRIJPEN

ZICHT OP HOE JE JE VERBORGEN POTENTIEEL AANSPREEKT

Je krijgt zich op hoe je je verborgen potentieel aanspreekt. Hoe je je bestaande kwaliteiten daarmee versterkt en je daarmee meer in balans komt. Het geeft je meer rust, kracht en vrijheid.

OMGANG MET OBSTAKELS EN JE POTENTIEEL

Het aanspreken van je verborgen potentieel gaat niet zonder slag of stoot. Je wordt bewust hoe je met die obstakels kunt omgaan. Je leert ook zien welke gevoel je krijgt als je op de goede weg bent.

EEN DEEL VAN JE VERBORGEN POTENTIEEL AANSPREKEN

In de workshop kijk je concreet naar een specifiek onderdeel van je verborgen potentieel. Je kijkt hoe je dat kunt aanspreken en welke obstakels je op je pad tegenkomt. Je hebt daarmee een voorbeeld waardoor je je uitdagingen ten aanzien van je potentieel een voor een kunt aanpakken.

VERBORGEN POTENTIEEL EN HET SAMENWERKEN IN TEAMS

Je krijgt inzicht hoe verborgen potentieel van invloed is in een team. Hoe je elkaar kunt helpen en hoe je daarmee effectiever kunt werken.

DE LEIDRAAD VAN DE WORKSHOP JE VERBORGEN POTENTIEEL

EEN INTRODUCTIE

1. JE VERBORGEN POTENTIEEL IN PERSPECTIEF

Je kwaliteiten en je verborgen potentieel worden door je genen en je opvoeding bepaald. Er wordt uitgelegd hoe opvoeding van invloed is op je kwaliteiten, maar ook op dat verborgen potentieel dat je nog niet hebt aangesproken. Je leert ook dat door het aanspreken van dat verborgen potentieel je kwaliteiten worden versterkt.

2. ZICHT OP JE POTENTIEEL EN JE GESCHIEDENIS

Door een oefening word je bewust hoe je verborgen potentieel altijd met jou in je leven heeft meegereisd en hoe je dat elke keer omzeilt en met je bestaande kwaliteiten dat potentieel teniet doet. Je wordt je er ook ervan bewust waarom je dat potentieel omzeilt.

3. AANSPREKEN VERBORGEN POTENTIEEL

Je gaat met een specifiek gedeelte van je verborgen potentieel tijdens de workshop aan het werk. Door middel van oefeningen word je bewust van jouw verborgen potentieel. Je wordt uitgedaagd om die aan te spreken. Je zult merken dat het lastig is om dit potentieel aan te spreken en je geneigd bent om het uit de weg te gaan. Daarom breng je ook je obstakels in kaart.

4. VERBORGEN POTENTIEEL EN DE DAGELIJKSE PRAKTIJK

In de workshop krijg je inzicht op de dynamiek tussen je kwaliteiten en je verborgen potentieel. Je krijgt vervolgens handvatten en middelen om dat in de praktijk toe te passen.

ACHTERGROND WORKSHOPS KOOPENBAKKER

COGNITIEF, GEVOEL EN ERVARINGSGERICHT

DE ‘OOSTERSE’ EN ‘WESTERSE METHODE’

Er zijn twee grote stromingen in persoonlijk leiderschap die je onder de noemer ‘Oosters’ en ‘Westers’ zou kunnen vatten. In de ‘Oosterse’ gedachte ben je vooral op gericht op aandacht en verwondering. Een gedachte, emotie of lichamelijke sensatie komt op, je bent het gewaar, je weet dat dit een tijdelijke staat van zijn is, het vervliegt en overgaat in een andere staat van zijn. Je vindt het bijvoorbeeld terug in het Boeddhisme of Taoïsme. De ‘Westerse’ manier is vooral cognitief, meer gericht op analyseren en begrijpen. Het is vaak meer wetenschappelijk en gaat vaak uit van modellen en theorieën. Beiden hebben grote waarde.

COMBINEREN VAN BEIDE METHODEN

Het mooie van deze stromingen is dat ze complementair aan elkaar zijn en daarmee tegelijkertijd kunt gebruiken. Door aan de hand van modellen en theorieën in jezelf te reizen begrijp je je gedrag, je talenten, vaardigheden en capaciteiten beter, maar leert ze tegelijkertijd ook met aandacht in de vorm van lichamelijke sensaties, emoties en gedachten waar te nemen. De methoden versterken elkaar waardoor je lerend vermogen toeneemt en duurzamer is, en je sneller en diepgaander leert.

FOCUS OP AANDACHT EN VERWONDERING

Aandacht en verwondering zijn de belangrijkste vaardigheden bij persoonlijke ontwikkeling. Als je met de juiste aandacht naar jezelf en je omgeving kan kijken dan neemt je bewustzijn en je lerend vermogen toe. In deze workshop geeft een korte inleiding theorie kader om vervolgens met oefeningen en vragen te gaan ervaren.

HET VERSCHIL TUSSEN ANTWOORDEN EN VRAGEN

Een aangereikt antwoord helpt je meestal niet verder. Je hebt het antwoord meestal niet doorleefd, voelt niet wat het doet, neemt het vaak ter kennisgeving aan en kunt het daarmee meestal niet goed inzetten. Een ervaring of goede vraag helpt je wel verder. Daarom zal veel aandacht worden besteed aan oefenen om vervolgens met vragen voor jou op dit moment passende antwoorden te krijgen. De uitdaging ligt om met een zekere rust en afstand te kijken naar wat er in jou en in je omgeving gebeurt.

GEBRUIKTE THEORIEËN, MODELLEN EN TECHNIEKEN

In de workshop wordt met een scala van theorieën en modellen om je gedrag gewerkt. Elementen uit Neurolinguïstisch ProgrammerenTransactionele Analyse en Systemisch Werk lopen als een rode draad door de workshop afhankelijk van de behoefte van en de vragen in de groep.

VERANDEREN IN HET DAGELIJKS LEVEN

Je doet tijdens de workshop inzichten op. Dat is mooi, maar dat zorgt nog niet dat er dingen veranderen. Wat je wel een stap verder brengt, is als je ziet dat je een keuze hebt in het laten zien van soorten gedrag en je daarmee oefent. Daarom is oefenen en experimenteren altijd zo’n cruciaal onderdeel van een workshop. Maar bewust blijven oefenen na de workshop verandert je leven. Daarom ontvang je na de workshop een mail met verdiepende leerthema’s, oefeningen en inspiratie waarmee je het geleerde in het dagelijks leven kan toepassen.

ERVARINGEN VAN DEELNEMERS

★★★★★

“Ik heb een heel bijzondere avond meegemaakt bij Norbert in een winters Naarden-Vesting. Ik kreeg nieuwe inzichten over mijn eigen defensiemechanismen en de onderliggende pijn. De openheid, de kwetsbaarheid en het respect voor elkaar in de groep van ‘vreemden’ was erg mooi. Kortom erg leerzame avond. Ik beveel Norbert warm aan om stapsgewijs terug naar je eigen kern te gaan.”

★★★★★

“Ik heb Norbert ervaren als een positieve trainer/man waar je je veilig en fijn bij voelt en die je steunt en waar nodig, de verdieping opzoekt, om de ontdekkingsreis aan te gaan, op verschillende vlakken in het leven”

★★★★★

“Boeiend van begin tot einde. In sneltreinvaart door mooie theorie en voorbeelden. Gedicht prachtig. Leuke oefeningen.”

★★★★

“Heel inspirerend, zet aan tot nadenken over eigen patronen. Ik wil hier wel verder mee.”

★★★★★

“Zeer open, inspirerend en warm. Hij stelt zich kwetsbaar op en creëert een veilige setting. Goede (verhalen)verteller.”

★★★★

“Fijn om naar te luisteren, wist goed de groep te leiden en ook persoonlijk op ieder zijn vraag in te gaan. Leuke interactie.”

★★★★★

“Relevant geeft inzicht in hoe teams werken wat direct toepasbaar is.”

★★★★★

“Zeer inspirerend en uitnodigend tot meer van abstract naar concreet en weer terug.”

★★★★

“Inspirerend en aanzetten tot nadenken. Een begin dat verlangt naar meer. Ik was verrast over hoe snel het de diepte inging, maar ervaarde dat als prettig en als meerwaarde.”

★★★★★

“Heel fijn gepassioneerd, open en helder.”

★★★★★

“Zeer onderhoudend, goede verhalen, goede herhaling op de juiste momenten.”

★★★★★

“Mooi mix van theorie, verhalen en anekdotes. Een hele goede spreker. Helder en goede voorbeelden.”

★★★★★

“Inspirerend. Mooie balans tussen gevoel en pragmatische wereld.”

★★★★★

“Energiek, inspirerend, goed luisterend en oprecht. Weet waar hij over praat.”

★★★★★

“Goed, paste goed op eerdere cursussen met een verlengstuk naar werk-leven.”

★★★★★

“Heel interessant en heel erg passen in de huidige tijd. Zingeving en heroriëntatie.”

★★★★★

“Een feest om naar te luisteren.”

★★★★

“Open, helder, professioneel en ik mooi en knap vond hoe kwetsbaar hij zich opstelde. Dat heeft een positief effect op anderen en maakt anderen ook bereid zich kwetsbaar op te stellen. Hierdoor ontstaat een op, eerlijke setting. Heel fijn.”

★★★★★

“Het was een hele fijne ochtend; ook door het intieme contact met de mede-cursisten die hun persoonlijke zaken deelden.”

★★★★★

“Ik vond dat je een hele mooie sfeer en energie hebt neergezet, met je kwetsbaarheid, duidelijkheid en omgang met ieders inbreng.”

★★★★★

“Ik vond het een leerzame workshop. Een fijne groep mensen, waar ik me goed bij voelde. Ik heb veel geleerd in een korte tijd.”

★★★★★

“Norbert leidt de workshop maar neemt ook deel door eigen ervaringen te delen. Dat is zeer prettig. Hij geeft daarnaast ruimte om deelnemers onderling op elkaar te laten reageren en betrekt mensen die meer teruggetrokken zijn, waardoor je onderling ook van elkaar leert.”

DEZE WORKSHOP BOEKEN?

Vul je gegevens in en je ontvangt alle benodigde gegevens voor de workshop.

Je gegevens zijn veilig. Op deze workshop zijn de Algemene Voorwaarden KoopenBakker van toepassing.

VRAGEN

Heb je een vraag schroom dan niet om die te stellen. Vul hieronder je gegevens in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.